Forum » Na cesti » AC hitrosti
AC hitrosti

m0LN4r ::
Eh po vaseh se komot vsi peljejo 60 po stevcu, razen ce si kak pegasus, ki zanalasc zavira promet. Isto dela na avtocesti, strogo 20 manj od omejitve iz principa, da prispara kak evrcek.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM

Alexius Heristalski ::
Alexius Heristalski je izjavil:
Krožna mestna železnica LJ-Domžale-Kamnik-Mengeš-Komenda-Brnik-Šenčur-Kranjsterdam-Škofja Loka-Medvode-LJ.
Močno podpiram, potencial je ogromen.
Brez lastnega letalskega prevoznika je tole stan vržen denar. Sicer pa ja, glavno letališče države brez železnice obstaja samo v Afriki.
Dnevni vozači ne potrebujejo lastnega letalskega prevoznika.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

starfotr ::
Mengeš v preteklosti ni hotel železnice. Zato je nima. Naj ostanejo zabačeni še naprej.
Kamnik, Domžale imajo progo.
Kranj, Škofja loka, Medvode tudi imajo progo do Ljubljane.
Problem je, da ni dvotirnosti in da ni elektrifikacije.
Kamnik, Domžale imajo progo.
Kranj, Škofja loka, Medvode tudi imajo progo do Ljubljane.
Problem je, da ni dvotirnosti in da ni elektrifikacije.

Cilj železice z letališča do LJ mora biti, da je hitreje, kot avto/avtobus, ki gre po AC. Vse ostalo je metanje denarja v prazno. Če gre proga po vseh vaseh, potem je to zelo neoptimalno.

Alexius Heristalski ::
Kaj je neoptimalno? Takega potniškega potenciala, kot ga je v omenjenem krogu, ga ni pri nas nikjer. Je tudi kar nekaj obrtnih con na tem območju, kamor ljudje hodijo v službe in bi potrebovali železniški potniški promet.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()

mirator ::
Kaj, če bi železnice pustili pri miru in se posvetili hitrostmi na AC?
Meni se zdi predlog omejitve hitrosti an AC absurden, ker to ne bi bila več AC ampak HC. Skladno s to omejitvijo bi se morale znižati tudi dovoljene hitrosti na nižje tangiranimi cestami.
Seveda je problem pretočnost zaradi vse večje gostote prometa. Rešitev z omejitvijo je sicer na prvo žogo ugodna in teoretično primerna in seveda najcenejša za državo, ni pa najcenejša in ugodna za uporabnike (ne gre samo za privatni promet amapak večinoma za poslovni) in tudi v praksi neizvedljiva. S tem se tudi pojem AC prekvalificira v HC.
Pač bo treba vgrizniti v kislo jabolko in v proračunu predvideti strošek širitve obstoječih AC ter tudi izgradnjo novih. Sredstva za takšen poseg sploh ne bi smela biti ovira (lahko se za določen procent podražijo vinjete, lahko se uvede dodatna trošarina na goriva, lahko se poveča prispevek za ceste in ne nazadnje, podraži pristojbina uporabe AC tovornemu prometu, ki tako ali tako bistveno več uničuje ceste in tudi povzroča največ zastojev.
Je pa res, da bi se vsi uporabniki AC najraje po njih vozili zastonj.
Meni se zdi predlog omejitve hitrosti an AC absurden, ker to ne bi bila več AC ampak HC. Skladno s to omejitvijo bi se morale znižati tudi dovoljene hitrosti na nižje tangiranimi cestami.
Seveda je problem pretočnost zaradi vse večje gostote prometa. Rešitev z omejitvijo je sicer na prvo žogo ugodna in teoretično primerna in seveda najcenejša za državo, ni pa najcenejša in ugodna za uporabnike (ne gre samo za privatni promet amapak večinoma za poslovni) in tudi v praksi neizvedljiva. S tem se tudi pojem AC prekvalificira v HC.
Pač bo treba vgrizniti v kislo jabolko in v proračunu predvideti strošek širitve obstoječih AC ter tudi izgradnjo novih. Sredstva za takšen poseg sploh ne bi smela biti ovira (lahko se za določen procent podražijo vinjete, lahko se uvede dodatna trošarina na goriva, lahko se poveča prispevek za ceste in ne nazadnje, podraži pristojbina uporabe AC tovornemu prometu, ki tako ali tako bistveno več uničuje ceste in tudi povzroča največ zastojev.

Obstoječe stanje, torej enotirna neelektrificirana proga Domžale Kamnik je zagotovo cokla. Kakšna dodana vrednost je povezava Kamnika in Škofje Loke?

Utk ::
DARS ima 100 mio letno dobička, komot financira vse širitve. Ampak najprej morajo naredit 3. os. Tam kjer je gužva je vsaj (avto)cesta, tam kjer je ni, je pa sploh ni.
Ampak itak ima denarja za oboje, samo odločit se treba, da tega denarja pač ne bo pobirala država v proračun en čas.
Ampak itak ima denarja za oboje, samo odločit se treba, da tega denarja pač ne bo pobirala država v proračun en čas.

c23po ::
... Motiš se. Pelji se že zdaj skozi par naselij, enkrat pri maks. 50, enkrat pri maks. 30 km/h, pa povej, če je razlika "kakšna minutka".
Sicer pa se sekiramo po nepotrebnem, ta vlada itak ni sposobna česa takega skozi spraviti.
Nisi bral debate. Skozi naselje ne gre "maks. 50" zaradi ostalega prometa, niti ob 5:30. Povprečna hitrost skozi naselja je okoli 30 km/h in bo potencialno znižanje maksimalne hitrosti na mestih, kjer je to varnostno smiselno dejansko dodalo le kakšno minutko.
Če bo ta vlada nesposobna, bo to naredila naslednja, tako da ni panike.
Računalniki nimajo spominov.

DamijanD ::
Včeraj popoldne sem se 2x peljal skozi Reteče, Medno, Medvode in ostala naselja med Škofjo Loko in Ljubljano (cesta ni bila prazna):
- Reteče in Medno cel čas 50km/h
- Medvode v eno smer 50km/h razen krožišče malo manj, v drugo smer sem pa čakal na semaforju.
Torej od 6ih opazovanih prečkanj naselij je bila 5x povprečna 50km/h. Če bi bila omejitev 30km/h potem bi bila povprečna za 20 km/h nižja.
Mislim, da je potreno upoštevati tudi fizično konfiguracijo ceste skozi naselje - a gre za ravno široko cesto brez krožišč ali pa za neko ozko zadevo s 90° ovinki, krožišči in ležečimi policaji. Velika večina naselij skozi katera se jaz vozim, fizično omogočajo, da imaš 50km/h povprečje.
- Medvode v eno smer 50km/h razen krožišče malo manj, v drugo smer sem pa čakal na semaforju.
Torej od 6ih opazovanih prečkanj naselij je bila 5x povprečna 50km/h. Če bi bila omejitev 30km/h potem bi bila povprečna za 20 km/h nižja.
Mislim, da je potreno upoštevati tudi fizično konfiguracijo ceste skozi naselje - a gre za ravno široko cesto brez krožišč ali pa za neko ozko zadevo s 90° ovinki, krožišči in ležečimi policaji. Velika večina naselij skozi katera se jaz vozim, fizično omogočajo, da imaš 50km/h povprečje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()

Kaj, če bi železnice pustili pri miru in se posvetili hitrostmi na AC?
Prekmurska HC, severna LJ obvoznica, razcepi (Kozarje, Malence...), Vipavska HC in na koncu še sprememba AC v HC zaradi sprememb iz 2 pasov na 3 z ukinitvijo odstavnega pasu. Vse to NISO avtoceste. In še tisto, kar danes so AC bodo sedaj samo še HC oziroma še to ne.
Torej skrajni čas je, da se hitrost zniža za vsaj 20 na vseh odsekih. 130 na 110, 110 na 90.
Kar nekaj držav nima 130 km/h omejitve hitrosti. Tudi bolj razvite od nas.
https://www.amzs.si/na-poti/omejitve-hi...
Poleg tega smo ~60 let zmotno vlagali samo v ceste. Železnica nam je pa praktično skoraj da propadla, veliko prog so tudi ukinili. Danes se sicer vlaga tudi v železnico več denarja, kot se je v preteklosti. Ampak na žalost bomo potrebovali desetletja konkretnih vlaganj, da se bo sploh kje kaj vidno poznalo in izboljšalo.
Prava smer je vlaganje v železnico. Retrospektivno gledano je že prej bila ampak so žal potegnili napačne poteze.
DARS samo upravlja in vzdržuje AC. Država, konkretno MI (ministrstvo za infrastrukturo) pa načrtuje, daje denar za izgradnjo, dajejo poroštva in tako dalje. DARS je tu samo en mali šolarček.
Tudi SŽ imajo SŽ – Železniško gradbeno podjetje Ljubljana d. d., SŽ – Infrastruktura, d. o. o.,
Ampak dokler denar ne priteče od države, ki je lastnica tirov in ostalega, ne more SŽ kar nekaj delat. Prav tako ne more DARS delat.
Kot, da bi vi izvajali konkretno renovacijo stanovanja katerga najemate. Za take zadeve skrbi lastnik. Ne pa najemnik. Lahko zamenjate žarnico, očistite okna itd.

Comandante ::
Eh po vaseh se komot vsi peljejo 60 po stevcu, razen ce si kak pegasus, ki zanalasc zavira promet. Isto dela na avtocesti, strogo 20 manj od omejitve iz principa, da prispara kak evrcek.
Časi, ko so se ljudje cijazili 110 po avtocesti, da prišparajo dva deci goriva, so mimo.
Danes se cijazijo 110, ker sicer na elektriko ne pridejo do pisarne in nazaj, sploh pozimi.
Sicer pa, dinamične omejitve, glede na promet. Plus investicija v širjenje cest, kar dolgoročno edino pomaga.

Včeraj popoldne sem se 2x peljal skozi Reteče, Medno, Medvode in ostala naselja med Škofjo Loko in Ljubljano (cesta ni bila prazna):
Si blizu resnici. Tudi Google Maps pravi, da bi danes zjutraj (nedelja) od Reteč do Mednega vozil povprečno 45 km/h. Napaka v tvoji predstavi je, domneva, da bi znižanje hitrosti na posameznih delih - sam jim praviš prečkanja naselij - vplivala tako, kot bi hitrost bila omejena na celi trasi. Ne bi. Povprečna hitrost bi ne bila nižja za 20 km/h. Pa četudi bi celo traso odpeljal s 30 km/h, bi vozil 5 minut dlje. Stvar občutka je, ali to spada v kategorijo "nekaj minutk". V nedeljo zjutraj prav gotovo, v dvajsetih letih službe pa ... Stvar percepcije.
In ja, ti imaš srečo, da se večinoma voziš po široki cesti skozi urejena naselja. Povprečje po Sloveniji je drugače.

Pravzaprav je presenetljivo, da bodo na avtocestah z znižanjem hitrosti na odsekih poizkusili povečati povprečno hitrost. Upam, da jim uspe.

c23po - mislil sem, da je govora o povprečni hitrosti skozi naselja. Jaz sem tebe dojel, da če se v naselju hitrost iz 50 zniža na 30, da to ne bo pomenilo, da se na tem istem odseku tudi povprečna hitrost zniža za teh 20 km/h. Jaz sem ti za to situacijo dal konkretne proti primere.
Dovoljena/priporočena hitrost mora biti odvisna od gostote prometa.
Pravzaprav je presenetljivo, da bodo na avtocestah z znižanjem hitrosti na odsekih poizkusili povečati povprečno hitrost. Upam, da jim uspe.
Zgodovina sprememb…

Za vse tiste, ki se stalno sprašujejo o smiselnosti kurikuluma v šolah. O fiziki, matematiki in ostalih predmetih. "Kje in kdaj bom to potreboval v življenju?"
Tu, ta tema je dokaz, da ljudje nimajo pojma o osnovah. In tudi ne razumejo stvari. Pa so vse dokazljive v teoriji in praksi.
Tu, ta tema je dokaz, da ljudje nimajo pojma o osnovah. In tudi ne razumejo stvari. Pa so vse dokazljive v teoriji in praksi.

Utk ::
Če kaj je ta tema dokaz, da ti predmeti niso smiselni. Ljudje so jih imeli, pa vseeno nič ne razumejo.

To je stvar vsakega posameznika, koliko znanja je odnesel od kje.
Lahko narediš šolo z 2 ali s 5. Lahko celo ne narediš osnovne šole.
Lahko narediš šolo z 2 ali s 5. Lahko celo ne narediš osnovne šole.

Malcolm_Y ::
c23po - mislil sem, da je govora o povprečni hitrosti skozi naselja. Jaz sem tebe dojel, da če se v naselju hitrost iz 50 zniža na 30, da to ne bo pomenilo, da se na tem istem odseku tudi povprečna hitrost zniža za teh 20 km/h. Jaz sem ti za to situacijo dal konkretne proti primere.On tega nea zastopi. Očitno je eden tistih, ki se že zdaj čez naselje cijazijo na 30 - takim se sprememba res ne bi poznala.

Legon ::
c23po - mislil sem, da je govora o povprečni hitrosti skozi naselja. Jaz sem tebe dojel, da če se v naselju hitrost iz 50 zniža na 30, da to ne bo pomenilo, da se na tem istem odseku tudi povprečna hitrost zniža za teh 20 km/h. Jaz sem ti za to situacijo dal konkretne proti primere.
Ce je omejitev 50, potem samo v mokrih sanjah dejansko lahko imas povprecno hitrost 50 brez da peljes nad omejitvijo.

Zimonem ::
Te stvari se dajo povsem dobro modelirat. Ni nekega univerzalnega odgovora kaj je optimalno se pa da določit precej natačno. Na pamet govoriti je pa dost brezpredmetno. Od tega kaj se da posežt ve prostor , do tega kako se obnašajo vozniki. Ampak to so precej dobro izmerjeni parametri. Kitajcem je iz nule ratalo narediti precej tekoč promet v Ameriki je pa to še vedno nočna mora. Pa imajo vsi dokaj drakonsko cestno politiko.

mirator ::
Hja, imaš kar prav. Ampak, saj ni greh, če nečesa ne znaš več, ker se pač ukvarjaš z drugimi stvarmi. Narobe pa je, da nekateri kar nekaj brez veze trdijo.
Torej za vse, ki ne veste, kaj je povprečna hitrost:
Povprečna hitrost je definirana s časom, v katerem prevozite neko razdaljo. In povprečna hitrost z omejeno hitrostjo nima neposredne povezave oz, ima povezavo s katerokoli enakomerno hitrostjo se vozite po celotni trasi.
Tako je lahko znižanje omejene hitrosti na AC zaradi gostote prometa primerljivo s povprečno hitrostjo, brez predvidene omejitve. Razlika je samo v tem, da se pri znižani omejeni hitrosti promet razvija počasneje, vendar enakomerno v primerjavi z višjo omejeno hitrostjo, kjer prihaja do fantomskih zastojev.

AtaStanko ::
Hja, imaš kar prav. Ampak, saj ni greh, če nečesa ne znaš več, ker se pač ukvarjaš z drugimi stvarmi. Narobe pa je, da nekateri kar nekaj brez veze trdijo.
Povprečna hitrost je definirana s časom, v katerem prevozite neko razdaljo. In povprečna hitrost z omejeno hitrostjo nima neposredne povezave oz, ima povezavo s katerokoli enakomerno hitrostjo se vozite po celotni trasi.
Tako je lahko znižanje omejene hitrosti na AC zaradi gostote prometa primerljivo s povprečno hitrostjo, brez predvidene omejitve. Razlika je samo v tem, da se pri znižani omejeni hitrosti promet razvija počasneje, vendar enakomerno v primerjavi z višjo omejeno hitrostjo, kjer prihaja do fantomskih zastojev.
+1
Povprečna hitrost skozi naselja je okoli 30 km/h.
To ne drzi.
+1
Ce je omejitev 50, potem samo v mokrih sanjah dejansko lahko imas povprecno hitrost 50 brez da peljes nad omejitvijo.
Ravno v tem je fora. Kdo pa vozi 50. Več ali manj vsi vozijo več. No ja mogoče kakšni c23po in pegasusi. Če že, pa to tam kjer veš, da bo radar ali policaj. Pa če tudi vem, kje so radarji vedno peljem tam v območju 10%+. Tako da je moje povprečje 50+. Govorim za razmere kjer to dopuščajo, če ni na cesti c23pujev.

... On tega nea zastopi. Očitno je eden tistih, ki se že zdaj čez naselje cijazijo na 30 - takim se sprememba res ne bi poznala.
Ti nea zastopiš, da bi se tebi vožnja počez, skozi celo Mursko Soboto, ob zmanjšanju maksimalne hitrosti na 30 km/h, podaljšala za celih 0,033 ure.

Če je naselje brez fizičnih ovir (krožišča, bolj ostri ovinki, ležeči policaji, semaforji), potem se brez težav lahko celo naselje pelješ 50km/h in če se pelješ stalno 50km/h, je potem tudi povrečna skozi naselje 50km/h - ali sem kakšen del fizike/matematike prespal?
Zgodovina sprememb…

Povprečna 50 pomeni, da imaš:
Konstantno hitrost 50 km/h.
Ali pa da imaš večino časa hitrost nad 50 km/h in občasno spustiš plin zaradi ovinkov in prideš potem na povprečje 50.
Ali je to res treba razlagat odraslim ljudem?
Konstantno hitrost 50 km/h.
Ali pa da imaš večino časa hitrost nad 50 km/h in občasno spustiš plin zaradi ovinkov in prideš potem na povprečje 50.
Ali je to res treba razlagat odraslim ljudem?

Če je naselje brez fizičnih ovir (krožišča, bolj ostri ovinki, ležeči policaji, semaforji), potem se brez težav lahko celo naselje pelješ 50km/h in če se pelješ stalno 50km/h, je potem tudi povrečna skozi naselje 50km/h - ali sem kakšen del fizike/matematike prespal?
Navedi relacijo skozi naselje, za katero bo Google Maps pokazal povprečno hitrost 50 km/h ali več.

ZveeZ ::
Nepredstavljivo mi je, da bi nekdo vozil povprecno 50km/h v naselju.
Moj avto ima 270k km na stevcu in povprecna hitrost je 52km/h. Tukaj so vkljucene voznje po AC, regionalke in naselja.
Moj avto ima 270k km na stevcu in povprecna hitrost je 52km/h. Tukaj so vkljucene voznje po AC, regionalke in naselja.

Navedi relacijo skozi naselje, za katero bo Google Maps pokazal povprečno hitrost 50 km/h ali več.
Škofja Loka - Kranj: Naselij kolikor hočeš - Edino Žabnica ima bolj oster ovinek in omejitev 40, ter Zgornje Bitnje ima krožišče na koncu - vsa ostala naselja so brez ovir in jih komot konstantno voziš 50km/h.
Ponavljam - ne trdim, da so vsa naselja taka, ampak veliko jih je pa. In zato ne more nekdo trditi, da če je omejitev v naselju 50, da se ga ne da prevoziti s tako povprečno hitrostjo.

Prespal si tist del, da v realnem svetu ne mores vozit s konstantno hitrostjo. In prvic ko ti hitrost pade pod 50km/h ne mores vec imet povprecja 50k/h brez da vozis nad omejitvijo.
+1
Povprečna hitrost skozi naselja je okoli 30 km/h.
To ne drzi.
+1
Ravno v tem je fora. Kdo pa vozi 50. Več ali manj vsi vozijo več. No ja mogoče kakšni c23po in pegasusi. Če že, pa to tam kjer veš, da bo radar ali policaj. Pa če tudi vem, kje so radarji vedno peljem tam v območju 10%+. Tako da je moje povprečje 50+. Govorim za razmere kjer to dopuščajo, če ni na cesti c23pujev.
Po tej logiki je potem tako ali tako brezpredmetno koliko je omejitev, ce vsi vozijo kot jim pac pase.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

...
Škofja Loka - Kranj: Naselij kolikor hočeš - Edino Žabnica ima bolj oster ovinek in omejitev 40, ter Zgornje Bitnje ima krožišče na koncu - vsa ostala naselja so brez ovir in jih komot konstantno voziš 50km/h.
...
Google Maps pravi 12,1 km, 17 minut. Če je to vsaj približno 50 km/h, potem imaš prav. Če pa ni, poišči kako drugo naselje. Moj namig: v ravnici so vasi široooke in dooolge, tako se najde kakšna, ki ima celo omejitev 70 km/h. Če izbereš pravi odsek ...

WizzardOfOZ ::
Zdaj bo zanimivo, ko bodo po dunajski čez cele črnuče (od trzinske obvoznice do ježice) omejili hitrost na 40km/h in postavili nekih 30 ležečih policajev, da bi "prestrašili" voznike, ki gredo po bližnjici.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zelo zanimivo bo, ko bodo mazohisti to dejansko počeli po Dunajski.

Zimonem ::
Mah probaš naredit čim bolj laminaren tok, na ac ko načrtuješ nekako kre mesta imajo drugo logiko.
Cesta čez Bitnje je pač taka kot je. Včasih mora kdo zavit tudi iz vseh priključkov na cesto.
Pa traktorji pridt tudi do polj.
Če se ne obvladaš pa vprašanje če si za na cesto.
Cesta čez Bitnje je pač taka kot je. Včasih mora kdo zavit tudi iz vseh priključkov na cesto.
Pa traktorji pridt tudi do polj.
Če se ne obvladaš pa vprašanje če si za na cesto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

bambam20 ::
LOgika je, kok si sposoben- jaz od tomačevega do trzina vedno prehitevam vse, kok je možno. Motor mora dihat.

GrimReaper3 ::
Nepredstavljivo mi je, da bi nekdo vozil povprecno 50km/h v naselju.
Čez vasi se menda da (tam namreč praviloma ni semaforjev kot v mestih), če ni treba iz nekega razloga zmanjšat (kak bedak v avtu, ki ne zna dat pravočasno smernika in mora za ta svoj hud manever ustaviti še cel promet za sabo ali kak pešec, ki mora iti nujno pred avtom čez) ali ustavit.
52 km/h ti govoriš za tvojo povprečno hitrost od začetka (nima veze ali en tank 500 km ali skupno 100.000 km). To je razlika kot pa če greš samo od začetka do konca ene vasi, ali pa treh vasi, če so strnjene med sabo in tiste par metrov vmes med vasmi celo potegneš kolikor se da, to mora biti potem še malo več kot 50 povprečne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()

bambam20 ::

...
...
Google Maps pravi 12,1 km, 17 minut. Če je to vsaj približno 50 km/h, potem imaš prav. Če pa ni, poišči kako drugo naselje. Moj namig: v ravnici so vasi široooke in dooolge, tako se najde kakšna, ki ima celo omejitev 70 km/h. Če izbereš pravi odsek ...
Lej ne ljubi se mi posneti videa, da bi nekomu dokazal, da se dostikrat da peljati skozi taka (oz. ta) naselja s povprečno 50 - nikjer nisem trdil, da se vedno in povsod da. Ampak eni trdite, da se nikoli ne da.
Zakaj podatek iz gmaps za 12 km - saj nisem rekel, da je cela pot taka - cherry pickal sem posamezna naselja. Posamezno naselje je dolgo kakšen km ali dva.

Ja pa fak no - če se od table za začetek naselja in do table za konec naselja vozim stalno 50km/h - koliko je to potem povprečna v tem naselju?
A obstaja kakšnen android camera app, ki direktno v video naredi tudi overlay gps podatkov, ker očitno so naselja skozi katera se da peljati 50 izredno redka in brez videa ne bo šlo...
A obstaja kakšnen android camera app, ki direktno v video naredi tudi overlay gps podatkov, ker očitno so naselja skozi katera se da peljati 50 izredno redka in brez videa ne bo šlo...

bm1973 ::
Alexius Heristalski je izjavil:
Dnevni vozači ne potrebujejo lastnega letalskega prevoznika.
Jaz sem ga...
Zdaj, ko ga ni, se bistveno težje menim za posle, pa tudi več časa porabim.
Adria je imela jutranje in večerne lete v glavne evropske poslovne centre, zdaj jih ni več.
Sicer bo zdaj nekaj bolje, se izboljšuje, samo Lufthansa je bolj odvisna od mentrualnega cikla svojih pilotov kot je bila Adria.

Ja pa fak no - če se od table za začetek naselja in do table za konec naselja vozim stalno 50km/h - koliko je to potem povprečna v tem naselju?
Govorimo o realnem stanju v prometu al tvojih mokrih sanja v neki hipoteticni situaciji?
50 km/h povprecno hitrost se v naseljih, razen v redkih idealnih pogojih, da drzat samo pod pogojem da krsis prometne predpise.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

DamjanD OK, verjamem ti. Cherry-picknil si infinitely kratke sekšne na izbrani cesti in je to sedaj kronski proof, da je skozi slovenska naselja to generally mogoče. Za edini evidence priznaš dashcam rekording. Tisti Google s tonami zbranih podatkov je brezveze.

feryz ::
Ko grem jaz na dolge relacije (500+ km), gugl in kompanija vzamejo za izračun časa povprečno hitrost okrog 105 km/h na AC.
Jaz vzamem povprečno 145 km/h. Moj izračun že vsebuje pavze, guglov ne in jih pribije.
Ponavadi obvelja moje, skoraj do kilometra točno. Definitivno pa je vedno bližje moji računici, kot guglovi.
Jasno je, da je treba tudi čas odhoda prilagoditi temu. Da ne uletiš pred največje mesto točno v konici.
Jaz vzamem povprečno 145 km/h. Moj izračun že vsebuje pavze, guglov ne in jih pribije.
Ponavadi obvelja moje, skoraj do kilometra točno. Definitivno pa je vedno bližje moji računici, kot guglovi.
Jasno je, da je treba tudi čas odhoda prilagoditi temu. Da ne uletiš pred največje mesto točno v konici.

DamjanD OK, verjamem ti. Cherry-picknil si infinitely kratke sekšne na izbrani cesti in je to sedaj kronski proof, da je skozi slovenska naselja to generally mogoče. Za edini evidence priznaš dashcam rekording. Tisti Google s tonami zbranih podatkov je brezveze.
Eni trdite, da se NIKOLI ne da peljati skozi NOBENO naselje s povprečno 50km/h - jaz samo dajem primere, ko se to 100% da, ker to izvajam na tedenski ravni.
Je pa res, da če vzamemo celoletno povprečje (pri pogoju, da nikoli ne greš čez omejitev), potem bo to povprečje zelo verjetno nižje, saj rabiš samo eno situacijo in povprečje pade (traktor, pešec, kolesar, sneg,...)
Smo zdaj usklajeni?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ljudje vozijo prehitro po avtocesti glede na svoje plače (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 42941 (32768) | BlaY0 |
» | Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 37407 (35159) | Heavy |
» | Padec pri izpitu? Zadosten razlog? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 39729 (32311) | dj_uro |
⊘ | Omejitev hitrosti v poseljenem okolju na 30km/h (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 37481 (30496) | BigWhale |