» »

NBA sezona 2024-2025

NBA sezona 2024-2025

Temo vidijo: vsi
««
50 / 54
»»

bambam20 ::

Upam, da je s Knechtom vse ok. Dokaz, da so lakersi v popolni postavii kandidati za NBA naslov.

Scaramouche3 ::

Glede MVP, mi je všeč da tudi črnci danes znajo biti samo kritični brez emocionalnih izpadov kot jih im SA Smith!

Scaramouche3 je izjavil:

Glede MVP, mi je všeč da tudi črnci danes znajo biti samo kritični brez emocionalnih izpadov kot jih im SA Smith!

SA je igralec. Zakaj misliš, da so ga tako hudo plačal? Če bi bil normalen pred kamero, ne bi bil zanimiv.

bambam20 je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

SA je igralec. Zakaj misliš, da so ga tako hudo plačal? Če bi bil normalen pred kamero, ne bi bil zanimiv.

Sej Perkins je potem isto?

Prej bi rekel da imajo črnci nekako dovoljen nek bias, ki nikoli nebi bil brez nekega dobrega pojasnila dovoljen belcem...

Kurzweil ::

Fino, da je WAS premagal DEN, kar se lestvice/LAL tiče. Škoda edino, da ni še NYK premagal GSW... in seveda CHI premagal HOU.

Sicer pa danes kar nekaj tekem po humanem času, med njimi tako DAL, kot LAL.

18:00
Cleveland - Orlando

18:00
Dallas - Philadelphia

20:30
LA Lakers - Phoenix

23:00
Brooklyn - Atlanta

23:00
Portland - Toronto

00:00
LA Clippers - Charlotte

00:00
Minnesota - Utah

02:00
Milwaukee - Oklahoma City

... seveda bi bila zlata vredna zmaga LAL proti PHO, neglede na to, kako shitty je PHO letos, pa se mi zdi, da gre slednjemu zadnje česa vendarle na boljše, pa seveda pri LAL bo manjkalo spet cel kup igralcev, bolj natančno bomo videli tekmo dneva, ko se ti injury report malce updejtajo.

Impresivne čreve tale injury report med PHI in DAL :D

Philadelphia at Dallas:

PHI - Adem Bona (ankle) out.
PHI - Andre Drummond (toe) out.
PHI - Joel Embiid (knee) out for season.
PHI - Paul George (groin) out.
PHI - Eric Gordon (wrist) out for season.
PHI - Kyle Lowry (hip) out.
PHI - Tyrese Maxey (back) out.
PHI - Jared McCain (knee) out for season.
PHI - Kelly Oubre Jr. (knee) out.
PHI - Lonnie Walker (concussion) out.
DAL - Anthony Davis (thigh) out.
DAL - Dante Exum (hand) out for season.
DAL - Daniel Gafford (knee) out.
DAL - Jaden Hardy (ankle) out.
DAL - Kyrie Irving (knee) out for season.
DAL - Kai Jones (quads) out.
DAL - Dereck Lively II (ankle) out.
DAL - Caleb Martin (hip) questionable.
DAL - Olivier-Maxence Prosper (wrist) out for season.

Phoenix at L.A. Lakers:

PHO - Grayson Alen (foot) out.
PHO - Monte Morris (back) questionable.
PHO - Nick Richards (ankle) probable.
LAL - Luka Doncic (calf) probable.
LAL - Dorian Finney-Smith (ankle) probable.
LAL - Rui Hachimura (knee) out.
LAL - Jaxson Hayes (knee) probable.
LAL - LeBron James (groin) out.
LAL - Trey Jemison (illness) out.
LAL - Maxi Kleber (foot) out.
LAL - Dalton Knecht (back) probable.
LAL - Gabe Vincent (knee) probable.

BT52 ::

Kot grozljivka se tole bere 8-O

Caracas ::

Ma ja, sam mislim da bi za Dal lahko igrala tako Davis kot Lively, pa vidijo da nima smisla s tveganjem.

GupeM ::

Razumem, da nima smisla tvegat z Davisom. Livelyju ne bi pa po mojem mnenju nič škodilo.

Lively je zelo nagnjen k poškodbam. Če se ne motim mu je počila koščica v stopalu. Bodo raje še malo počakali. Če bi igrali za PO bi po moje danes že igral.

Danes celo nekaj vsebine na Arena Sport, saj sta šla Štucin in Lamut v Los Angeles...

Ganon ::

Sploh nisem vedel, da je tekma že ob 20.30. Mi je polepšalo večer.

Maš že zdejle finiš... Orlando vodi +1 6min do konca... Cleveland je v seriji 16-ih zmag, kar je izenačen rekord franšize... torej bi z zmago dosegel rekord franšize, kar se winning streaka tiče.

Isti čas pa seveda poteka tekma DAL in PHI in 30s do konca PHI vodi DAL za 1 točko...

Tight...

Je pa Dallas pokopal Quentin Grimes... 28 točk, 2 skoka, 6 podaj, 2 ukradeni žogi...

val46 ::

Zakon bivšega. Že večkrat videno.

Kurzweil je izjavil:

Danes celo nekaj vsebine na Arena Sport, saj sta šla Štucin in Lamut v Los Angeles...

Sam bom raje Vilfana na Kanalu A poslušal.

Ta dva nakladača ne prenašam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Groot ::

Caracas je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Sam bom raje Vilfana na Kanalu A poslušal.

Ta dva nakladača ne prenašam.

Zame sta pa svetlobna leta pred Vilfanom. Slednji je sicer povsem super komentator, ampak za celo NBA tekmo mu zmanjka materiala, saj lige prav zares ne spremlja in posledično nima zakulisnega materiala. Komentirati tekmo rednega dela samo z dogajanjem na igrišču, je pa recept za dolgčas.

Saj pri nas je večina komentatorjev slabih. Zame je z naskokom najbolj obupen Gašper Bolhar in to brez konkurence.

Vilfan je soliden, ampak ga je povozil čas... pri njem ne boš izvedel nič novega, kakšen insight, frišno novico ali kaj v taktičnem smislu.

Kar se skavtinga, taktike, playbookov...etc. tiče je Luka Bassin king pri nas, ampak neglede na to, da ima velikokrat kaj pametnega za povedat, včasih tudi povsem pace tekme, komentiranja... maš moment, ko pade neka ekipa v serijo in obrača rezultat v ključnih trenutkih... on pa razlaga svoje in ubija pace.

Štucin in Lamut sta mi za slovenske razmere above average, znata pa biti otročja, malce mi že obrača želodec, ko dobesedno prevajata te ameriške fraze.

Kukovica dolgo komentira in ima soliden spomin, ima kaj za povedati... je pa tudi njega povozil čas, zna biti zelo duhamoren in aroganten, osebno ga ne prenašam najbolje.

Če je ravno govora o nakladanju, je zame en nakladač Dani Bavec, ki prav po plebejsko izgovarja nekatere priimke, ko smo že ravno pri tekmi DAL-PHP.. recimo namesto "Durent"... izgovarja "Durant"... ima dobre momente, se vidi da ima rad košarko in da je nekaj basketa pogledal... me pa pri njemu moti, da govori, dokler ne zmanjka kisika in potem včasih misliš, da se bo dec dobesedno ukenjal med komentiranjem...

Najslabši sokomentator mi je Saša Dončič, v veliki meri zato, ker ga poznam že od nekdaj in mi njegovo kafansko komentiranje res ne sede... od same retorike do mindseta.

Pa lahko bi pisal dva dni... in pokomentiral vse mogoče komentatorje... najslabši pa je de facto Gašper Bolhar, možakar večinoma govori takšne nesmisle in neumnosti, kot da je na LSDju. Res obup...

Ko potegnem črto, sta Štucin in Lamut še vedno above average, čeprav bi lahko o njiju tudi pisal...

In kot običajno tu napišem vedno, zato pa gledam ameriške prenose, ker imaš intervjuje, prispevke, inside news, breaking news, včasih tudi mini dokumentarce, statistiko na steroidih, preglede drugih tekem... pač recap vsega dogajanja...

Kurzweil je izjavil:

Saj pri nas je večina komentatorjev slabih. Zame je z naskokom najbolj obupen Gašper Bolhar in to brez konkurence.

Ko potegnem črto, sta Štucin in Lamut še vedno above average, čeprav bi lahko o njiju tudi pisal...

To samo kaže, kako slabo ponudbo komentatorjev imamo. MApak to je enako, kot da bi Animeje gledal sinhronizirane v slovenščino.

Lamut in Štucin se že lep čas visoko nosita. Tudi tisti njihov podcast, ki je bil nekoč poslušljiv je postal neposlušljiv.

Ganon ::

Poslušam Vilfana na Voyu, kjer ni reklam. Meni se zdita solidna.

31:11 zaenkrat za LAL... Luka zaenkrat maestralno...

IL_DIAVOLO ::

Lol poslusati vilfana in vidriha je cisti pogreb. Komentatorja na Areni sta par nivojev nad njima, kar se tice entertaininga, kar je tudi bistvo, sploh ko gledas slabo kosarko.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Ti se kar enterteinaj s komentatorjema, jaz raje gledam košarko.

Potem si pa hudo zgrešil čas in ligo, če iščeš predvsem dobro košarko :))

Zimonem ::

Ma da tole lejkersi zgubijo in omogočijo sunsom , da ujamejo Dallas.

Kakšna sreča in žar v očeh Duranta, da je lahko v Phoenixu :)) Po mojem, že ima spakirane kovčke in zabookiran let iz Phoenixa... prvi let po koncu sezone... na trenutke je kot on grumpy cat...

Res neverjetno kakšna greznica od kluba je to... to je ekipa, ki da največ 221 milijona $ za plače, kar je največ v ligi... Durant, ki ga plačujejo 51M$ videt ne more kluba, Beal ima 50M$ plače, pri njemu pa velja ravno obratno, on pa noče iz PHO :D Booker 49M$... ti trije igralci skupaj imajo več plače... kot celotne ekipe Detroita, pa recimo tudi Orlanda...

Mike Budenholzer si verjetno misli, da je naredil največjo napako v svojem življenju, čeprav je z 10M$ 8. najbolje plačan trener lige.

Pa se spomnim, ko so pripeljali Montyja Williamsa, mislim, da je bil on najbolje plačan trener v ligi ;((

Jaz mislim, da mora Nico Harrison v Phoenix!

Lepa predstava LD in predvsem pomembna zmaga v boju za top 4 na zahodu.

Kar se tiče pa PHX se povsem strinjam s povzetkom Kurzweila. Že 2-3 sezone nazaj so bili hudo antipatični v tistih back to back borbah z DAL. Ampak dejansko se stvar od tam šla še hudo navzdol, kar je kar težko verjeti :)) Res ne maram Bookerja, ampak na trenutke se mi pa vseeno kar malo smili. V 2 sezonah je šel od kvazi naslednjega obraza lige, do reveža, ki zabija svoja najboljša leta v pravi greznici od kluba.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Groot ()

Pomembna zmaga in odlična igra Luke, Reavsa in tudi ena boljših iger Jaxsona Hayesa, kar sem jih kdaj videl od njih, če ne kaj najboljša! To je Luka, ki dela soigralce boljše.

Luka je bil dober v napadu, lepo je razigraval soigralce, mimogrede bi danes lahko imel 20 asistenc... in pa damn, da je moral zgrešiti tisti en proste met, namreč redko vidimo, da Luka izvaja proste mete 13/14! Sicer pa flirting with tripple double bi rekli Američani... 2 podaji sta manjkali, kar niti ni toliko pomembno, samo da je zmaga in da ni še dodatnih poškodb... se pa tekom tedna vrneta po Hayesu še tudi Hachimura in James!

Prihajajoče tekme Lakersov, pravzaprav bom napisal kar vse prihajajoče tekme do konca sezone:

SAS
DEN
MIL
CHI
@ORL
@IND
@CHI
@MEM
HOU
GSW
NOP
@OKC
@OKC
@DAL
HOU
@POR

Lepo izmenjaje 4 domače tekme, 4 gostujoče, 3 domače, 3 gostujoče... SAS bi moral dobit... v četrtek je DEN, kjer bi znal biti LAL celo kompleten in s to tekmo se verjetno tudi začenja ta ogorčen boj za top mesta na zahodu. Naslednjih 5 tekem, bi moral LAL dobiti 3 tekme... sploh tisti MEM bo gold, če bi zmagali... pa potem isto velja za HOU in še toliko bolj za zelo vroški GSW... zelo bo pomembno, da gre LAL v to serijo kompleten... potem NOP... potem 2x OKC v gosteh, kar pa vprašanje kaj to pomeni, ker takrat bi znal biti OKC že z glavami povsem nekje drugje in bi lahko varčevali energijo in roster za playoff, ker bodo fix prvi že do takrat. Potem pa za sam finiš DAL v gosteh, ki vprašanje kaj bo takrat sploh počel, večina rosterja razen Irvinga bi se lahko celo vrnila, za zjebat kakšne načrte LAL... odvisno kje bodo takrat, če bo play-in ali celo PHO uspe biti manj slab. Tista tekma s HOU bi znala direktno odločat... potem pa še Portland za konec, ki bo brez dvoma po mojem tankal.

V glavnem še 17 tekem... možno je prav vse od 2. do 10. mesta... še največ bo odvisno, če bo LAL zdrav... če bo, si bi drznil trdit, da bo LAL med top 4!

Anthony Davis se gre menda žogat v G-League... če bo tole držalo... na prvo žogo se sicer zdi smešno, ampak dejansko je tako prav. V NBA ligi očitno letos ne bodo več riskirali z njim, da ne bo še kakšne poškodbe, v G-League pa se bo ravno toliko pretegnil, da bo držal vsaj neko minimalno formo. Menda mu bo družbo delal tudi Jaden Hardy... torej Texas Legends...

Če je tole res, potem bolj očitno ne moreš tankat. Me zanima kaj bo na to porekel Silver, glede na to koliko je bilo v zadnjih sezonah truda da se zmanjša neupravičen load management in tankanje posameznih ekip.

Še nisem ravno poglabljal ampak a no treba imet potem tow way pogodbo. Sploh glede na to, da zna Dallasu zmanjkat igralcev za tekmo. Lahko je tudi siva cona.

Duhec ::

Sem bolj slabo NBA pismen...
A "tankanje" pomeni kakršnakoli namerna oslabitev/taktiziranje moštva, da bi v bodoče zaradi tega (npr. več porazov, slabša uvrstitev) imeli boljše izhodišče za nakup novih igralcev?
http://blackbird.si/

ginekk ::

Duhec je izjavil:

Sem bolj slabo NBA pismen...
A "tankanje" pomeni kakršnakoli namerna oslabitev/taktiziranje moštva, da bi v bodoče zaradi tega (npr. več porazov, slabša uvrstitev) imeli boljše izhodišče za nakup novih igralcev?

Da. Taktično izgubljanje v namen nekih boljših prihodnjih priložnosti.

Seveda za potrebe drafta.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Legon ::

Kurzweil je izjavil:

Anthony Davis se gre menda žogat v G-League... če bo tole držalo... na prvo žogo se sicer zdi smešno, ampak dejansko je tako prav. V NBA ligi očitno letos ne bodo več riskirali z njim, da ne bo še kakšne poškodbe, v G-League pa se bo ravno toliko pretegnil, da bo držal vsaj neko minimalno formo. Menda mu bo družbo delal tudi Jaden Hardy... torej Texas Legends...

To je neka gostilniska govorica. NBA igralec ne more kar tako igrat v g-ligi. Koker vem sta samo dve izjemi (2 way ali pa assignment) in AD ne izpolnjuje pogojev za to. Tudi liga bi jih za jajca obesila, ker ce ima clean bill of heath potem ne more kar tako spuscat tekem v NBA.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Mja, gostilniška ;). Uraden Mavs kanal:

https://x.com/MavsPR/status/19016502060...

Uraden profil ima 2M+ followerjev, ne pa 50k.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Lol, sure. Je kar uraden.

So pa objavili tudi tole sedaj:

https://x.com/MavsPR/status/19017102069...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Samael ::

A to pomeni, da bodo Texas Legends močnejši team kot Dallas Mavericks? :))
Samael != Samuel

Če je kdo zmeden. To naredijo zaradi tega da lahko trenirajo 5 na 5 z g ligaši za rehabilitacijo. Teden nazaj je bilo enako z Martinom.

Ne poznam vseh pravil nba ampak prej izgleda , da jih umikajo iz klopi , da lahko koga še najamejo.da bi igrala v razvojni ligi pa močno dvomim. Majbrž je s tem povezana tudi znižanje plače. , ampak res se mi ne da brskat več za zajeb katerega trpijo.

Utk ::

Kakorkoli, Dončič je dokazal, da je igračina, ker tudi pri Lakersih raztura, tudi v obrambi igra, Mavsi so pa dokazali da ne znajo vodit ekipe, ker ne samo da so praktično iz končnice, celo dobesedno jim zmanjkuje igralcev.

Utk je izjavil:

celo dobesedno jim zmanjkuje igralcev.

Ja, Kidd že meče na koš, če bo moral obleči dres. :D
Samael != Samuel

Hayes sedaj izgleda kot gaford ali lively

Tudi meni se zdi čisto drugi igralec, kot je bil. V pozitivnem smislu.
Samael != Samuel

nejc_nejc ::

ali je kdo izločil povprečje košev odkar je skupaj z Luko?

Premajhen vzorec. Ampak človek žw na videz izgleda zadovoljen.

nejc_nejc je izjavil:

ali je kdo izločil povprečje košev odkar je skupaj z Luko?

Takrat ob tradu sem dal copy/paste celotne statistične tabele v google drive, ker sem točno to takrat pisal, da sem prapričan, da bodo praktično vsi igralci statistično napredovali ob Luki... zdej pa nekak ne najdem te tabele.

Se da pa sicer po grobem to naredit, če vzameš sezonsko povprečje igralca in potem samo naštancaš podatke notri za tekme, odkar je prišel Luka... seveda ni točno, ker se je zaradi tega spreminjalo tudi povprečje, vsekakor pa se jasno vidi trend, če gre na boljše v posameznih statističnih podatkih... če najdem, pa rade volje prilepim sem, ker je dejansko to bila ena prvih stvari na katero sem pomislil, ko je Luka prišel v LA, kako se bodo predvsem ti malce bolj limitirani igralci znašli oz. "zadihali"...

val46 ::

Sej to je to...Ko imaš takega igralca, ki ti dobesedno podarja točke in koše s tem, da ti servira podaje par cm od obroča, in jih ti, kot 215cm al kolk je že, moraš sam zabit v obroč, je to dokaj enostavno. Me pa osebno tudi mene preseneča in tle se resnično vidi, kako Luka dela vse okrog sebe boljše. Včeraj, če bi pol tega kar je še ostalim potalal zadeli, bi imel na koncu vsaj 15 asistenc. Se pa pri Hayes-u vidi, ne sam to kar je v statistikah(da se mu je dvignil procent zadetih in št-točk), ampak kako tak igralec dobi samozavest in vse kar počne, počne boljše. Preden je Luka prišel, ne vem če sem ga videl enkrat it tako na obroč kot včeraj pri tistem, ko je tip skoraj iz črte prostih metov hotel zabit na obroč. Sicer ni uspelo, je pa dobil 2 prosta meta potem, ampak se vidi neko olajšanje, nek pogum, ki ga prej ni imel. In isto se je zgodilo/dogajalo z gafordom pri dallasu. Za Livelyja težko rečemo, ker je pri dallasu začel, od kar ni dončiča pa tudi še ni igral, ampak pri gafordu se je videlo, da je v dallasu bil drug tip igralca, kot je bil preden je prišel v dallas.
««
50 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733282127 (75760) mersault

Več podobnih tem