Forum » Loža » Prodaja robe na črno preko spleta
Prodaja robe na črno preko spleta

zobnik ::
Dvomim, da je kazen 1000 evrov ali pa
Eni pišejo v oglas, da prodajajo 1x rabljeno, da jim je premajhno pa so zgleda na FURSU tud te pod drobno gled vzel. Sploh če prodajajo dlje časa
Je pa žalostno, da se vedno novi najdejo ki prodajajo nove stvari in jih sčasoma FURS dobi. seveda jih ne bo že takoj po objavi oglasa kaznoval, ampak jih spremljajo dlje časa in to je dokaz dela na črno.
Konec koncev tud FURS kaj naroči.
Tud preprodajalce avtov so dobil. Do ene 5 avtov še gre pravjo na FURS kar je več pa že lahko problem.
Eni pišejo v oglas, da prodajajo 1x rabljeno, da jim je premajhno pa so zgleda na FURSU tud te pod drobno gled vzel. Sploh če prodajajo dlje časa
Je pa žalostno, da se vedno novi najdejo ki prodajajo nove stvari in jih sčasoma FURS dobi. seveda jih ne bo že takoj po objavi oglasa kaznoval, ampak jih spremljajo dlje časa in to je dokaz dela na črno.
Konec koncev tud FURS kaj naroči.
Tud preprodajalce avtov so dobil. Do ene 5 avtov še gre pravjo na FURS kar je več pa že lahko problem.

Glugy ::
frend mi hodi po čike na OMV in mu več krat nakažem na trr, problem ?
Pomoje da ne, še posebej če jasno napišeš razlog nakazila .
Drgač pa treba je vprašalnike razposlat ker če se male ribe ne ulovi dokler so male, jih je toliko težje ulovit ko postanejo velike ( Snežič je lep primer tle ) .
Država ne more funkcinorat če ignorira male ribe ker se razve in se izkorišča, in od teh rib je potem vsaj nekaj ki jih rata velikih.
Pohlep se ne ustavi sam zato ker postaneš bogat.
Sam ko postaneš velika riba tipa Snežič se niti ne zavedaš več da si kriminalc, veš pa da se hočš dobr počutit v svoji koži. Torej je teba grdo govort o državi da se boljš počuti v svoji koži.
Ne nisem jaz kriv da sem kriminalc, kriva je država da me preganja ko kriminalna dejanja delam, morm relativizirat pa prikazat da je država brezvze in da sem jz sam super biznisman k ga država hoče unčit.
Tipična igra velikih rib, kriminalcev. Sej zakaj pa misliš da je tok pljuvanja proti državi? vse kar je državno je oh in sploh slabo? ker imamo porast velikih rib!!! te širijo svojo propagando!!! in s tem privabijo še več rib da se grejo kriminal v manjšem obsegu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()

hendriks ::
Tole je lep primer, kako država gnjavi nekoga, ki bi rad štartal z biznisom ali validiral idejo. Koliko je še takih! Težko se je iti podjetništva v Sloveniji ko veš, da te nekje na določenem znesku čaka progresivna obdavčitev. Ni čudno, da ljudje iščejo obvode in ustanavljajo podjetja v davčnih oazah. Kar se mi ne zdi normalno je, da imamo v Sloveniji toliko zaplankanih in zavistnih ljudi, ki samo čakajo koga bodo prijavili. 50 let komunizma je terjalo davek na pamet. Večina uspešnega mindseta je bila itak med leti 40 in 50 pobita ali pa je imigrirala v ZDA.

darkolord ::
V dveh letih ni uspel "štartati" ali "validirati ideje"?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()

Bezukhoff ::
Kje je zdaj tista famozna odločba, toliko da vidimo če je tole jadikovanje tukaj upravičeno.

Legon ::
Tole je lep primer, kako država gnjavi nekoga, ki bi rad štartal z biznisom ali validiral idejo. Koliko je še takih! Težko se je iti podjetništva v Sloveniji ko veš, da te nekje na določenem znesku čaka progresivna obdavčitev. Ni čudno, da ljudje iščejo obvode in ustanavljajo podjetja v davčnih oazah. Kar se mi ne zdi normalno je, da imamo v Sloveniji toliko zaplankanih in zavistnih ljudi, ki samo čakajo koga bodo prijavili. 50 let komunizma je terjalo davek na pamet. Večina uspešnega mindseta je bila itak med leti 40 in 50 pobita ali pa je imigrirala v ZDA.
Res je, 50 let komunizma je terjalo svoj davek, in mentalni invalidi se danes sanjajo, da jenormalno da dve leti na crno opravljas dejavnsost in potem jokas ko dobis kazen. Kot v najboljsih casih juge.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

Telbanc ::
Res je, 50 let komunizma je terjalo svoj davek, in mentalni invalidi se danes sanjajo, da jenormalno da dve leti na crno opravljas dejavnsost in potem jokas ko dobis kazen. Kot v najboljsih casih juge.
Po moje smo še zmeraj u Jugi, sam da zaj na steroidih. Za ene je še boljš ko je blo takrat.
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/elec...
"Electi ne bo treba plačati osmih milijonov evrov davka"
Tole je sam del zgodbe, vsote so nenormalne. Vemo kako se zgodba konča...Tko da se ve, da so zakoni sam za male ribice. Tko da tist svoj burek o mentalnih invalidih pejt drgam prodajat.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

Robi99 ::
Ko dobim odločbo, bom napisal, kakšno kazen sem dobil. Največ, kar me skrbi, je popolni odvzem dobička, ki sem ga v tem času ustvaril. To sploh ne vem, a mi lahko naredijo. Bral sem zakone, ampak si jih interpretiram kot laik. Ne vem, a me bodo gledali le skozi teh 2.000e, ali pa bodo naredili neko svojo oceno, da mislijo, da je šlo za 20.000e, vendar nimajo dokaza transakcij. Če to naredijo, bom definitivno poiskal pravno pomoč, ker za nekaj takšnega ni dokaza.
Hotel sem videti, če poznate nekoga, ki je imel takšno izkušnjo na tem forumu.
Konkretno govorim o tem:
"ODVZEM PREMOŽENJSKE KORISTI, PRIDOBLJENE S KAZNIVIM DEJANJEM
Razlog za odvzem premoženjske koristi
74. člen
(1) Nihče ne more obdržati premoženjske koristi, ki je bila pridobljena s kaznivim dejanjem ali zaradi njega.
(2) Korist iz prejšnjega odstavka tega člena se odvzame s sodno odločbo, s katero je bilo ob pogojih, določenih v tem zakoniku, ugotovljeno kaznivo dejanje."
Konkretno govorim o tem:
74. člen
(1) Nihče ne more obdržati premoženjske koristi, ki je bila pridobljena s kaznivim dejanjem ali zaradi njega.
(2) Korist iz prejšnjega odstavka tega člena se odvzame s sodno odločbo, s katero je bilo ob pogojih, določenih v tem zakoniku, ugotovljeno kaznivo dejanje."
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Robi99 ()

socialec ::

fikus_ ::
Robi, ko boš dobil odločbo od Fursa in če bo njihova cifra odstopala, boš z bančnimi izpiski dokazoval tvojo cifro. Te izpiske lahko dobiš na banki (proti plačilu).
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

val46 ::
Ko dobim odločbo, bom napisal, kakšno kazen sem dobil. Največ, kar me skrbi, je popolni odvzem dobička, ki sem ga v tem času ustvaril. To sploh ne vem, a mi lahko naredijo. Bral sem zakone, ampak si jih interpretiram kot laik. Ne vem, a me bodo gledali le skozi teh 2.000e, ali pa bodo naredili neko svojo oceno, da mislijo, da je šlo za 20.000e, vendar nimajo dokaza transakcij. Če to naredijo, bom definitivno poiskal pravno pomoč, ker za nekaj takšnega ni dokaza.
Konkretno govorim o tem:
74. člen
Mene, pa najbrž še koga, zanima, kaj si do sedaj dobil od FURSa. Ko bo, če bo odločba, bomo pa takrat dajali nasvete glede odločbe. Dokler ne vidim, kaj si dobil do sedaj, te obravnavam kot trola, sori.

Mato989 ::
Seveda lahko, ampak FURS še vedno lahko vpraša ali gre dejansko za rabljene stvari in je bil DDV plačan ter predvsem ali je to tvoja dejavnost, ki bi jo moral imet ustrezno registrirano. Kot fizična oseba lahko občasno prodajaš svoje rabljene stvari pri čemer ne ustvarjaš dobička.
Jah, če jih kupuješ in preprodajaš naprej za namen dobička je to dejavnost, dasiravno so rabljene.
Zdaj lahko, da se je nekdo odločil pospravit in prodat vso "šaro", ki jo je nahrčkal v 30 letih. Kako FURS loči med tema dvema, pa je spet vprašanje.
Primarno se preverja dve stvari. Ustvarjanje dobička in način/razlog pridobitve blaga, ki se prodaja.
Samo ti komot prodaš neko rabljeno stvar občasno in ustvariš dobiček... recimo kolega jep rodal pokemon karto iz otroštva za 400EUR... takrat ziher navkljuv inflaciji 22 let ni bila 400 EUR...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Blinder ::
A je ilegalno, če se npr. prodaja neke nove izdelke z opisom, da so rabljeni in "samo preizkušeni"?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

OutOfTheBox ::
Ja če to delaš z namenom dobička, večkrat. Če si kupil zadevo in samo preizusil, ugotovil da ti ne paše, prodaš in noben ne bo težil.

Koraaz ::
Me preseneča, da ni teh terjatev še več.
Na FB tržnici je vsak drug oglas: pečem torte po naročilu, pečem slaščice po naročilu, iščete kuharja za svoj RD, pečem jagenčka, pobiram naročila, iščete pavlihe za veselico itd.
Je pa tega ma FBju mnogo več, ker za razliko od Bolhe, ti tu ni potrebno imeti registrirane obrti, ker je za objavo ne potrebuješ (na Bolhi zahtevajo, da imaš SP, če sploh želiš objaviti oglas za storitve).
Na FB tržnici je vsak drug oglas: pečem torte po naročilu, pečem slaščice po naročilu, iščete kuharja za svoj RD, pečem jagenčka, pobiram naročila, iščete pavlihe za veselico itd.
Je pa tega ma FBju mnogo več, ker za razliko od Bolhe, ti tu ni potrebno imeti registrirane obrti, ker je za objavo ne potrebuješ (na Bolhi zahtevajo, da imaš SP, če sploh želiš objaviti oglas za storitve).

d4vid ::
Pred časom sem na marketplace objavil oglas za rabljen VCDS tester (volkswagen diagnostika).
Kupil sem ga iz alija, napisal to v oglas in dal ceno isto kot na aliju, ker mi pač ni ustrezal (ni podpiral nad 2017 letnikom vozil).
Se mi nariše v privat sporočilo pacient:
Vem, da ga je bolela cena, ker so se na marketplacu prodajali isti testerji za enkrat višjo ceno. Isto brez računa in brez garancije.
Pa sem lepo napisal, da imam en kos, rabljen. Nisem se šel preprodaje.
Also, bere se kot neko generirano sporočilo...
Sem pa napisal, da lahko govori z mojim odvetnikom, pa sva zaključila pogovor
Kupil sem ga iz alija, napisal to v oglas in dal ceno isto kot na aliju, ker mi pač ni ustrezal (ni podpiral nad 2017 letnikom vozil).
Se mi nariše v privat sporočilo pacient:
S tem sporočilom vas prosim, da nemudoma umaknete oglas za prodajo izdelka. Prodaja izdelkov brez računa ali za namene preprodaje je v nasprotju z zakonodajo o davčnem in potrošniškem varstvu. Takšna praksa lahko povzroči negativne posledice za potrošnike in ogrozi pošteno konkurenco na trgu.
Prosimo, da takoj ukrepate in umaknete oglas ter prenehate s prodajo izdelkov brez računa. S tem boste prispevali k poštenemu in zakonitemu poslovanju ter zaščiti interesov potrošnikov. Obveščamo vas, da so določeni posamezniki že prejeli kazni zaradi kršitev zakonodaje v zvezi s prodajo izdelkov brez računa ali za namene preprodaje. Kot tržni inšpektorji smo odgovorni za izvajanje zakonodaje in zagotavljanje skladnosti s predpisi.??V skladu s tem vas opozarjamo, da boste tudi vi deležni kazni, če ne boste nemudoma ukrepali in umaknili oglas ter prenehali s prodajo izdelkov brez računa ali za namene preprodaje. Kazni so določene v skladu z veljavno zakonodajo in so namenjene zagotavljanju poštenega in zakonitega poslovanja ter zaščiti interesov potrošnikov.??Prosimo, da se zavedate resnosti situacije in takoj ukrepate v skladu z našimi zahtevami. S tem boste izognili morebitnim pravnim posledicam.
Hvala za vaše razumevanje in sodelovanje.
Vem, da ga je bolela cena, ker so se na marketplacu prodajali isti testerji za enkrat višjo ceno. Isto brez računa in brez garancije.
Sem pa napisal, da lahko govori z mojim odvetnikom, pa sva zaključila pogovor

Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()

Seveda lahko, ampak FURS še vedno lahko vpraša ali gre dejansko za rabljene stvari in je bil DDV plačan ter predvsem ali je to tvoja dejavnost, ki bi jo moral imet ustrezno registrirano. Kot fizična oseba lahko občasno prodajaš svoje rabljene stvari pri čemer ne ustvarjaš dobička.
Jah, če jih kupuješ in preprodajaš naprej za namen dobička je to dejavnost, dasiravno so rabljene.
Zdaj lahko, da se je nekdo odločil pospravit in prodat vso "šaro", ki jo je nahrčkal v 30 letih. Kako FURS loči med tema dvema, pa je spet vprašanje.
Primarno se preverja dve stvari. Ustvarjanje dobička in način/razlog pridobitve blaga, ki se prodaja.
Samo ti komot prodaš neko rabljeno stvar občasno in ustvariš dobiček... recimo kolega jep rodal pokemon karto iz otroštva za 400EUR... takrat ziher navkljuv inflaciji 22 let ni bila 400 EUR...
Če ustvarjaš dobiček moraš plačat davek, as simple as that.
Konkretno govorim o tem:
74. člen
To kar imaš ti s fursom ni kaznivo dejanje. Tako, da to kar si citiral o odvzemu premoženja nima nič s tabo. V tvojem primeru je worst case scenarij kazen + plačilo davka in zamudnih obresti. Je pa tudi res, da bo to suma sumarum hitro pobralo teh 2000 EUR, ki si jhih zaslužil.
Zgodovina sprememb…

Avenger ::
si prepričan, da nisi prodajal rabljenih majic? za katere je bil nekoč plačan davek?
zanimivo pa je, da so se spravili na tebe. drobiž. bi rekel, da te je nekdo prijavil.
Ni šlo za rabljene stvari, ampak za nove, moje izdelke. Na TRR sem prejel 2.000e in zahtevajo od mene, da pojasnim od kod mi ta denar. Vsem, ki so mi nakazali denar, so poslali vprašalnik in od strank zahtevali, da pojasnijo, kako so prejeli blago in ali so dobili za to račun.
Tako da se ravno ne morem zlagati ali izvleči iz tega, pa tudi nočem. Sem povedal po resnici. Zdi se mi ok, da plačam davek na to, ampak me bolj skrbi, da mi vzamejo 2.000e (ali pa še več), ker je to "ilegalno pridobljen denar"
O fak, ne morem, da ne bi komentiral. Kolk enga truda FURS vlaga za zatiranje malih prekrškarjev, velike ribe pa mirno plavajo.... res ne morem verjet tega:
Vsem, ki so mi nakazali denar, so poslali vprašalnik in od strank zahtevali, da pojasnijo, kako so prejeli blago in ali so dobili za to račun
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

zobnik ::
Me preseneča, da ni teh terjatev še več.
Potem tudi nisi zasledil da so bili taki že prijavljeni in so dobil odločbo o delu na črno. Ženska je celo slikala to odločbo in dala na FB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

neutronium ::
Da. Vsi smo dobili, da moramo v 5-ih dneh predložiti podatke o transakciji, če ne dobimo globo 650e po členu 95. ZFU
Ne seri

O kaksni ilegalni dejavnosti sanjas? A si sploh prebral kaj v omenjenem clenu pise al malo na pamet nakladas?

neutronium ::
O kaksni ilegalni dejavnosti sanjas? A si sploh prebral kaj v omenjenem clenu pise al malo na pamet nakladas?
O ilegalni dejavnosti je pisal OP in da ga zaradi prodaje majic na črno skrbi odvzem premoženja zaradi ilegalne dejavnosti, zato sem napisal, da mislim, da nas trola, razen, če je prodajal majice prepojene z drogo... Malo bolj natančno beri

neutronium je izjavil:
O ilegalni dejavnosti je pisal OP in da ga zaradi prodaje majic na črno skrbi odvzem premoženja zaradi ilegalne dejavnosti, zato sem napisal, da mislim, da nas trola, razen, če je prodajal majice prepojene z drogo... Malo bolj natančno beri![]()
Rofl, a zato si citiral del o 95. clenu ZFU? Da nam vsem pokazes, da nisi dorasel temi? BTW ilegalna (protizakonita) je vsaka dejavnost v nasprotju s zakonom, tudi delo na crno. In kot drugo odvzem premozenja je vezan na kazniva dejanja in ne na vsako ilegalno dejavnost. Zdaj pa se veselo smesi naprej.
Zgodovina sprememb…

tikitoki ::
Pred časom sem na marketplace objavil oglas za rabljen VCDS tester (volkswagen diagnostika).
Se mi nariše v privat sporočilo pacient:S tem sporočilom vas prosim, da nemudoma umaknete oglas za prodajo izdelka. Prodaja izdelkov brez računa ali za namene preprodaje je v nasprotju z zakonodajo o davčnem in potrošniškem varstvu. Takšna praksa lahko povzroči negativne posledice za potrošnike in ogrozi pošteno konkurenco na trgu.
Prosimo, da takoj ukrepate in umaknete oglas ter prenehate s prodajo izdelkov brez računa. S tem boste prispevali k poštenemu in zakonitemu poslovanju ter zaščiti interesov potrošnikov. Obveščamo vas, da so določeni posamezniki že prejeli kazni zaradi kršitev zakonodaje v zvezi s prodajo izdelkov brez računa ali za namene preprodaje. Kot tržni inšpektorji smo odgovorni za izvajanje zakonodaje in zagotavljanje skladnosti s predpisi.??V skladu s tem vas opozarjamo, da boste tudi vi deležni kazni, če ne boste nemudoma ukrepali in umaknili oglas ter prenehali s prodajo izdelkov brez računa ali za namene preprodaje. Kazni so določene v skladu z veljavno zakonodajo in so namenjene zagotavljanju poštenega in zakonitega poslovanja ter zaščiti interesov potrošnikov.??Prosimo, da se zavedate resnosti situacije in takoj ukrepate v skladu z našimi zahtevami. S tem boste izognili morebitnim pravnim posledicam.
Hvala za vaše razumevanje in sodelovanje.
Sem pa napisal, da lahko govori z mojim odvetnikom, pa sva zaključila pogovor![]()
K sm prodajal baterijo za mobitel, sem tudi dobil groznjo. Sem mu rekel, da SE nej spelje in je bilo to to.

LOL_Player ::
Moj prijatelj je dobil podobno od FURS-a. Dobil je "Poziv za predložitev podatkov", v katerem je pisalo:
"Po doslej zbranih podatkih v nadzoru obstaja utemeljen sum, da gre za prihodke, ki ste jih ustvarili z dejavnostjo prodaje, katere nimate ustrezno registrirane. Finančna uprava razpolaga z izjavami kupcev artiklov, katerih nakup je bil podlaga za zgoraj navedena vplačila na vaš TRR. Iz uradnih evidenc davčnega organa je razvidno, da za obdobje, v katerem ste prejemali omenjena izplačila, nimate ustrezno prijavljene dejavnosti, v okviru katere bi lahko vršili prodajo artiklov, zato obstaja utemeljen sum, da gre za delo na črno.
Za namene izvajanja nadzora na podlagi 18. člena Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (Uradni list RS, št. 32/14, 47/15 - ZZSDT, 43/19, 121/21 - ZJN-3B in 78/23 - ZORR; v nadaljevanju ZPDZC-1) oziroma z namenom ugotovitve pravilnega dejanskega stanja glede:
- morebitnih kršitev ZPDZC-1
- višine morebitne protipravno pridobljene premoženjske koristi
vas pozivamo, da v roku pet dni od vročitve te zahteve:
- se opredelite do vsakega navedenega nakazila v smislu, da pojasnite namen nakazila
- posredujete podatke o morebitnih nakazilih, navedenih v prilogi, ki se ne nanašajo na dejavnost, ki naj bi jo opravljali na črno (prodaja trgovskega blaga). Davčni organ bo vaše navedbe, da gre za nakazila nekomercialne narave lahko upošteval le v primeru, da boste za svoje navedbe predložili tudi ustrezna dokazila
Uradna oseba opozarja, da je kriva izpovedba kaznivo dejanje po 284. členu Kazenskega zakonika - KZ -1 (Uradni list bla bla bla). Ob tem vas seznanjamo z dejstvom, da davčni organ razpolaga tudi z izjavami kupcev blaga, katerega pošiljatelj ste bili."
In skoraj identično je šlo za prodajo preko facebooka in vsi so dobili nek vprašalnik za nakazila, ki so jih opravili na njegov račun.
"Po doslej zbranih podatkih v nadzoru obstaja utemeljen sum, da gre za prihodke, ki ste jih ustvarili z dejavnostjo prodaje, katere nimate ustrezno registrirane. Finančna uprava razpolaga z izjavami kupcev artiklov, katerih nakup je bil podlaga za zgoraj navedena vplačila na vaš TRR. Iz uradnih evidenc davčnega organa je razvidno, da za obdobje, v katerem ste prejemali omenjena izplačila, nimate ustrezno prijavljene dejavnosti, v okviru katere bi lahko vršili prodajo artiklov, zato obstaja utemeljen sum, da gre za delo na črno.
Za namene izvajanja nadzora na podlagi 18. člena Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (Uradni list RS, št. 32/14, 47/15 - ZZSDT, 43/19, 121/21 - ZJN-3B in 78/23 - ZORR; v nadaljevanju ZPDZC-1) oziroma z namenom ugotovitve pravilnega dejanskega stanja glede:
- morebitnih kršitev ZPDZC-1
- višine morebitne protipravno pridobljene premoženjske koristi
vas pozivamo, da v roku pet dni od vročitve te zahteve:
- se opredelite do vsakega navedenega nakazila v smislu, da pojasnite namen nakazila
- posredujete podatke o morebitnih nakazilih, navedenih v prilogi, ki se ne nanašajo na dejavnost, ki naj bi jo opravljali na črno (prodaja trgovskega blaga). Davčni organ bo vaše navedbe, da gre za nakazila nekomercialne narave lahko upošteval le v primeru, da boste za svoje navedbe predložili tudi ustrezna dokazila
Uradna oseba opozarja, da je kriva izpovedba kaznivo dejanje po 284. členu Kazenskega zakonika - KZ -1 (Uradni list bla bla bla). Ob tem vas seznanjamo z dejstvom, da davčni organ razpolaga tudi z izjavami kupcev blaga, katerega pošiljatelj ste bili."
In skoraj identično je šlo za prodajo preko facebooka in vsi so dobili nek vprašalnik za nakazila, ki so jih opravili na njegov račun.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LOL_Player ()

val46 ::
In ravno tako kot OP(kateri btw ni dal slike tega pisma, kot smo vprašali sem gor), si se moral prijaviti na slotech? Kaj to kdo iz FURSa pričakuje, da bo kdo napisal, evo, jst tudi prodajam na črno, pa še nisem nikdar nič dobil od njih??? Slikajte to priporočeno pošto od FURS, pol se bomo pa naprej pogovarjali.

BladE_ ::
Rabijo prijavo! Sami od sebe pač ne bojo...
Podobno, če bi želel prijaviti delodajalca, anonimno ne gre in seveda se redko kdo tako zelo izpostavi.
Podobno, če bi želel prijaviti delodajalca, anonimno ne gre in seveda se redko kdo tako zelo izpostavi.
Akcija - Reakcija
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BladE_ ()

tikitoki ::
Aha, kle pregledujejo oglase, nadlegujejo domnevne stranke, preverjajo, ce je prijavljena dejavnost, itd.
Tam je pa tezko poslati na teren nekaj inspektorjev, ki SE predstavijo k morebitni podnajemnik.
Vecina oddaja na crno. Pa se zlo enostavno tarce so. Kup denarja v drzavno blagajno od kazni. Pol pa SE kup denarja, k bi folk SE nehal izogibati.
Sem mislili, da Jim je v interest prepreciti oddajo na crno, ne pa upati, da je kak podnajemnik dovolj nezadovoljen, da prijavi. Ker je verjetno tudi Sam v prekrsku, mu mogoce celo ni v interestu
Tam je pa tezko poslati na teren nekaj inspektorjev, ki SE predstavijo k morebitni podnajemnik.
Vecina oddaja na crno. Pa se zlo enostavno tarce so. Kup denarja v drzavno blagajno od kazni. Pol pa SE kup denarja, k bi folk SE nehal izogibati.
Sem mislili, da Jim je v interest prepreciti oddajo na crno, ne pa upati, da je kak podnajemnik dovolj nezadovoljen, da prijavi. Ker je verjetno tudi Sam v prekrsku, mu mogoce celo ni v interestu

Ales ::
Od kod pa vemo, da nobenega, ki oddaja na črno, še niso kaznovali?
Ni rečeno, da bi se prišel "pritožit" na Slo-tech ali sploh v kak medij.
Ni rečeno, da bi se prišel "pritožit" na Slo-tech ali sploh v kak medij.

delavec44 ::
Aha, kle pregledujejo oglase, nadlegujejo domnevne stranke, preverjajo, ce je prijavljena dejavnost, itd.
Saj pogodba ni obvezna. Davek se pa naslednje leto plača. Kako točno ga lahko obtožijo z navideznimi podnajemniki, ki se nikoli ne vselijo?

In ravno tako kot OP(kateri btw ni dal slike tega pisma, kot smo vprašali sem gor), si se moral prijaviti na slotech? Kaj to kdo iz FURSa pričakuje, da bo kdo napisal, evo, jst tudi prodajam na črno, pa še nisem nikdar nič dobil od njih??? Slikajte to priporočeno pošto od FURS, pol se bomo pa naprej pogovarjali.
Valjda razumeš, da ta forum bere(mo) tudi tisti, ki nanj nismo prijavljeni. Fak, kok maš ti let? :)
Citiral sem gor skoraj kompletno pismo, ki ga je prijatelj dobil po pošti. Razen če hočeš, da še povem njegovo ime, priimek, domači naslov, številko TRRja, pa še njegovo osebno, da ti attacham, da boš le 100% siguren, da gre za pravo stvar.
V primeru mojega prijatelja je šlo za prodajo knjig online. Najbolj banalna stvar vseh časov. Tip je pač napisal svoje knjige, objavil na facebooku, jih prodajal za smešno majhno ceno in dobil po pošti od FURS-a, da mora pojasniti za 5 let nazaj transakcije na svojem TRRju (kot sem citiral gor), da se ugotovi "koliko je pridobil protipravnega premoženja". wtf
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LOL_Player ()

Vice ::
LOL_Player je izjavil:
Tip je pač napisal svoje knjige, objavil na facebooku, jih prodajal ...
Najbolj banalen primer zaslužka na črno.

LOL_Player je izjavil:
Tip je pač napisal svoje knjige, objavil na facebooku, jih prodajal ...
Najbolj banalen primer zaslužka na črno.
še bolj banalno je, ko veš, da jih je prodajal po 10€ :-)

Kje pa je meja? Koliko je po tej logiki vsakemu dovoljeno da zataji davka? Al smo spet pri tistem, da dokler jankovica ne dobijo, lahko vsi goljufamo kot nam pase?

Ne, ne, zelo dobro poznamo starorimski pregovor, kar je dovoljeno Zokiju, ni sleherniku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Kje pa je meja? Koliko je po tej logiki vsakemu dovoljeno da zataji davka? Al smo spet pri tistem, da dokler jankovica ne dobijo, lahko vsi goljufamo kot nam pase?
O kakšni meji ti? Opcije sta samo dve legalno / nelegalno.
Ne, ne, zelo dobro poznamo starorimski pregovor, kar je dovoljeno Zokiju, ni sleherniku.
Napačno Zoki je samo bolj pameten kot ti. Ti se treseš za drobiž ker nimaš jajc se it na veliko. Kazen pa je ista.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vice ()

Napačno Zoki je samo bolj pameten kot ti. Ti se treseš za drobiž ker nimaš jajc se it na veliko. Kazen pa je ista.
Misliš, da so 'mere jajc' zadostna ali celo nujna za uspeh? Najbrž res tako misliš, da je vse menda posledica lastništva in velikosti jajc... Zgodovina je polna teh dokazov, očitno si potrditev tega pravila. Ali izjema? Res meniš tudi to, da je kazen enaka, ker odloča en sam in edini brezprizivni interpreter pravil? Bi si tudi jaz želel, da je praksa tako enostavna, čisto resno. Ali si bil samo 'forumsko slikovit'?
Zgodovina sprememb…

Aludira na tisti primer zgoraj, ko je nekdo napisal knjigo in je bil začuden, ko so hoteli od njega davek in da registrira dejavnost, če jo sam prodaja.
Za vse naj bi bilo enako, ja...

Preberi komentarje nad mojim ko blodijo o banalnosti saj je prodajal samo knjige po 1 eur, pa o najmeninah in ne vem se kakih budalastinah.
Zgodovina sprememb…

Preberi komentarje nad mojim ko blodijo o banalnosti saj je prodajal samo knjige po 1 eur, pa o najmeninah in ne vem se kakih budalastinah.
Hmmm in? Odgovor je še vedno isti. Edina meja je legalno ali nelegalno.
Misliš, da so 'mere jajc' zadostna ali celo nujna za uspeh? Najbrž res tako misliš, da je vse menda posledica lastništva in velikosti jajc... Zgodovina je polna teh dokazov, očitno si potrditev tega pravila. Ali izjema? Res meniš tudi to, da je kazen enaka, ker odloča en sam in edini brezprizivni interpreter pravil? Bi si tudi jaz želel, da je praksa tako enostavna, čisto resno. Ali si bil samo 'forumsko slikovit'?
Da itak, kdor ne reskira ne profitira. Lastništvo in velikost jajc ni isto... eno je posledica. Edino kazen je in ni enaka. Odvisno kako gledaš. Glede na to, da je omejena je iz tega vidika enaka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vice ()

Hmmm in? Odgovor je še vedno isti. Edina meja je legalno ali nelegalno.
Ne, a res? Kdo bi si mislili, captain obvious.

Ok, Vice, tud prav, se zahvaljujem za tvoj input ;-)
Zgodovina sprememb…

Shit, prepozen za popravek. Pregovor "kdor raskira, profitira" sicer ni ekvivalenca ampak implikacija; ne me zdaj za vsako besedo lovit, hočem samo reči, da tveganje subjekta ni nujen, niti zadosten pogoj za sam subjektov uspeh - konec koncev, tudi transferje poznamo :D

delavec44 ::
Glede na to, da so kazni od/do ali na višino vpliva tudi višina domnevnega utajenega zneska ali le pogostost prekrškov dotične osebe? Ali kakor se inšpektor počuti tisti dan.

Nekaj podobnega sem našel enkrat na cesti, je iz mapice davčnemu inšpektorju padlo
| Nominalna vrednost | Vstal na nogo | Žena | Kriza srednjih let | Mlada ljubica | Nezadovoljstvo | Višina kazni | |--------------------|---------------|----------|--------------------|---------------|----------------|-------------:| | 2000 | Leva | Tečna | Da | Ne | Visoko | 25000 | | 1000 | Leva | Tečna | Da | Da | Srednje | 3000 | | 500 | Leva | Tečna | Ne | Ne | Srednje | 1200 | | 250 | Desna | Prijazna | Ne | Da | Ne | 50 |

Technics ::
Je že kateremu v živo kakšen inšpektor dal kazen ali si samo upajo drkat preko pošte ?? :xD

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Kako živeti s 700 eur? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6700 (4818) | Kvinta |
» | Davki, davki davki. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22968 (9463) | nurmaln |
» | Freelance (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16019 (13746) | djmisq |
» | Prodaja preko malega oglasa & izsiljevanjeOddelek: Loža | 4108 (3066) | poweroff |