» »

AC hitrosti

AC hitrosti

««
7 / 7
»
»»

feryz ::

Seveda se da. Vsako nedeljo se peljem do tastarih skozi 5 naselij.
Povsod imam nekoliko večjo povprečno večjo od 50 km/h, zaradi khmmm.
Lahko pa bi vozil točno 50 km/h in imel povprečno hitrost v štirih naseljih točno 50 km/h. V enem ne bi šlo zaradi ostrega križišča.

c23po ::

DamjanD, ne! Nič NIKOLI in nič NOBENO. Eni trdimo, da je povprečna hitrost skozi naselja približno 30 km/h. Za to ti ponujam precej verodostojno orodje za preverbo. Ti si izbral svojo srečno kombinacijo, za katero si sam napisal, da ne deluje vsakič (semafor gor!), zato teza, da se to 100% da ne drži. Ti izvajaš svojo prakso, ostali pa svojo. Prakse niso argumenti za dokazovanje. Za preverbo pa predlagaš zelo komplicirano in neverodostojno metodo, ki jo drugi ne moremo uporabiti.
Nadalje, če vzameš kakršno koli povprečje, le to ne bo "zelo verjetno", ampak bo "prav gotovo" nižje od maksimalne hitrosti. Tako pač deluje gospa fizika. Tvoja izbira robnih pogojev (traktor, pešec) je napačna. To niso robni pogoji, to so parametri, ki bistveno vplivajo na rezultat.

To bo moj zadnji prispevek na temo lokalnih cest v debati o regulaciji hitrosti na avtocestah.
Računalniki nimajo spominov.

Netrunner ::

Največji problem je mentaliteta voznikov in ne obstoječe omejitve hitrosti.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

AtaStanko ::

DamijanD je izjavil:

Ja pa fak no - če se od table za začetek naselja in do table za konec naselja vozim stalno 50km/h - koliko je to potem povprečna v tem naselju?

Ne ukvarjaj se z Legonom, če vidiš da samo podjebava po celem forumu. Malo si preberi ostale njegove komentarje pa takoj vidiš da človek nima 5 pik. Da o c23po sploh ne govorimo.

Legon ::

DamijanD je izjavil:

c23po je izjavil:

DamjanD OK, verjamem ti. Cherry-picknil si infinitely kratke sekšne na izbrani cesti in je to sedaj kronski proof, da je skozi slovenska naselja to generally mogoče. Za edini evidence priznaš dashcam rekording. Tisti Google s tonami zbranih podatkov je brezveze.

Eni trdite, da se NIKOLI ne da peljati skozi NOBENO naselje s povprečno 50km/h - jaz samo dajem primere, ko se to 100% da, ker to izvajam na tedenski ravni.

Je pa res, da če vzamemo celoletno povprečje (pri pogoju, da nikoli ne greš čez omejitev), potem bo to povprečje zelo verjetno nižje, saj rabiš samo eno situacijo in povprečje pade (traktor, pešec, kolesar, sneg,...)

Smo zdaj usklajeni?

Eni ste pa nepismeni, ker nihce ni tega trdil. Zdaj pa nazaj na temo.

solatko ::

Legon - Če je omejitev 50 je povprečna hitrost 45, kako boš dosegel krajši čas mi ni jasno, rezne, če ne boš vozil 30 (kar opažam v MB, da se tega čez dan in ponoči redki držijo), ampak bližje 50.

mirator - Torej se omeji hitrost v času fantomskih zastojev in ne kar počez za cel dan. Na cesti MB - Graz so prilagajoče omejitve in vse dokaj dobro deluje, seveda je tudi nadzor prometa in regulacija teh hitrosti precej boje urejena, kot pri nas in tako bo tudi ostalo, ne glede na to, kakšne omejitve se bojo birokrati v LJ spomnili.

starfotr - Ob 2h ponoči pridem iz Logatca na vrhniški klanec (stara cesta) in se celotno pot prepeljem brez problema 50, razen dveh krožišč, torej povprečno 47, kolikšna bo povprečna hitrost pri omejitvi 30 in koliko več časa bom za to potreboval? In recimo, da je zaradi potreb službe to vsakodnevna pot, vključiš lahko še celoten Logatec in še Brezovico in potem celotno Ljubljano, praktično do Domžal. Na AC zaradi okoliščin posla ne morem.

c23po - Mi lahko zračunaš čase vožnje med Kočevjem in LJ od 22h in 4h zjutraj po sedanjih omejitvah in v primeru, da v vseh naseljih omejimo hitrost na 30! Recimo, da to pot opravim vsako noč (kolega je lektor v Delo-u in to dejansko opravi vsako noč, razen takrat, ko dela od doma) in mi izračunaj izgubo časa v tem primeru, recimo za eno leto. Alternative iz Kočevja ni.

Netrunner - Največji problem je pomanjkanje pravih strokovnjakov, ker se je pokazalo tudi pri urejenju zadev po poplavah, ni geodetov in geologov, ki bi se celo življenje ukvarjali z vodotoki in plazovi.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: AtaStanko ()

DamijanD ::

Legon - poglej kaj je napisal c23po 15. mar 2025, 08:25:38 - vse moje replike so samo zaradi te trditve.

Hvala za potrditev moje ocene da si funkcionalno nepismen.

solatko je izjavil:

Legon - Če je omejitev 50 je povprečna hitrost 45, kako boš dosegel krajši čas mi ni jasno, rezne, če ne boš vozil 30 (kar opažam v MB, da se tega čez dan in ponoči redki držijo), ampak bližje 50.

mirator - Torej se omeji hitrost v času fantomskih zastojev in ne kar počez za cel dan. Na cesti MB - Graz so prilagajoče omejitve in vse dokaj dobro deluje, seveda je tudi nadzor prometa in regulacija teh hitrosti precej boje urejena, kot pri nas in tako bo tudi ostalo, ne glede na to, kakšne omejitve se bojo birokrati v LJ spomnili.

starfotr - Ob 2h ponoči pridem iz Logatca na vrhniški klanec (stara cesta) in se celotno pot prepeljem brez problema 50, razen dveh krožišč, torej povprečno 47, kolikšna bo povprečna hitrost pri omejitvi 30 in koliko več časa bom za to potreboval? In recimo, da je zaradi potreb službe to vsakodnevna pot, vključiš lahko še celoten Logatec in še Brezovico in potem celotno Ljubljano, praktično do Domžal. Na AC zaradi okoliščin posla ne morem.

c23po - Mi lahko zračunaš čase vožnje med Kočevjem in LJ od 22h in 4h zjutraj po sedanjih omejitvah in v primeru, da v vseh naseljih omejimo hitrost na 30! Recimo, da to pot opravim vsako noč (kolega je lektor v Delo-u in to dejansko opravi vsako noč, razen takrat, ko dela od doma) in mi izračunaj izgubo časa v tem primeru, recimo za eno leto. Alternative iz Kočevja ni.

Netrunner - Največji problem je pomanjkanje pravih strokovnjakov, ker se je pokazalo tudi pri urejenju zadev po poplavah, ni geodetov in geologov, ki bi se celo življenje ukvarjali z vodotoki in plazovi.

Solatko, namesto zahtevnih izračunaov z nemogočimi robnimi pogoji te bom spomnil na tisti vic, ko Mujo teži Hasu, če bi pred tridesetimi leti nehal kaditi, bi do sedaj prišparal za ferrarija. Pa ga Haso vpraša: "Dobro, ti si tada prestao. Gdje je tvoj ferrari?" Tako bo tudi tvoj kolega iz Dela izgubil svojega.
Pa še namig: ko kritiziraš pomanjkanje strokovnjakov bi moral vedeti s čem se ukvarjajo geodeti in jih ne vtikati v plazove in urejanje vodotokov. Ne skrbi Solatko, strokovnjaki so, samo ti ne veš. Spet si načel neko temo o kateri nimaš pojma.

Ahim ::

c23po je izjavil:

DamijanD je izjavil:

...
Škofja Loka - Kranj: Naselij kolikor hočeš - Edino Žabnica ima bolj oster ovinek in omejitev 40, ter Zgornje Bitnje ima krožišče na koncu - vsa ostala naselja so brez ovir in jih komot konstantno voziš 50km/h.
...

Google Maps pravi 12,1 km, 17 minut. Če je to vsaj približno 50 km/h, potem imaš prav. Če pa ni, poišči kako drugo naselje. Moj namig: v ravnici so vasi široooke in dooolge, tako se najde kakšna, ki ima celo omejitev 70 km/h. Če izbereš pravi odsek ...

Namesto da teoretiziras in kar naprej opletas z Google Maps, se usedi v avto in zapelji najprej v eno smer po trasi, ki sem jo zgoraj navedel (ja, vkljucuje tudi zgoraj omenjeni odsek, pa se precej druge voznje skozi naselja, kjer je cesta ravna, z malo ovirami), enkrat pelji tako da nisi ovira za ostale, potem pa se nazaj z maksimalno hitrostjo 30 km/h v naseljih in 70 km/h izven naselij in se nam spet oglasi kako se ti je to obneslo. Sigurno bos nazaj grede prisel v krajsem casu ali kako je ze s tem znizevanjem omejitev 8-O

WizzardOfOZ ::

Zniževanje omejitev je zaradi EV, da ne bodo imeli vsi tako malega dosega, ker se ne bodo več kot 90 vozili naokoli. :))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Ahim je izjavil:

c23po je izjavil:

DamijanD je izjavil:

...
Škofja Loka - Kranj: Naselij kolikor hočeš - Edino Žabnica ima bolj oster ovinek in omejitev 40, ter Zgornje Bitnje ima krožišče na koncu - vsa ostala naselja so brez ovir in jih komot konstantno voziš 50km/h.
...

Google Maps pravi 12,1 km, 17 minut. Če je to vsaj približno 50 km/h, potem imaš prav. Če pa ni, poišči kako drugo naselje. Moj namig: v ravnici so vasi široooke in dooolge, tako se najde kakšna, ki ima celo omejitev 70 km/h. Če izbereš pravi odsek ...

Namesto da teoretiziras in kar naprej opletas z Google Maps, se usedi v avto in zapelji najprej v eno smer po trasi, ki sem jo zgoraj navedel (ja, vkljucuje tudi zgoraj omenjeni odsek, pa se precej druge voznje skozi naselja, kjer je cesta ravna, z malo ovirami), enkrat pelji tako da nisi ovira za ostale, potem pa se nazaj z maksimalno hitrostjo 30 km/h v naseljih in 70 km/h izven naselij in se nam spet oglasi kako se ti je to obneslo. Sigurno bos nazaj grede prisel v krajsem casu ali kako je ze s tem znizevanjem omejitev 8-O

Tocno to, jebes podatke, ki temelijo ma desettisocih vozilih, ki so prevozila relacijo. Pri pravih butalcih stejejo samo anekdoticni primeri.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Ahim, moja izkušnja je to kar trdim, a se zavedam, da je le moja izkušnja in je nepreverljiv podatek. Zato ponujam neko orodje, ki da rezultate preverljive vsem.
Bistvo orodja pa ti je razložil Legon.

energetik ::

Netrunner je izjavil:

Največji problem je mentaliteta voznikov in ne obstoječe omejitve hitrosti.
Natanko tako. Tudi če dajo take omejitve, jih brez nadzora nihče ne bo upošteval. Tako kot jih že zdaj ne, kot tudi ne ostalih pravil.
Primer npr. predor Golovec in AC pred njim v smeri Malenc. Najprej omejitev 130, folk vozi 70-80, pred njimi prazno. 3. desni pas - prazen. Mimo slalomirajo divjaki s 140. V predoru omejitev 80. Tam imaš spet vse po spisku, od avtov, ki brez razloga vozijo 60, do 40-tonskih RO šleperjev, ki ti blendajo za ritjo čeprav voziš 90 po GPS.
3. desni pas spet večinoma prazen.
Skratka lahko se omejuje kakorkoli, na cestah je in bo kaos in anarhija, dokler je pol voznikov pacientov in dokler je gostota prometnega toka X-krat prevelika za dejansko cesto.
vires in numeris

starfotr ::

Imamo probleme.

Premalo nadzora nad hitrostjo, psihofizičnim stanjem voznikov, itd.

In previsoko nastavljene omejitve.

Eno z drugim sicer nima neposredne veze. Ja pa rezultat na koncu slab, če ni prvega ali drugega.

Malcolm_Y ::

starfotr je izjavil:

Tvoje subjektivno mnenje, ne dejstvo.

Bomo videli, kako bo v naslednjih letih. Grem pa stavit, da bodo hitrosti nižje na veliko območjih, saj so take izkušnje tudi iz tujine.

starfotr je izjavil:

Imamo probleme.

Premalo nadzora nad hitrostjo, psihofizičnim stanjem voznikov, itd.

Eno z drugim sicer nima neposredne veze. Ja pa rezultat na koncu slab, če ni prvega ali drugega.

Po mojem imamo probleme bolj kot ne s psihofizičnim stanjem voznikov in nadzorom. Če bi se vsi držali CPP, so obstoječe omejitve povsem dovolj nizke, na veliko mestih pa prenizke.
vires in numeris

Če bi se vsi držali CPP

Živiš v utopiji. Zato tudi ne razumeš problema.

Torej tvoje rešitve za probleme so sila enostavne.
Za revščino: naj ne bodo revni, za vojno: naj se ne pobijajo,
za bolezen: naj ne bodo bolni,
za probleme ne cesti: naj vsi upoštevajo CPP.

Super. Zakaj se potem sploh mečemo na trepalnice v vsakdanjem življenju za vrsto problemov, ki jih imamo, da kot družba sploh smo na taki ravni, kot smo.

Ukinimo prometno policijo, ker morajo itak vsi upoštevat CPP. Kršitev ne bo, nesreč tudi ne. Gremo sadit rožice. In kake izmed njih tudi skadit.

DamijanD ::

Sama naselja - eno ima omejitev 40km/h:
https://www.google.com/maps/dir/46.1762...!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDMxOS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Po googlu rabiš za 5,6km 7min. V praksi sem se pa danes 2x (obakrat polno prometa) peljal po tej trasi s stalno hitrostjo dobrih 50, razen tam, kjer je omejitev 40 (in postavljen radar :-) )

GrimReaper3 ::

Na tale moj manever danes sem pa zelo ponosen:
https://tinyurl.com/mcnjb5ra

Najprej uspem speljat isto desetinko, ko se je prižgala oranžna (potem ko se je začel avto premikat je bilo dejansko že med oranžno in zeleno) in prehitim nasprotnega pri zavijanju levo. Da sem bil siguren vase sem opazil že prejšnji dan, ker sem moral nasprotnega (oz. potem seveda še več nasprotnih) kar nekaj časa čakat. Sem pa že takrat opazil da znam speljat takoj ko se zamenja luč iz rdeče v oranžno.
Do AC nadvoza je 500m. Ko sem bil pri nadvozu in sem pogledal v ogledalo, je bil naslednji za mano šele na 100m od križišča, se pravi sem ga prehitel za celih 400m, max hitrost 100. Seveda, ostali gredo pa točno 50 iz enega čudnega razloga, iz levega priključka pa nobenega, za koga boš potem vozil 50? Mogoče ker je Kranj 1,5 km stran, mislijo da so še v Kranju, kdobisivedel kaj jim roji po glavi. Ali pa so na tem odseku sami 80+ vozniki.
Da ne govorim da avto ni bil še niti ogret.

Pa prej opoldne sem ga tudi kar dobro žgal na AC 210, enega sem preganjal na desni pas pomoje na 1m razdalji.

Zvečer pa prva/druga prestava, da je pelo v obratih in gasa po mestu. Policijske kontrole itak ni že ene 2 leti nobene, tako da je to vaše prerekanje o omejitvah kar neki. Sedaj vlada na cesti divji zahod, samo najbolj pogumni preživijo.

Zgodovina sprememb…

Še enemu so popustile tablete...
vires in numeris

mirator ::

Si že dolgo prijavljen na slo-tech in bi lahko vedel, da se GrimReaper-ja (kot je njegov trenutni alias) ne sme jemati resno. Živi pač v svoji iluziji in nikomur ne škodi.

Ahim ::

mirator je izjavil:

Si že dolgo prijavljen na slo-tech in bi lahko vedel, da se GrimReaper-ja (kot je njegov trenutni alias) ne sme jemati resno. Živi pač v svoji iluziji in nikomur ne škodi.

Nikomur razen prebivalcem Radovljice z okolico in voznikom na gorenjski AC, ce mu je kaj verjeti.

mirator je izjavil:

Tole sem drugače samo začinil post, da se vidi kot trolanje. To bi kdo z vsaj 120 IQ-ja opazil že zdavnaj, ampak očitno ne. Ampak res sem v petek tako vozil kot sem napisal. Prvič zakaj sem vozil 210 (več ne gre teh 200KM pa da se ubiješ, pa tudi v kar gostem prometu se kar da voziti 210, ni pa nekaj posebej varno že zato ker te hitro kdo spregleda v ogledalu, vem iz svojih izkušenj če je bil kak hitrejši za mano, to ga sploh ne vidiš, ampak saj vsaj za silo sem prilagajal v takih primerih, kaj jaz vem, 180), ker sem bil že pozen, zdaj vem da moram vse narediti 20min prej. Tisto z vožnjo za zadkom je bilo tudi posledica tega, itak se mi pa ni takoj umaknil, niti se mi ni zdelo nekaj nevarno tisti čas, čeprav bi moral imeti nogo vsaj pripravljeno nad zavoro, pa še to ne vem če bi lahko pritisnil isti čas kot oni spredaj. V 99% primerov se itak ne zavira na AC na silo, zaradi tega sem si upal to narediti. Če že kaj, bi se kdo vrnili pred njega, on bi narahlo zavrl, zdaj pa vprašanje če bi lahko tudi jaz pravi čas. Ne skrbeti, saj v mestu sem pazil pred prehodi, pa tudi ga nisem šopal več kot 55.

Alias imam že od 2006 isti. Tega imam na novo, ker sem pri prvem potem le uspel dati eno random geslo in random email, da se mi ni uspelo več prijavit vanj. Sicer pa vidim da je trenutno star že več kot 2 leti in se ne bi smel več šteti za nov alias. Ni to kot eni, ki menjajo profile vsak dan.

Zgodovina sprememb…

Ampak res sem v petek tako vozil kot sem napisal, pa daleč da bi bilo to prvič, če že kaj, sem šel res na max že 50-ič, enkrat od teh me je posnela tudi provida celo pot in sem dobil 12 pik (npr. prehitevanje v naseljih do 90, prehitevanje traktorja na 180 ovinku), nato pa še 9 pik pri 94 km/h na 50 km/h, tukaj na meji med Radovljico in Lescami mimo Merkurja pod železniškim nadvozem kjer je bilo včasih 90. Od takrat, to je bilo julija 2020, pa nič. Se pravi že 5 let ni prave kontrole na cestah. Res pa da od takrat vozim večinoma po AC.
OK, avti, ki sem jih imel do sedaj tudi niso bili neke rakete, da ne moreš iti na max. Sploh zdaj ko že en Xiaomi dela 700 KM oz. v Ultra verziji celo 1500 KM avtomobile. Ampak gre pa 140 izven naselij in 210 po AC, ne vem kdo rabi iti hitreje, potem itak rabiš že nekaj kar gre po zraku.

Zgodovina sprememb…

FiReFTW ::

Niti ena država v Evropi nima omejitve pod 50 razen Albanija ki ima 40, mi pa bi naj imeli 30? Kakšni klovni od strokovnjakov.

Omejitev na avtocesti pa je še večji idiotizem, omejitve bi mogle bit dinamične, v primerih zastojev itd se zmanjša na 110 ali 100, če pa je cesta prazna pa bi komot lahko dali 150-160 na določenih odsekih.

Skratka klovni od klovnov.

Zakaj mi ne bi bili boljši od Albanije?

FiReFTW je izjavil:

Niti ena država v Evropi nima omejitve pod 50 razen Albanija ki ima 40, mi pa bi naj imeli 30? Kakšni klovni od strokovnjakov.

Omejitev na avtocesti pa je še večji idiotizem, omejitve bi mogle bit dinamične, v primerih zastojev itd se zmanjša na 110 ali 100, če pa je cesta prazna pa bi komot lahko dali 150-160 na določenih odsekih.

Skratka klovni od klovnov.

Malo se zapelji čez mejo, v Avstrijo v Gradec. Pa boš v živo videl, kako poteka življenje v mestu pri hitrosti 30 km/h. Začuda vse teče. In glede na to, da je tam mnogo slovencev (dnevnih migrantov ali pa s stalnim naslovom), je vgradnja take omejitve v našo kulturo trivialna.

Prigoda od tega tedna, ker imajo policajčki neko akcijo.
Peljem mulce v ponedeljek v Benetke. Pridem dol z Rebernic, pri Petrolu prehitim kolono 4 avtov. Vmes črn audi. Namignem mulcem, da gre za provido.
In res, takoj ko jih prehitim, skoči ven iz kolone in za mano. Postavim se nazaj na vozni pas, nastavim tempomat na 145 km/h in pičimo proti Gorici. Omejitev je 110 km/h, jasno. Pri tunelu zmanjšam na 130 km/h, nato spet tempomat.
Prehitevamo, vozimo, nekje do Vogrskega. Jaz prehitim kamion, sem umaknem nazaj, audi pa polno po gasu in mimo mene. Najbrž je pričakoval, da bom nasedel na provokacijo in se zakadil za njim. Izgine mi spred oči.
Na meji vidim da stoji pred mejo, skupaj z Dars-ovci. Ko pridemo mimo, bulji vame, lepo mu pokimam in pokima nazaj.

Ga pa popolnoma razumem, da me ni ustavil. Pisati papirje pol ure za 30 evrov je brezvezno delo.

feryz je izjavil:

Prigoda od tega tedna, ker imajo policajčki neko akcijo.
Peljem mulce v ponedeljek v Benetke. Pridem dol z Rebernic, pri Petrolu prehitim kolono 4 avtov. Vmes črn audi. Namignem mulcem, da gre za provido.
In res, takoj ko jih prehitim, skoči ven iz kolone in za mano. Postavim se nazaj na vozni pas, nastavim tempomat na 145 km/h in pičimo proti Gorici. Omejitev je 110 km/h, jasno. Pri tunelu zmanjšam na 130 km/h, nato spet tempomat.
Prehitevamo, vozimo, nekje do Vogrskega. Jaz prehitim kamion, sem umaknem nazaj, audi pa polno po gasu in mimo mene. Najbrž je pričakoval, da bom nasedel na provokacijo in se zakadil za njim. Izgine mi spred oči.
Na meji vidim da stoji pred mejo, skupaj z Dars-ovci. Ko pridemo mimo, bulji vame, lepo mu pokimam in pokima nazaj.

Ga pa popolnoma razumem, da me ni ustavil. Pisati papirje pol ure za 30 evrov je brezvezno delo.

Ker je Kuglvinkl brisal moj komentar iz samo njemu znanega razloga bom napisal direktno, tako da otroci razumejo: Žal je res je brezvezno delo pisati papirje za 30 €. Kazni bi morali povečati tako, da se to splača. Prav tako je brezvezno delo otrokom dajati slab zgled glede spoštovanja predpisov in policije. Nenazadnje, brezvezno delo je tudi na Slo-techu strateško širiti svoj pišmeuhovski odnos do varnosti na cestah le zaradi samovšečnega pumpanja lastnega ega.
Moderatorju se opravičujem za nekoliko zapleteno spisani post, ki ga je moral brisati.

Brezvezno je karkoli pisati na forumih. Pa folk to množično počne.

Jaz sem samo opisal prigodo z vožnjo na ac. Ker so ljudje mokri že če gredo 1 km čez omejitev.
To, kaj je varno in kaj ni, ter kakšen odnos ima kdo do česa, je stvar osebne presoje.
Za razliko od hitrosti in njenih posledic ali neposledic, ki so enozvočno jasne.

Btw zgoraj opisana vožnja je zelooooo daleč od kakršnegakoli ogrožanja varnosti. Navsezadnje je tudi policaj tako presodil.
Če bi mislil drugače, bi me ustavil, ne glede na "samo" 30 evrov. Nevarne vožnje ne bi toleriral.

Utk ::

Eh, amater. Jaz sem videl ko je tip prehiteval prek polne črte v ovinek 2 avta, prvi je bil policijski, in se niso nič sekirali zarad tega. Vsi vemo zakaj. Je pač vedel, da On sme. Kdorkoli je že bil...

Jaz nikoli ne gledam črte na cesti, ampak to, ali je varno prehiteti.
Vidim pa dosti tega, da ljudje čakajo na prekinjeno črto in šele takrat nevarno prehitevajo.
Sicer, realno gledano, danes si folk niti traktorja ne upa več prehiteti. Čeprav imajo 400 konjske tesle in podobne zadeve.

Ti lahk delaš kaj češ, ampak če policaji ne bi vedeli kdo je v tistem avtu, bi pač šli za njim, to je 1x1.

Pa ravno včeraj sta šla 2 prehitevat traktor, jaz pa nasproti. Seveda sem takoj začel zavirat, in prav tako, ker drugi sploh ni prekinil manevra, čeprav me je videl. To sem se pa dobro navadil, da če vidim nevarnost samo na polno po zavori.
Pred tem sem šel sicer 160 in 140 izven naselja, ampak to ne smeš videti okoli sebe nobene duše, že če je prazno križišče grem skozi max 90.
Pomeni pa meni znak za konec naselja fun time, to samo 3. in do konca. V bistvu je namesto 90 zame neomejeno. Še na AC bolj cvikam, ker zna kdo meriti, čeprav me niso že vsaj 2 leti.

Glede polne črte ne vem, jaz jo po novem načeloma gledam, ampak če vidim da se da prehitet, bom pa tudi čez polno. Čeprav povečini so iz razloga polne.

Zgodovina sprememb…

Bi šel čez polno črto prehitevat policaje?

ZveeZ ::

Utk je izjavil:

Bi šel čez polno črto prehitevat policaje?

Bi.
««
7 / 7
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljudje vozijo prehitro po avtocesti glede na svoje plače (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48842941 (32768) BlaY0
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16337407 (35159) Heavy
»

Padec pri izpitu? Zadosten razlog? (strani: 1 2 3 4 )

16339729 (32311) dj_uro

Omejitev hitrosti v poseljenem okolju na 30km/h (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25337481 (30496) BigWhale

Več podobnih tem