Forum » Problemi človeštva » Rodnost strmoglavo pada po vsem svetu
Rodnost strmoglavo pada po vsem svetu
Temo vidijo: vsi

dronyx ::
Včasih se je pametno ne glede na hitrost, s katero se pelješ za trenutek ustaviti, da vidiš kje sploh si in kam bi rad prišel. To, kar mi sedaj počnemo je nekaj takega, kot če sediš v avtu, pohodiš gas do konca in se pelješ s 300 km/h vmes pa vriskaš. Za nekega opazovalca od zunaj je pa to - WTF situacija. 
ali ti kekci sploh vedo kaj počnejo?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

ginekk ::
Vodja Romunije, levičar Ceausescu
Ceausescu je bil levičar? Lol, od kdaj pa so diktatorji levičarji. Mam dost slo-techa za danes izgleda.
Drugače na temo, manjša rodnost je ker tipi več ne vejo zakaj majo jajca. Dva mlada lahko skupaj velik naredita tudi v eni improvizirani sobici, ni treba bajte narest in imet ohceta s sto svati, da se kaj premakne.

socialec ::

Jej, jej, odvisno od tega, koga si predstavljaš za kekce. The real kekci verjetno vejo.
Kakorkoli, za kekce, ki si iščejo žensko, svetujem muslimanko. Večja verjetnost da dobiš žensko/žensko, ne pa žensko z moško psiho.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::
Mogoče se da dobiti še kako normalno na Poljskem, kjer so bolj katolibansko usmerjeni...
V povprečju pa se mi zdi, da so zahodne ženske po defaultu nastrojene do moških...
V povprečju pa se mi zdi, da so zahodne ženske po defaultu nastrojene do moških...

TESKAn ::
Pa severna koreja in kongo so demokratični.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Glede muslimank obvezno kakšno tako, ki je šele prišla. Te, ki so že dolgo tukaj, so se že prilagodile in so enake kot naše ženske. Torej s tem nisi naredil nič oziroma kot se temu reče iz dežja pod kap, samo še ta težava, da ne boš jedel svinjine in pil alkohola, ker je nočna mora za večino.

D3m ::
Kongo je demokratičen,ker je bil pod Belgijo.
Pa ni važno koliko genocida so Belgijci naredili. :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

Severna Koreja je uradno Demokratična Ljudska Republika (Severna) Koreja. Torej je demokratična že v imenu. Južna Koreja kakor vem nima demokratična v imenu. Samo Republika Koreja. To je že sumljivo.

Zgodovina sprememb…

Sem dal prevesti z AI moj tekst v angleščino - The problem of low fertility. Zanimivo, kako AI olepša zadevo in omili moje bistvene poudarke. Fuck this shit!

StarMafijec ::

No ja, moje izkušnje so stare 10 let. Takrat bi lahko eno uvozil...
Mi je malo žal, da je nisem...

Saj razumeš, da bi se v 10 letih tu adaptirala in te verjetno zabrisala ven iz stanovanja, ko bi si našla kakšnega mlajšega in bolj ambicioznega od tebe? Drugače je zabavno tudi to, da veliko žensk je sicer zelo ambicioznih, ampak ambicioznih v smislu kaj vse pričakujejo da bo moški zanjo naredil.

No ja, ni tako preprosto, babe preveč gledajo ameriške ločitve, zakonodaja v EU je čisto druga...
Je pa res, da so moški v EU premalo izobraženi o svojih pravicah pri ločitvi, pa jih babe zjebejo s napačnimi podatki.
Je pa res, da so moški v EU premalo izobraženi o svojih pravicah pri ločitvi, pa jih babe zjebejo s napačnimi podatki.

Okapi ::
Tu ste se očitno na kupu sami idioti znašli. Kam bodo izginile vse nepremicnine, ki sedaj obstajajo? Bodo zazidljive parcele kar v nič izpuhtele. In noben ne govori, da je treba koga odstranit. Samo manj otrok je treba delati in počakati nekaj desetletij.A
Da bo pa tretjina manj v Sloveniji, bi pa kar drastično vplivalo na življenje tu.
Kaj če bi raje malo možgane vklopil
Islandija je 5x večja od Slovenije in ima 5x manj prebivalcev. A se ti zdi, da živijo slabo in bodo ravnokar propadli?
Če bi bilo Slovencev en milijon, ne bi bil problene ne s službami, ne z nepremičninami, na z energijo, ne s prometom, ne z onesnaževanjem...
Če bi bilo Slovencev pol manj, bi imeli tudi nepremičnin, služb in energije pol manj. Imeli bi enake probleme kot sedaj. Edino prometa bi bilo manj.
Drugače pa ne vem, zakaj si ravno Islandijo vzel za vzor. Lahko bi vzel za vzor Mongolijo, ki je še redkeje naseljena kot Islandija, pa je vseeno revna kot cerkvena miš.
Če pa je Slovencev za en milijon preveč, ali potem tudi ti spadaš ravno v ta odvečni milijon, ki bi ga bilo treba odstraniti?

lynxslo5 ::
Tu ste se očitno na kupu sami idioti znašli. Kam bodo izginile vse nepremicnine, ki sedaj obstajajo? Bodo zazidljive parcele kar v nič izpuhtele. In noben ne govori, da je treba koga odstranit. Samo manj otrok je treba delati in počakati nekaj desetletij.A
Da bo pa tretjina manj v Sloveniji, bi pa kar drastično vplivalo na življenje tu.
Kaj če bi raje malo možgane vklopil
Islandija je 5x večja od Slovenije in ima 5x manj prebivalcev. A se ti zdi, da živijo slabo in bodo ravnokar propadli?
Če bi bilo Slovencev en milijon, ne bi bil problene ne s službami, ne z nepremičninami, na z energijo, ne s prometom, ne z onesnaževanjem...
Če bi bilo Slovencev pol manj, bi imeli tudi nepremičnin, služb in energije pol manj. Imeli bi enake probleme kot sedaj. Edino prometa bi bilo manj.
Drugače pa ne vem, zakaj si ravno Islandijo vzel za vzor. Lahko bi vzel za vzor Mongolijo, ki je še redkeje naseljena kot Islandija, pa je vseeno revna kot cerkvena miš.
Če pa je Slovencev za en milijon preveč, ali potem tudi ti spadaš ravno v ta odvečni milijon, ki bi ga bilo treba odstraniti?
O demografiji nimaš pojma. Če se rojeva vedno manj otrok, postanemo družba ljudi starejših od 70 let. Kdo pa bo delal in ustvarjal bruto produkt, če ne bo delavno aktivnega prebivalstva? A boš 80 let stare ljudi dal delat za tekoči trak?
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lynxslo5 ()

O demografiji nimaš pojma. Če se rojeva vedno manj otrok, postanemo družba ljudi starejših od 70 let. Kdo pa bo delal in ustvarjal bruto produkt, če ne bo delavno aktivnega prebivalstva? A boš 80 let stare ljudi dal delat za tekoči trak?
Stare preseliš nekam, kjer je življenje bistveno cenejše. Indija, Bangladeš, Vietnam...Tam bi z našo penzijo živeli kot lordi.

Mato989 ::
Ne razumem zakaj bi hoteli več ljudi na svetu. Že tako jih je preveč.
Naj uganem, imas otroke? Ostalim jih pa ne privoscis?
To je tako, kot da bi rekel, da jaz sem sit, ostalim pa privoščim lakoto.
Dejstvo je, da je ljudi preveč na svetu. In da gre za preživetje in vzdrževanje takega sloga življenja kot je sedaj bistveno preveč raznih virov. In to se bo enkrat ustavilo, ker ni vzdržno. Pač tako bo, hočeš ali nočeš.
Kakšno dejstvo je, da nas je preveč na svetu? Koliko je potem ravno prav? Nič?!? Kolikor nas gre v jame?
Ravno prav nas je toliko da v 1 letu NE PORABIMO vse obnovljive vire Zemlje
In 2024, Earth Overshoot Day fell on August 1. Earth Overshoot Day marks the date when humanity has exhausted nature's budget for the year. For the rest of the year, we are maintaining our ecological deficit by drawing down local resource stocks and accumulating carbon dioxide in the atmosphere.
Ko ti nataliteta pada, postane piramida obrnjena in bo še z konkretnim zamikom. Upokojenci ne bodo kar naenkrat "umrli" in bo problem rešen. Življenska doba se še vedno daljša in zdravstvena oskrba se tudi izboljšuje in draži.
Rešilo se bo verjetno tako, da bomo mi izviseli tako pri penzijah in javnem zdravstvu, kljub temu da mi zdaj poberejo 40% za to.
Tako je, ampak ti se še zdaj verjetno boriš za prisilno vplačevanje ZPIZa namesto da bi se vsi mladi in delovno aktivni borili za individualne račune.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

tony1 ::
"Kakorkoli, za kekce, ki si iščejo žensko, svetujem muslimanko."
Pred časom sem nekaj malega delal z nekaj ženskami iz Jordanije. Po mojem je v Evropi tako kvalitetnih bab zelo, zelo malo. Kdor je pameten jih je okupiral nekje na začetku faksa in jih seveda ne bo dal iz rok. Za forumaše je že prepozno, na trgu jih ni več.
Pred časom sem nekaj malega delal z nekaj ženskami iz Jordanije. Po mojem je v Evropi tako kvalitetnih bab zelo, zelo malo. Kdor je pameten jih je okupiral nekje na začetku faksa in jih seveda ne bo dal iz rok. Za forumaše je že prepozno, na trgu jih ni več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()

Ja, ljudje tu delajo napako, ko hodijo po ženske na Tajsko ali v Vietnam. Moraš jo iskat nekam na bližnji vzhod. Atu pokažeš naš TRR z vsaj 100 k€ na računu in ti jo z veseljem da za odpeljat domov po moje.

Drznem si tudi reči, da smo si po mentaliteti bližje z BV kot z Azijo; je pa res, da smo npr. z Rusijo (Poljsko) še mnogo bolj kompatibilni.

Ta zahodni tip ženske, vse kar je recimo višji intelektualno nivo gre večinoma za boj, kdo je pametnejši. To ne potrebuješ, ker vodi samo v konflikte.

Po mojem ne nujno. Tle lahko zafilozofiram, da s pametjo pride tudi modrost, če ne, ni ta prava pamet (
).
Lahko pa gre za primer, ko intelektualnost nekoliko zakrije narcisoidnost, kar je, po mojem mnenju, vzrok tega "boja". Da bi šel kdo na terapijo zaradi narcizma, pa spet - to pa ne...

Lahko pa gre za primer, ko intelektualnost nekoliko zakrije narcisoidnost, kar je, po mojem mnenju, vzrok tega "boja". Da bi šel kdo na terapijo zaradi narcizma, pa spet - to pa ne...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()

lynxslo5 ::
Ja, ljudje tu delajo napako, ko hodijo po ženske na Tajsko ali v Vietnam. Moraš jo iskat nekam na bližnji vzhod. Atu pokažeš naš TRR z vsaj 100 k€ na računu in ti jo z veseljem da za odpeljat domov po moje.
Če hočeš dobiti ženo muslimanko z BV, moraš tudi sam postati musliman. Noben musluman z BV ti ne bo dal hčere za ženo, če mu ne boš dokazal, da si sprejel islam za svojo vero. S takšnimi stvarmi se na BV ne gre hecat, saj imajo hude kazni in te lahko tam doleti zapor.
Od muslimank lahko dobiš edino kakšno žensko iz Bosne ali Kosova, saj se tam muslimani šerije ne držijo tako striktno kot v arabskih državah.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,

no comment ::
Ta zahodni tip ženske, vse kar je recimo višji intelektualno nivo gre večinoma za boj, kdo je pametnejši. To ne potrebuješ, ker vodi samo v konflikte.
Ker imamo forumaši vseeno malo uvida v intelekt drugih soforumašev. Mislim, da se nimaš česa bati. S povprečno inteligentno žensko bi bila to bolj... igra na en koš in se ne bi pretirano upehal.
Je pa res, da nekateri radi pustijo "srce na igrišču", četudi vedo, da ni osnovnih šans..

Benny123 ::

D3m ::
Seveda.
Pa še dober slikar je bil.
Pa še dober slikar je bil.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

Sheteentz ::
Kot da levičarji ne morejo biti diktatorji. Eni nevedneži tukaj mešate relaciji levo-desno z demokratično-avtoritarno.

no comment je izjavil:
Ker imamo forumaši vseeno malo uvida v intelekt drugih soforumašev. Mislim, da se nimaš česa bati. S povprečno inteligentno žensko bi bila to bolj... igra na en koš in se ne bi pretirano upehal.
Je pa res, da nekateri radi pustijo "srce na igrišču", četudi vedo, da ni osnovnih šans..
V športu je inteligenca 10%, veliko srce 20%, 60% pa podkupljen sodnik.

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::
Koliko mislite, da je rodnost upadla zaradi:
- manj "ponesreči" zanositev (znanje, kontracepcija)
- manj "časa" (vse kar nam preganja dolgčas - telefoni, net, ipd...)

Koliko mislite, da je rodnost upadla zaradi:
Največ je rodnost upadla ravno zaradi pričakovanj standarda in razvajenosti ter dejstva da otroci niso več pomembni kot sredstvo za preživetje družine ko ostali/starci niso več zmožni delat

denabiker ::
Bolj problem je, kdo dela otroke. Jaz v mojem rodnem manjšem kraju skoraj vse poznam, ljudje pridni, visoko izobraženi je prvo dokončanje študija, kariera, cajta tak ni za družino, ko delajo non stop pa obremenjeni 100 na uro, niti nimajo osnovnih stvari rešenih od lastne nepremičnine, prostora,…komaj pride kakšen otrok tam v poznih 35 ali že blizu 40 -tim. In tam šele komaj rešujejo nepremičninski problem. Pa nekaj se šlepajo preko staršev….
NA drugi strani luzerji, socialkarji, ko nič ni iz njih, imajo socialna stanovanja, polno dodatkov, mi plačamo vrtce za njihove froce, po 3, 4 in celo 5 otrok, mame nič od njih, socialna omrežja, pa kavice s kolegicami, niti se z otroki ne ukvarjajo, fotri pol dneva na črno delajo od A do Ž, preostali del dneva po gostilnah se ga nažagajo do konca. Kakšni otroci bodo od takšnih družin? Brez čustvene inteligence, empatije, v šoli so takšni otroci tak po navadi vedno problem, ne da si jih nič naučiti, motijo vse ostale pri pouku, zdivjani, nevzgojeni in še butasti,… In kam gre ta svet? In vedno več je takšnih in vzorec se ponavlja….
Škoda, ker človeštvo ne gre naprej na boljše, da bi se najboljši geni razmnoževali naprej, tak pa slabe produciramo in še celo spodbujamo
NA drugi strani luzerji, socialkarji, ko nič ni iz njih, imajo socialna stanovanja, polno dodatkov, mi plačamo vrtce za njihove froce, po 3, 4 in celo 5 otrok, mame nič od njih, socialna omrežja, pa kavice s kolegicami, niti se z otroki ne ukvarjajo, fotri pol dneva na črno delajo od A do Ž, preostali del dneva po gostilnah se ga nažagajo do konca. Kakšni otroci bodo od takšnih družin? Brez čustvene inteligence, empatije, v šoli so takšni otroci tak po navadi vedno problem, ne da si jih nič naučiti, motijo vse ostale pri pouku, zdivjani, nevzgojeni in še butasti,… In kam gre ta svet? In vedno več je takšnih in vzorec se ponavlja….
Škoda, ker človeštvo ne gre naprej na boljše, da bi se najboljši geni razmnoževali naprej, tak pa slabe produciramo in še celo spodbujamo

Bolj problem je, kdo dela otroke. Jaz v mojem rodnem manjšem kraju skoraj vse poznam, ljudje pridni, visoko izobraženi je prvo dokončanje študija, kariera, cajta tak ni za družino, ko delajo non stop pa obremenjeni 100 na uro, niti nimajo osnovnih stvari rešenih od lastne nepremičnine, prostora,…komaj pride kakšen otrok tam v poznih 35 ali že blizu 40 -tim. In tam šele komaj rešujejo nepremičninski problem. Pa nekaj se šlepajo preko staršev….
Ja ampak to se vse dogaja zaradi solidarnosti... solidarnost bo pokopala napredek.

arnecan1 ::
Če hočeš dobiti ženo muslimanko z BV, moraš tudi sam postati musliman. Noben musluman z BV ti ne bo dal hčere za ženo, če mu ne boš dokazal, da si sprejel islam za svojo vero. S takšnimi stvarmi se na BV ne gre hecat, saj imajo hude kazni in te lahko tam doleti zapor.
Od muslimank lahko dobiš edino kakšno žensko iz Bosne ali Kosova, saj se tam muslimani šerije ne držijo tako striktno kot v arabskih državah.
Če hočeš dobiti muslimanko iz Kosova ti želim dosti sreče. Obratno je dosti bolj pogosto.
Iz Bosne dobiš dosti lažje. Čeprav to v zadnjih letih tudi ni več tako samoumevno.

GregiB ::
Jap... celo film (oz. zdaj že dokumentarec) je posnet po tem scenariju...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

socialec ::

no comment ::
Izobraženi nočejo imeti veliko otrok, otrok neizobraženih pa nočemo. It's a pickle.
Predlagam, da pri izobraženih uporabimo prisilo. To se vedno dobro obnese.

no comment je izjavil:
Izobraženi nočejo imeti veliko otrok, otrok neizobraženih pa nočemo. It's a pickle.
Je dokaj logičen krog če pomisliš:
Je pa potrebno praviloma prvo razumet nekaj pred-dejstev:
1. Izobraženi =/= nujno tudi premožen
2. Otrok neizobraženih ne drži da nočemo, samo problem je da jih moramo solidarno plačevati za brezveze
Dejansko pridemo do najboljšega vprašanja vseh časov ki se meni poraja že zadnjih 10 let.
1. ČE delovne sile RES primanjkuje, potem zakaj bi dajali socialne solidarne podpore, enostavno nima smisla plačevati ljudem za nedelo če delovne sile primanjkuje.
2. Enako velja za otroke... če otrok res primanjkuje, kako potem ni prostora v vrtcih? Nisem slišal da bi se kakšen zaprl v zadnjih letih...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

Magic1 ::
Glede vrtcev je tako, nataliteta pada, vendar populacija v večjih mestih narašča. Torej v mestu vedno primanjkuje prostih mest, na periferiji pa zapirajo, oziroma so majhne skupine.
Magic

Glede vrtcev je tako, nataliteta pada, vendar populacija v večjih mestih narašča. Torej v mestu vedno primanjkuje prostih mest, na periferiji pa zapirajo, oziroma so majhne skupine.
Saj to je za ekonomijo obsega itak bolje overall... to razdrobljenost vedno preplačujemo v SLO, ker mora vsaka vas imeti vrtec, pa šolo pa skor že srednjo šolo... Pa tudi biznisi lažje uspejo če je koncentracija ljudi višja...

ginekk ::
Ste šli v neke skrajnosti.
Jaz poznam tako izobražene ljudi s kariero, ki imajo po 3-8 otrok, kot tudi socialkarje, ki imajo do 8 otrok. Slovenske družine. Za vse je značilno, da so začeli delat najkasneje ob faksu in da so se poročili nekje do 28. leta. V obeh delajo tako ženske kot moški in v dveh primerih imata oba kariero kot znanstvenika/profesorja na faksu.
Jaz poznam tako izobražene ljudi s kariero, ki imajo po 3-8 otrok, kot tudi socialkarje, ki imajo do 8 otrok. Slovenske družine. Za vse je značilno, da so začeli delat najkasneje ob faksu in da so se poročili nekje do 28. leta. V obeh delajo tako ženske kot moški in v dveh primerih imata oba kariero kot znanstvenika/profesorja na faksu.

Ste šli v neke skrajnosti.
Me res zanima kdo ima 8 otrok in je v privat sektorju uspešen par (torej oba)... in še mlajši od 40 let...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Japonski demografski krizni štab (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 20406 (16291) | PovemVfaco |
⊘ | Zaposlenih je samo polovica tridesetletnikov? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7172 (5587) | WhiteAngel |
⊘ | Kako dvigniti nataliteto? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 12884 (12222) | jype |