» »

Kontrola bolniške prvi dan

Kontrola bolniške prvi dan

«
1
2 3 4

Twixz ::

Zdravo,
a je normalno da dobiš prvi dan bolniške kontrolo privat detektiva na dom?
Meni se to ne zdi normalno, zato me zanimajo vaše izkušnje, mnenje..

Aja, za kontekst: Na firmi sem 3 leta, v tem času novembra lani 1 teden prisilne bolniške (koronavirus), drugače pa redno v službi, točen, nekonflikten, še celo s par pohvalami...
  • spremenil: Twixz ()

kixs ::

Kako pa izgleda taka kontrola?

kixs je izjavil:

Kako pa izgleda taka kontrola?

Detektiv pride, naredi poročilo (kdaj se je začela bolniška, kdaj se bo končala, koga od vodij bom poklical za zaključek bolniške, itd.).
Na koncu podpis in srečno kekec.

mgermo ::

In če te ni doma, te bo iskal pri zdravniku? Po ulicah med tvojim domom in zdravnikom? Kdaj se bo bolniška končala ponavadi prvi dan bolniške ne veš. Kar neki.

Likalnik ::

ga lahko odsloviš z argumentom, da se slabo počutiš, še posebno prvi dan...in da nimaš moči, da izpolnjuješ ta njegov "dokument".
pač vidu te je, da si doma in to je to...adijo
kdaj se bo bolniška končala...ko boš zdrav, kdaj bo to pa še zdravnik ne ve.
jaz sem mislil, da bom doma malo preležal max 3-4 dni...na koncu sem bil na bolniški 14 dni...ker se nikakor nisem pozdravil....kako naj bi prvi dan bolniške vedel kdaj se bo ta zaključila.
pa koga od vodij bom poklical ob zaključku bolniške...nobenega...samo pridem v službo...
je potem že bolje koga od vodij si obvestil o bolniški.

kaj pa, če bi tisti trenutek bil pri zdravniku? ko bi bil detektiv na vratih? ali pa v trgovini...načeloma moraš po kruh v trgovino...tudi, če si bolan

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

Sej ne vem, zato sprašujem. Nevem, niti si predstavljal nisem, da se kaj takega lahko zgodi, kaj šele prvi dan bolniške... Ne rečem, da glumiš, da vlečeš 14 dni bolniško brezveze, jaz sem pa povedal nadrejenemu, da imam v sredo (jutri) kontrolo, povedal sem tudi kaj mi je dohter povedal in zato mi je čudno.
Kolikor vem, delodajalec pošlje kontrolo prvih 30 dni.
Ampak tako? Nevem no...

Invictus ::

Prvi dan bolniške ne bo detektiva.

Preveč gledate butaste ameriške filme...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mgermo ::

Ne vem, če je ravno standard, da delodajalec pošilja kontrolo. Jaz sem trenutno na bolniški tretji teden, zvin gležnja. Enkrat na teden se slišim s sodelavci. Še sedaj ne vem, kdaj bo konec bolniške...mogoče naslednji teden, mogoče teden za tem. Ne pa da nekomu razlagaš prvi dan bolniške.

Invictus je izjavil:

Prvi dan bolniške ne bo detektiva.

Preveč gledate butaste ameriške filme...

Pa saj ti je napisal, da ga je dobil na prvi dan bolniške....tu ne gre za noben ameriški film.

razen, če ni bil detektiv ampak nekdo kateri se je "igral" detektiva...ne vem, čudno

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

Sej sem dobil kopijo poročila, ki ga dobi delodajalec.
Vse piše gor, šifra detektiva (po googlanju ugotovil da je to nek privatnik).

Včeraj popoldne sem bil po službi pri zdravniku. Danes ob 11. uri me pa kliče, da pridem ven.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Twixz ()

fikus_ ::

Ali je normalno ali ne, ne bom sodil, je pa redko. In dokler delodajalec plačuje bolniško, najema in plača "detektiva" delodajalec, ko pa bolniško plačuje ZZZS, pa jih ZZZS pošilja in plačuje. (koliko dni bolniške si na plečih delodajalca, ne vem zagotovo, mislim da 20 delovnih dni, so lani nekaj govorili o podaljšanju).

Tako da, ali je to praksa v tvoji firmi, ....?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Magic1 ::

Izgleda je prišlo do suma izkoriščanja v firmi in je vodstvo najelo detektiva, da malo preveri bolniške. Ni nujno, da so ciljali tebe, mogoče so določili, da se preveri vse. Mogoče more poročat, kako "bolan" izgleda. Eni zdaj gredo na bolniško za par dni kar tako, ko malo iz nosa priteče. Zadolžen pa itak ni nihče pri nas, da preveri temperaturo, če si res bolan.
Magic

Mogoče lahko tvojega šefa vprašaš (če sta malo bolj na "TI") zakaj so ti poslali detektiva, glede na to, da jim nikoli nisi dal povoda za to...šef bo sigurno kaj več vedel kaj se dogaja.
mogoče pa zbirajo dokaze in iščejo tvoje morebitne napake, da te lažje odpustijo.

S šefom nisva na ti, bom šel po končani bolniški do njega pa mu povedal da je govedo.
Prejšnji teden sem koristil 2 dni bolniške zaradi pregledov (se nisem dobro počutil), vseeno sem stisnil zobe za dobrobit firme, oddelal praznik, petek in še soboto. Zato, da dobim zdaj prvi dan bolniške kontrolo, ko sem bolan šel v službo in mislil da bo bolje?

Sej če ne drugega, vsaj vem kako in kaj bo dalje, ko bodo rabili koga za kaj poflikat. Naj jim pa detektiv najde zamenjavo.
Zdaj se šele meni v glavi "poseda" kaj se je dejansko zgodilo in kako hinavsko in pravzaprav pe*ersko je to, kar so naredili.......

link_up ::

imajo svoj nacin dela in seveda pravico, da te preverijo. Ti pa se jim lepo zahvali in odpeketaj dalje.
In and Out

Detektiv ima samo pravico ugotavljat, kje se človek, ki je na bolniški, za "poročat, kako "bolan" izgleda", kako se počuti, .... nima pooblastil.
Tako da, če pride kontrola, se pokažeš, lahko na vratih, pogledaš skozi okno,...., pokažeš osebno, če zahteva takšno identifikacijo,... to je vse, kar si dolžan storiti.
Zdravnik "odpre" bolniško in jo na koncu "zapre", delodajalec ne rabi vedeti vzroka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Pithlit ::

fikus_ je izjavil:

pokažeš osebno, če zahteva takšno identifikacijo

Ne, ker za to nima pooblastil.
Life is as complicated as we make it...

Miki N ::

Jaz mislim, da bi bilo "za skupno dobro" narediti malo drame na šihtu pri "kadrovski" ali šefu. Ampak kulturno, bolj tako "retorična vprašanja" v smislu "saj še dobro, da je to sploh dovoljeno ane? Kaj če bi kdo kaj tožil? " pa te fore.

Sej moja je priča, da se stric še uradno predstavil ni. Samo poklical je in napisal, po svoje izpolnil da imam počitek na domu in to je to.

IL_DIAVOLO ::

Seveda si dobil kontrolo bolniske samo zato, da ti lahko dajo pohvalo :D

Mislim no, kak je folk glup...za delodajalca si samo stevilka in brezveze da se repencis, sploh pa brezveze da se zrtvujes :O
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

ja, najboljse je it tja in pametovat in ne vem kaj se vse razlagat cistilki od "kadrovnice". :)
Ce ze gres do njih jim nesi odpoved.

Spostovani, ker je vzajemno zaupanje komprimitirano, vrocam odpoved delovnega razmerja. Imejte lep dan.

Podpis in adijo.

Morda se pripis, da bos v casu odpovednega roka na bolniski zaradi psihicnih pritiskov. Pa naj pride detektiv pogledat, da se malo pomeni s postnim nabiralnikom.

Ti ljudje ne razumejo drugega jezika.
In and Out

Pithlit je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kako te pa potem identificira???

detektiv te nima kaj legitimirat...on naj raziskuje neinvazivno.
In and Out

IgorCardanof ::

A je to po zakonu, da te lahko pridejo na dom pogledat? Če ne, potem mu lahko tudi ne odpreš, kaj šele nudiš vse ugodnosti identifikacije.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Seveda si dobil kontrolo bolniske samo zato, da ti lahko dajo pohvalo :D

Mislim no, kak je folk glup...za delodajalca si samo stevilka in brezveze da se repencis, sploh pa brezveze da se zrtvujes :O

Men je logično, da se bolniška kontrolira.
Ampak prvi dan? Pa ne rečem zvečer, dopoldne???

Magic1 ::

Sam res, kako lahko detektiv sploh preveri ali si doma? A si dolžan odpret? Pomoje te lahko samo proba dobit pri neprimernih opravilih izven doma.
Magic

MadMicka ::

Kot so že rekli, kontrola bolniške prvi dan je res redkost. Ni pa to prepovedano. Pišem pa tole zato, ker ne drži, kar pravi fikus, da si se dolžna pokazati na oknu, na vratih, itd. ali pa kazati detektivu na vratih osebno izkaznico. V praksi te drugače slikajo, ko si zunaj, bog ne daj v drugem kraju, brez dovoljenja zdravnika...

IgorCardanof ::

V primeru da si želiš zamenjat službo, je sedaj top trenutek da delodajalca pošlješ v kurac.

Da bi meni to naredil delodajalec, dobi odpoved naslednji dan. Sam se bi pa maksimalno potrudil, da bi čimbolj otežil moj odhod.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

FrRoSt ::

Twixz je izjavil:

S šefom nisva na ti, bom šel po končani bolniški do njega pa mu povedal da je govedo.
Prejšnji teden sem koristil 2 dni bolniške zaradi pregledov (se nisem dobro počutil), vseeno sem stisnil zobe za dobrobit firme, oddelal praznik, petek in še soboto. Zato, da dobim zdaj prvi dan bolniške kontrolo, ko sem bolan šel v službo in mislil da bo bolje?

Sej če ne drugega, vsaj vem kako in kaj bo dalje, ko bodo rabili koga za kaj poflikat. Naj jim pa detektiv najde zamenjavo.
Zdaj se šele meni v glavi "poseda" kaj se je dejansko zgodilo in kako hinavsko in pravzaprav pe*ersko je to, kar so naredili.......

Ni nujno, da je to maslo tvojega šefa. Lahko pa tudi. Lahko je še inštanca više. Kadrovska ali direktor!? Odvisni od firme, privat!?
Verjetno boš več izvedel kaj od sodelavcev, ko boš v službi. Ali so kontrolirali samo tebe, ali vse na bolniški!?

Magic1 je izjavil:

Sam res, kako lahko detektiv sploh preveri ali si doma? A si dolžan odpret? Pomoje te lahko samo proba dobit pri neprimernih opravilih izven doma.

:)):)):))

Meda pozvoni na vratih!?? 8-) Ali pa te pokliče preko telefona, da stoji pred vrati!? ;)

Kaj misliš!??
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

s1m0n ::

To samo kaže na odnose in zaupanje vodilnih v firmi do svojih zaposlenih... Podn od firme nič drugo (bi morali kak seznam takšnih firm met, da se jih ostali lahko izmikamo/-jo. Mene so v roku meseca bolniške samo dva krat poklicali kak pa kaj in kdaj se imam namen vrnit.

Twixz je izjavil:

Zdravo,
a je normalno da dobiš prvi dan bolniške kontrolo privat detektiva na dom?
Meni se to ne zdi normalno, zato me zanimajo vaše izkušnje, mnenje..

Aja, za kontekst: Na firmi sem 3 leta, v tem času novembra lani 1 teden prisilne bolniške (koronavirus), drugače pa redno v službi, točen, nekonflikten, še celo s par pohvalami...

:)):)):)):)):))

Verjetno jih je skrbelo, če ti zdravnik zaradi stavke ne bo odpru bolnišekega staleža, pa so sami poskrbeli za to! :))
komu zvoni; zvoni tebi.

A je pa dovolj, če te detektiv pokliče da je pred vrati ali se mora osebno identificirati, če pridem do njega ven pred vrata?

Mene je šef oz. prejšnji šef vedno poklical kako in kaj, če slučajno vem kdaj bom približno nazaj v službi, nikoli ni silil vame ali v to, da pridem nazaj.
Trenutni pa prvi dan bolniške ko sem z njim, fašem detektiva. Prvo, ko zaključim z bolniško, grem do direktorja in opišem nastalo situacijo. Potem pa preverimo verodostojnost dela detektiva in potem naprej.
Ker izhode naj bi imel, kolikor vem, ker ne glede na bolezen lahko grem po svojega sina, ki živi pri materi 8 let in imava vse kar se stikov urejeno in tudi odnos med nama je ostal prijateljski.

Počutim se pa zelo izigranega.

Twixz, ne rabiš nič hoditi do direktorja, da preveriš "verodostojnost" detektiva, ki dela točno to, kar mu je naročil in plačal direktor. Drugače pa prav, da greš do sina, ampak glej, da je v istem kraju, kjer živiš, drugače te lahko mečejo iz službe.

Imam pri zdravnici vedno zavedeno, da lahko grem po sina, ker to ne vpliva na zdravljenje. Sin živi 100 km stran.

pangro ::

Drugač nikomur ni treba nikomur govorit kako poteka zdravljenje razen če sodišče naloži.

MadMicka je izjavil:

Kot so že rekli, kontrola bolniške prvi dan je res redkost. Ni pa to prepovedano. Pišem pa tole zato, ker ne drži, kar pravi fikus, da si se dolžna pokazati na oknu, na vratih, itd. ali pa kazati detektivu na vratih osebno izkaznico. V praksi te drugače slikajo, ko si zunaj, bog ne daj v drugem kraju, brez dovoljenja zdravnika...

Ali to kar pišeš kje napisano, prosim za link.

Twixz je izjavil:

A je pa dovolj, če te detektiv pokliče da je pred vrati ali se mora osebno identificirati, če pridem do njega ven pred vrata?

Mene je šef oz. prejšnji šef vedno poklical kako in kaj, če slučajno vem kdaj bom približno nazaj v službi, nikoli ni silil vame ali v to, da pridem nazaj.
Trenutni pa prvi dan bolniške ko sem z njim, fašem detektiva. Prvo, ko zaključim z bolniško, grem do direktorja in opišem nastalo situacijo. Potem pa preverimo verodostojnost dela detektiva in potem naprej.
Ker izhode naj bi imel, kolikor vem, ker ne glede na bolezen lahko grem po svojega sina, ki živi pri materi 8 let in imava vse kar se stikov urejeno in tudi odnos med nama je ostal prijateljski.

:)):)):)):)):))

Seveda se počutiš zelo posiljenega! :)):)):))
Še dobro, da mu nisi riti nastavil, da ti termometer vanjo vstavi!! ;)

Naslednjič, ko odpreš vrata, če sam ne pove, kdo je in zakaj je tukaj, ga preprosto vprašaj, kaj bi rad in ali mu primažež eno ali dve!! :))

Te bomo k @Duletu malo na izobraževanjw poslali iz osnov prava in lepega pravnega vedenja!? :)):)):))
Samo on je tudi mal živčen tip! 8-)

pangro je izjavil:

Drugač nikomur ni treba nikomur govorit kako poteka zdravljenje razen če sodišče naloži.

Tudi ni potrebno povedati tvojega zdravstvenega stanja!! 8-) Vsaj detektivu ne!! 8-)
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

IL_DIAVOLO ::

Twixz je izjavil:

Ocitno si dal skozi premalo slabih sihtov :))
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Twixz je izjavil:

Ocitno si dal skozi premalo slabih sihtov :))

Auf, pa koliko, samo ko niso bili šihti na pogodbo ampak študentsko delo...

zobnik ::

Začni razmišljat o menjavi službe, če ti je šef že prvi dan poslal domov kontrolo.

fikus, ti trdiš, da moraš pri kontroli bolniške odpreti doma vrata detektivu, mu pokazati osebni dokument, itd., ti moraš povedati kje to piše, potem bom pa rekel, da si imel prav. Nikjer ne piše, kaj vsega človek ne rabi narediti, piše pa, kaj mora.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Tidule ::

fikus_ je izjavil:

Pithlit je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kako te pa potem identificira???

To je njegov problem in ne tvoj.

Magic1 je izjavil:

Detektiv preveri ali si doma tako da pride do vrat in pozvoni ter vljudno povprasa ce si doma. Zdaj ali mu ti odpres vrata ali ne je povsem tvoja stvar. Ravno tako to, da nisi odprl vrat ni nikakrsen dokaz o krsitvah bolniskega staza. Je pa lahko indikator, da si detektiv vzame vec casa in te bolj podrobno spremlja in isce dejanske dokaze da zlorabljas bolnisko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

zobnik ::

Škoda da v Sloveniji ne obstaja seznam takih delodajalcev, ne da potem drug pride v firmo in isto doživlja
Men se bi totalno odpeljal (itak mam status invalida), da bi v firmi bli kaki konflikti, al pa dr*anje....ker nazadnje ko sem tam nek delal, so neki klepatal tam noti in sam šel niso men govoril....so me pol klical kako za vraga sem kar odšel, so mislil da se mi je kaj zgodil.

Tidule ::

fikus_ je izjavil:

MadMicka je izjavil:

Ali to kar pišeš kje napisano, prosim za link.

Zakon doloca kaj detektiv sme. Karkoli mu ni eksplicitno dovoljeno je prepovedano. Obratno velja za fizicno osebi. Slednja je dolzna upostevat detektivs samo in le v kolikor jeneksplicinto zapovedano. Ce ni, potem ga lahko mirno ignoriras. Tako da bos moral ti najt vire, ki detektivu dovoljujejo legitimation fizicnih oseb in kje tocno je zapovedano da moram kakokorkoli sodelovat z detektivom.

SambaShare ::

fikus_ je izjavil:

Ali je normalno ali ne, ne bom sodil, je pa redko.

Huh? Jaz bi rekel, da je ustaljena praksa v večjih privat podjetjih. V bivši, je bil projektnik doma na bolniški (zlom) in bil od doma preko teamsov na sestanku (kar mu ne bi bilo treba). Enkrat vmes izgine, se pridruži nazaj kasneje in presenečeno pove, da mu je uletel domov detektiv. Dvomim sicer, da je bil targetiran, prej glup ukrep vodstva, da se "nekaj naredi glede bolniških".

Poznam pa iz druge roke še večjo podjetje, kjer pa je usmerjeno preverjanje ustaljena praksa. Pač, shit podjetja, kjer ljudje iz nezadovoljstva nadpovprečno hodijo na bolniške.

edit: pišem za preverjanje na splošno, ne na prvi dan

Zgodovina sprememb…

Ne rečem, da je človek na šihtu konflikten, da ni z njim nič, da je len, da se ne zna zasukat..
Jaz pa še takrat ko grem v bolniško takoj obvestim svojega nadrejenega, pa ne da bi rekel "bolniška do srede, v sredo javim", jaz mu razložim še tisto kar mi ni treba.
Sej, če ne drugega, zdaj vem kje stojim v firmi, vsako slabo je za nekaj dobro. Jaz se bom že zlizal iz bolniške in šel delat naprej.

Je pa dejstvo, da je detektiv tule naredil par orng napak:
- ni se identificiral v živo
- poročilo je sam izpolnil, po svoji presoji ne po tem, kaj dejansko so navodila zdravnika
- izdal se je, kdo iz firme ga je poslal, ker je omenjal ime nadrejenega, ki ga jaz poznam ampak ga omenjal nisem

Pa men je itak načeloma na koncu koncev vseeno, mlad sem še, ampak ko vidim kako folk dejansko ko jim kaj ne paše reče šefu "ja bom šel pa v bolniško" in gre, ali pa se v času bolniške pripelje na firmo pa se tam pogovarja s sodelavci.
Mene pa za 2 dni bolniške pošljejo detektiva. To je tako nizkotno in pe*ersko da človek upa, da sanja...

SambaShare ::

Twixz je izjavil:

Verjetno bi bilo bolje, da bi ostal na bolniški. Najbrž je komu čudno izpadlo, da iz bolniške prideš in oddelaš par dni, potem pa spet nazaj.

Zgodovina sprememb…

SambaShare je izjavil:

Twixz je izjavil:

Verjetno bi bilo bolje, da bi ostal na bolniški. Najbrž je komu čudno izpadlo, da iz bolniške, prideš in oddelaš par dni, potem pa spet nazaj.

Sem razmišljal o tej možnosti ampak mi ena stvar ne gre skupaj, namreč jaz sem klical nadrejenega in mu povedal da sem "spet v bolniški", povedal zakaj (oz. kar mi je doktor rekel) in to je to.

bciciban_ ::

Dobrota je sirota.

Kdor je dober je oslu podoben.

...

Twixz je izjavil:

SambaShare je izjavil:

Twixz je izjavil:

Verjetno bi bilo bolje, da bi ostal na bolniški. Najbrž je komu čudno izpadlo, da iz bolniške, prideš in oddelaš par dni, potem pa spet nazaj.

Sem razmišljal o tej možnosti ampak mi ena stvar ne gre skupaj, namreč jaz sem klical nadrejenega in mu povedal da sem "spet v bolniški", povedal zakaj (oz. kar mi je doktor rekel) in to je to.

Zagotovo šef ni predlagal, da ti pošljejo (že takoj!) detektiva! To je maslo od nekoga drugega! Kadrovske,direktorja, lastnika (ce ste majhno podjetje)
komu zvoni; zvoni tebi.
«
1
2 3 4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odpovedni rok (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža