» »

Demokracija kot iluzija

Demokracija kot iluzija

«
1
2

dronyx ::

Glede na zadnje dogodke v ZDA se mi zdi da bi se morali vprašati, ali je ideja o demokraciji samo iluzija?

Namreč kakor jaz razumem trenutno stanje v ZDA bi oni radi postala nekakšna verzija Kitajske. Ugotovili so namreč, da je Kitajski sistem z enopartijskim vodenjem in kapitalistično ekonomijo, podprto z nekakšnim centralnim upravljanjem očitno bolj učinkovit od ameriške verzije kvazi demokracije, kjer se dve partiji menjata na oblasti. Samo tudi ameriška kvazi demokracija je že ves čas iluzija, saj to dejansko sploh ni bila demokracija, ampak nekakšna oligarhija, kjer ameriški milijarderji nastavijo kot oblast nekoga, ki potem dela za njih. In tako so prišli v situacijo, da ima 1% najbogatejših 60% vsega premoženja, ali celo še več. Nekaj podobnega je po moje tudi v ostalih kvazi demokracijah, tudi v Evropi, da naše "dobro organizirane združbe" (Janša temu pravi udbomafija), niti ne omenjam. V osnovi je pa problem že v tem, da če lahko politične stranke financirajo podjetja ali bogati posamezniki, potem volitve nimajo smisla, saj raja dejansko ne izbira. Pogledali bi preprosto, kdo je zbral največ denarja in tisti je potem oblast za 4 leta in dela za tsite, ki so prispevali denar.

Na volitvah sem bil jaz nazadnje pred 20 leti in me ne vidijo nikdar več. Volitve so pač scam, pri katerem ne želim sodelovati, ker sicer to početje legaliziram.
  • spremenil: dronyx ()

Grimnir3 ::

The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Grimnir3 je izjavil:

The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Torej če to apliciramo na trenutno stanje političnih sistemov je največji trik teh prevarantov, da so nas prepričevali, da živimo v demokracijah? :))

Posebna zgodba so pa mediji, saj kakorkoli obrneš, neodvisnih medijev praktično ni. Vsi so odvisni od kapitala, torej od tistih, ki imajo denar in mediji so najbolj učinkovito sredstvo za manipulacijo z ljudmi. To vedo v Severni Koreji, ZDA, Rusiji in Sloveniji. ;)

Grimnir3 ::

Najlaže uničiš demokracijo, če prepričaš ljudi da je itak ni, da je vse brezveze, da so vsi enaki.

bm1973 ::

Demokracija je samo diktatura izvoljenih...

Saj jih ne moreš odpoklicati...

zlobcek ::

Mešate republiko pa demokracijo, to je problem. Nima večina držav za brezveze spredaj napisano Republika Žblj. To ni demokracija.

Demokracijo se igramo enkrat na 4 leta. Pa še to je legit samo, če kapital igre ne eksploita.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zlobcek ()

Če lahko kapital financira volilne kompanije potem je logično, da bodo poskrbeli da bo izvoljen nekdo, ki bo delal v interesu kapitala, ne za ljudi oz. splošno dobro. Če se ne motim je kar svetovno poprečje, da ima 1% prebivalstva v lasti 60% premoženja. Dejansko kdorkoli prid ena oblast, v bistvu dela za kapital, sicer ga ta uniči, tako ali drugače. Če imaš v rokah medije, lahko uničiš kogar hočeš. raja verjame vsemu, kar je v medijih. Da bi imeli res pravo demokracijo, bi bili potrebni številni popravki. To, kar je sedaj, je v bistvu farsa. Prdestava za naivneže.

zlobcek ::

Vprašanje, če sploh želimo tapravo demokracijo. A si predstavljaš, da rabiš za vsako odločitev potrditev večine prebivalcev. Ni varjante da se kaj premakne;)

Treba je nekako kapital spravit stran od tega sranja pa zbirat ljudi glede na dosežke. Če ne gre drugače v privat sektorjih kjer je načeloma vrednost človeka jasna. Nimam pojma kako.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zlobcek ()

Saj demokracija ni to, da bi morali vsako odločitev sprejemati vsi prebivalci. Moral pa bi biti sistem postavljen tako, da tisti, ki zmagajo na volitvah delajo v korist večine ljudi, ne v korist ljudi, ki ima v lasti večino kapitala, kot to počnejo sedaj. To sedaj je praktično brezizhodna situacija, saj kogar izvoliš, počne isto. Razlike so samo v niansah. Ampak v tolažbo...propadel je rimskih imperij, ni hudič, da ne propade tudi to (in to nikakor ni demokracija, kakor jo jaz razumem). Tako, kot je sedaj sistem postavljen, seveda najbolj inteligentni in sposobni ne bodo šli kandidirat na volitve, saj dobro vedo, kako sistem deluje in zakaj bi bil lutka, v rokah kapitala.

Zgodovina sprememb…

zadeva je v bistvu še hujša, kot se zdi. če pogledamo že stanje pri nas so policija in pravosodje predvsem za navadno rajo in male kriminalce. Elita je praktično nedotakljiva in korupcije ne preganja aktivno nihče, pa jo je ogromno. V ZDA se je Trump spravil na tiste, ki so ga preganjali v prejšnjem mandatu. To je zame konec pravosodnega sistema tudi v ZDA. Lahko kar zaprejo ministrstvo v Washingtonu. Kateri junak se pa bo še upal preganjati to elito, če bo počela nezakonitosti? Saj bodo njega zaprli ali pa mu kako drugače uničili življenje. V čem točno se pa to razlikuje od Rusije? Musk je pa sploh mali biser, sej menda odpušča sedaj tiste, ki bi morali nadzirati tudi njegovo firmo.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Glede na zadnje dogodke v ZDA se mi zdi da bi se morali vprašati, ali je ideja o demokraciji samo iluzija?

A bejž, ste pa dolgo rabili :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Miki N ::

dronyx je izjavil:

Ampak v tolažbo...propadel je rimskih imperij, ni hudič, da ne propade tudi to (in to nikakor ni demokracija, kakor jo jaz razumem).

Ma ta tolažba je bolj napol. Preden je propadlo Rimsko carstvo je še stoletja prej propadla Rimska republika. In to v precej kruti državljanski vojni - nakar so na nek način nekaj časa stvari laufale celo bolje. Kako lekcijo lahko potegnemo iz tega ne vem, nisem velik prijatelj zgodovinskih vzporednic, se hitro zajebeš.

bm1973 ::

dronyx je izjavil:

V ZDA se je Trump spravil na tiste, ki so ga preganjali v prejšnjem mandatu. To je zame konec pravosodnega sistema tudi v ZDA. Lahko kar zaprejo ministrstvo v Washingtonu.

Tega je bilo konec že v Bidnovem mandatu, saj so se spravili na Trumpa, da ne bi mogel kandidirati.

To, kar se dela zdaj v Romuniji in Franciji.

Nek brezzvezen prekršek, ki jih ima cela elita poln kufer, pa ciljno vlečeš ven in spravljaš na sodišče, kjer se nekoga obsodi po hitrem postopku. Kot Le Penovo...

Pri tem pa ostalih 500 ali koliko že EU poslancev ne preverijo za iste mahinacije... To je že diskriminacija :).

tilio ::

bm1973 je izjavil:

Trenutno ne ampak primeri kako se to lahko reši so v blockchainu. Cardano ima npr. podobno kot mi "poslance". Vsak imetnik valute lahko da svoj glas "poslancu". Poslanec ima pri glasovanju toliko moči kolikor mu jo "ljudstvo" delegira. Poslanec s to močjo lahko glasuje za spremembe v blockchainu. Če nisi zadovoljen z delom poslanca lahko svoj glas umakneš kadarkoli želiš in posledično poslanec takoj izgubi volilno moč.

Blockchain je tehnologija, ki to omogoča. Ne potrebujemo dragih refrendumov. Seveda, za vpeljavo na državno raven je potrebnih še nekaj stvari, kot je npr. digitalna identitea. Se pa premikamo v to smer.

CiClon ::

Največja iluzija demokracija je, da posamezniki dejansko verjamejo, da odločajo o nečem. V resnici pa je njihovo soodločanje 1 v milijon, kar je praktično nula.

Torej si v diktaturi odvisen od volje diktatorja, v demokraciji pa odvisen od volje javnega mnenja.

Ampak to je genijalnost demokracije - v diktaturi bi se posameznik bunil nad tem, v demokraciji pa še nase prevzame odgovornost, ker smo MI (kdo točno je ta smo?) krivi.

fikus_ ::

Sem že kar nekaj časa nazaj pisal, da v Usa vlada dvopartijska diktatura, ki je pod vplivom od AIPAC-a in finančnih lobijev.
EU je pa pod vplivom in po volji Usa.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

socialec ::

SKORAJ vse se da odpoklicati, če je res potrebno, metode so bile jasno prezentirane preko MSM.

Furbo ::

Zdi se mi, da demokracija ne vodi nikamor.

Ni nobenega, da bi udaril po mizi in prekinil kako oslarijo ali prerezal birokratski rdeči trak in ukazal narediti to ali ono.

Nobene vizije, samo čezdalje več birotatov in omejitev. Pa korupcije.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

brett ::

Jaz že od mladosti zagovarjam t.i. prosvetljeni absolutizem. Težava nastane pa v tem, da smo ljudje izredno pokvarljivo blago. In če je prvi vladar/ica - absolutist res ok, gre potem navzdol. Dokazano tekom zgodovine.

Kar pa se tiče demokracije - iluzija; opij za ljudstvo. V teoriji ok, v praksi - vidimo v živo.

tilio je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Trenutno ne ampak primeri kako se to lahko reši so v blockchainu. Cardano ima npr. podobno kot mi "poslance". Vsak imetnik valute lahko da svoj glas "poslancu". Poslanec ima pri glasovanju toliko moči kolikor mu jo "ljudstvo" delegira. Poslanec s to močjo lahko glasuje za spremembe v blockchainu. Če nisi zadovoljen z delom poslanca lahko svoj glas umakneš kadarkoli želiš in posledično poslanec takoj izgubi volilno moč.

Blockchain je tehnologija, ki to omogoča. Ne potrebujemo dragih refrendumov. Seveda, za vpeljavo na državno raven je potrebnih še nekaj stvari, kot je npr. digitalna identitea. Se pa premikamo v to smer.

To se mi zdi obetavna ideja. To bi jih hitro spravilo k pameti, če bi bilo realizirano pravilno.

D3m je izjavil:

A bejž, ste pa dolgo rabili :D

To sem napisal tako samo zaradi teatralnosti. To seveda vem jaz že dolgo.

Zgodovina sprememb…

JanBrezov ::

brett je izjavil:

Jaz že od mladosti zagovarjam t.i. prosvetljeni absolutizem. Težava nastane pa v tem, da smo ljudje izredno pokvarljivo blago. In če je prvi vladar/ica - absolutist res ok, gre potem navzdol. Dokazano tekom zgodovine.

V ZDA je za varovanje predsednika zadolžena organizacija "United States Secret Service". Moja ideja je, da bi ta ista služba morala kot nalogo imeti tudi varovanje populacije pred predsednikom. Skozi ustavo se določi kriterije, kaj predsednik sme in kaj ne. Če bi predsednik rad še tretji mandat ali bi rad postal kralj, bi bila naloga te službe, da ga odstrani. Permanentno.

Če bi predsednik rad še tretji mandat ali bi rad postal kralj, bi bila naloga te službe, da ga odstrani. Permanentno.

Toliko o tolerantnih levičarjih. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Strel455 ::

dronyx je izjavil:

Namreč kakor jaz razumem trenutno stanje v ZDA bi oni radi postala nekakšna verzija Kitajske. Ugotovili so namreč, da je Kitajski sistem z enopartijskim vodenjem in kapitalistično ekonomijo, podprto z nekakšnim centralnim upravljanjem očitno bolj učinkovit od ameriške verzije kvazi demokracije, kjer se dve partiji menjata na oblasti. Samo tudi ameriška kvazi demokracija je že ves čas iluzija, saj to dejansko sploh ni bila demokracija, ampak nekakšna oligarhija, kjer ameriški milijarderji nastavijo kot oblast nekoga, ki potem dela za njih. In tako so prišli v situacijo, da ima 1% najbogatejših 60% vsega premoženja, ali celo še več. Nekaj podobnega je po moje tudi v ostalih kvazi demokracijah, tudi v Evropi, da naše "dobro organizirane združbe" (Janša temu pravi udbomafija), niti ne omenjam. V osnovi je pa problem že v tem, da če lahko politične stranke financirajo podjetja ali bogati posamezniki, potem volitve nimajo smisla, saj raja dejansko ne izbira. Pogledali bi preprosto, kdo je zbral največ denarja in tisti je potem oblast za 4 leta in dela za tsite, ki so prispevali denar.

Na volitvah sem bil jaz nazadnje pred 20 leti in me ne vidijo nikdar več. Volitve so pač scam, pri katerem ne želim sodelovati, ker sicer to početje legaliziram.

Mešaš demokracijo z človeško mentaliteto.
V bistvu sploh ne veš, kaj bi rad.

Kaj bi pa ti rad?
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m je izjavil:

Kaj bi pa ti rad?

Tega, da bi za čisto vsako stvar od zakonov naprej imeli referendume, ZAGOTOVO NE.

Lej.....tvoji predstavniki nočejo tvegati in raje vprašajo ljudi. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

phantom ::

fikus_ je izjavil:

Sem že kar nekaj časa nazaj pisal, da v Usa vlada dvopartijska diktatura, ki je pod vplivom od AIPAC-a in finančnih lobijev.
EU je pa pod vplivom in po volji Usa.

Zakaj se potem ameriške elite tako trudijo zminirati EU, če je pod njihovo kontrolo? Zakaj potem EU daje takšne astronomske kazni ameriškim podjetjem, če je pod ameriško kontrolo?

To, da je EU hlapec ZDA, te želijo prepričati ameriške in ruske elite, ker bi nas rade razbile, da postanemo zgolj kmetje na njihovi šahovnici. Oziroma, kot to prodajajo uporabnim idiotom, da si države nazaj priborijo "suverenost" od "bruseljske diktature".
~
~
:wq

EU je hlapec ZDA na področju denarne politike. ECB dela isto kot FED. ECB nima lastne pameti. Vseeno, če bi ECB razpustili in prepustili FED-u da upravlja z evrom (tiska mimogrede še evre).

Zakaj se potem ameriške elite tako trudijo zminirati EU, če je pod njihovo kontrolo?

Čisto vse ni.

In moraš v račun vzeti tudi dve veliki hiši, ki se ne marata in mnoge druge hiše, ki ju podpirata.

Ameriški Rockefeller in Evropski Rothschild.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

fikus_ ::

phantom je izjavil:

Zakaj se potem ameriške elite tako trudijo zminirati EU, če je pod njihovo kontrolo? Zakaj potem EU daje takšne astronomske kazni ameriškim podjetjem, če je pod ameriško kontrolo?

To, da je EU hlapec ZDA, te želijo prepričati ameriške in ruske elite, ker bi nas rade razbile, da postanemo zgolj kmetje na njihovi šahovnici. Oziroma, kot to prodajajo uporabnim idiotom, da si države nazaj priborijo "suverenost" od "bruseljske diktature".

Zato ker nočejo gospodarsko močne in s tem bolj neodvisne EU, na kratko konkurence. In zgleda, da jim uspeva.
Kaže, da so tebe že prepričali, da je EU suverena, ampak ni.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

energetik ::

dronyx je izjavil:

Na koncu koncev so še vedno volilci tisti, ki to omogočajo. Oligarhi preko različnih vzvodov napeljejo volilce, da spet volijo "taprav" obraz. Še vedno pa ima prav vsakdo iz raje možnost da ustanovi svojo stranko in prepriča večino volilcev. Ampak nekako jih noben ne prepriča. Ker folk je v povprečju glup.
vires in numeris

karafeka ::

dronyx je izjavil:

Ampak v tolažbo...propadel je rimskih imperij, ni hudič, da ne propade tudi to (in to nikakor ni demokracija, kakor jo jaz razumem).

To ni nobena tolažba. Od kod misliš, da so se vzeli kralji in plemiči v srednjem veku? Iz (ultra) bogatih iz rimskega obdobja, ki so imeli svojo zemljo in posestva, in dovolj sredstev, da so plačali svojo privatno vojsko. Ljudje so pa želeli pod njihove okrilje zaradi varnosti, ampak so za to morali plačevati in delati (=tlačani) in ti so bili najbolj na udaru in potrošna roba. V bistvu so bili ti na slabšem kot pa v rimskem imperiju.
To se od takrat ni spremenilo, samo davek se je zvišal. Ljudje na dnu se pa prav tako borijo za preživetje.

Demokracija je seveda iluzija, ker politiki, kot vsi ostali, so pač pohlepni in si želijo zagotoviti najboljše pogoje za njih in njimi povezane (ali je to sedaj preko lobijev, mutnimi posli, nepremičninami ali pa vseh skupaj, je vseeno). Zmaga najmočnejši, ostali so pa manj kot nič. Samo poglejte kako hitro so politiki pomagali ljudem, ki so jih prizadele poplave, in recimo koliko milijard bo šlo sedaj v vojsko, namesto v socialo.

In kaj bi bila rešitev? Obdavčit ultra bogate s 100% davkom nad določenim zneskom v vseh državah. S tem bi rešili dva problema. Ti bogati ne bi imeli več toliko toliko vpliva na politike, in njihov denar se bi porabil za takšne, ki jim usoda ni namenila milijonov.

energetik je izjavil:

Na koncu koncev so še vedno volilci tisti, ki to omogočajo. Oligarhi preko različnih vzvodov napeljejo volilce, da spet volijo "taprav" obraz. Še vedno pa ima prav vsakdo iz raje možnost da ustanovi svojo stranko in prepriča večino volilcev. Ampak nekako jih noben ne prepriča. Ker folk je v povprečju glup.

Poskusi in veliko sreče. problem je pa v medijih, ki so kurbe, ki se prodajajo za denar in jih imajo v lasti zvodniki z veliko denarja. Ti imaš lahko odličen program, dobre namene, izjemno ekipo sposobnih ljudi pa si v tej demokraciji s tem ne moreš čisto nič pomagat, če nimaš v rokah medijev. Kapital te bo prek medijev razbil tako, da nimaš nobenih šans. Medijo so mnogo večji problem za pravo demokracijo, kot si marsikdo misli!

D3m je izjavil:

Lej.....tvoji predstavniki nočejo tvegati in raje vprašajo ljudi. :D

Definicija besede "predstavnik" je??

dronyx je izjavil:

EU je hlapec ZDA na področju denarne politike. ECB dela isto kot FED. ECB nima lastne pameti. Vseeno, če bi ECB razpustili in prepustili FED-u da upravlja z evrom (tiska mimogrede še evre).

Bedasto lažeš. ECB je v februarju zmanjšal obrestno mero, FED je ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Strel455 ()

no comment ::

dronyx je izjavil:

Medijo so mnogo večji problem za pravo demokracijo, kot si marsikdo misli!

Sej maš Twitter. Tam si TI medij.

(vsaj reklama tako pravi)

KAVINSKY ::

dronyx je izjavil:

Samo tudi ameriška kvazi demokracija je že ves čas iluzija, saj to dejansko sploh ni bila demokracija, ampak nekakšna oligarhija, kjer ameriški milijarderji nastavijo kot oblast nekoga, ki potem dela za njih. In tako so prišli v situacijo, da ima 1% najbogatejših 60% vsega premoženja, ali celo še več.

Ni ti treba iti full on nazi in pisati "ameriški miljarderji" namesto "židi".

Ki se še ne odraža na naših bankah.

Toliko o tem bebo.
|HP EliteBook|R7 8840U|

no comment je izjavil:

dronyx je izjavil:

Medijo so mnogo večji problem za pravo demokracijo, kot si marsikdo misli!

Sej maš Twitter. Tam si TI medij.
(vsaj reklama tako pravi)

Ja...menda. Kakšen je doseg če si v dnevniku na POP TV in RTV SLO in kakšen če kaj objaviš na twitterju?

CiClon ::

Demokracija je vladavina javnega mnenja. Na javno mnenje pa se da vplivat. Dokaz za to so milijarde, ki grejo za vse sorte marketinga. Ali pa moda. Ali pa "trendi". Itd

tilio ::

Furbo je izjavil:

Zdi se mi, da demokracija ne vodi nikamor.

Ni nobenega, da bi udaril po mizi in prekinil kako oslarijo ali prerezal birokratski rdeči trak in ukazal narediti to ali ono.

Nobene vizije, samo čezdalje več birotatov in omejitev. Pa korupcije.

Churchil je dejal: Demokracija je zelo slab sistem ampak pokažite mi boljšega.

Demokracija je počasna ampak bolj poštena od dobrovoljnega diktatorja.

Ko dobiš takega, ki zna udarit po mizi se lahko hitro zgodi, da udari tako, da večini ne bo všeč in lahko ostane na položaju za vedno.

Putin zna udarit po mizi. Adolf je tudi znal udarit po mizi.

Način kako naredit demokracijo boljšo je transparentnost. Politike in javne uslužbence je treba pripeljati iz "don't be evil" --> "can't be evil" z uvedbo večje transparentnosti. Blockchain tehnologija je pripomoček s katerim se transparentnost lahko poveča.

Všečno razmišljanje, bom poskusil s Stranko Socialcev (ni v nobeni zvezi s SS). Samo, če bom vabljen na briefing k Ursuli von der Darthen, da se za rokce drživa pred kamerami in ji poljubim rinčico za njimi, veste, kaj bom (mogoče niti ne tako težko) prisiljen narediti, ker drugače bo kratica hitro dobila kakšne, po novem nekako že, utemeljene zgodovinske povezave, na tem forumu pa je jasno že tako sedaj, ko je še samo en S :D

D3m je izjavil:

Ki se še ne odraža na naših bankah.
Toliko o tem bebo.

Seveda se. Euribor pada.
https://www.euribor-rates.eu/en/euribor...

A moraš res smetit vsako temo in kazat vsem, da nimaš pojma o nobeni stvari?

dronyx je v duhu Prvega aprila verjetno pozabil namigniti, da bi mogoče kratkoročno bilo dobro pretopiti prihranke iz EUR v USD, nič nepojmljivega regionalno in širše, vsaj zadnjih 100 let ne...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Strel455 je izjavil:

dronyx je izjavil:

LOL, to je edina razlika? Kaj pa količina natisnjenega denarja brez podlage, QE scam, ki je povzročil šok na nepremičninskih trgih itd? Vse zaposlene v Frankfurtu bi zlahka vrgli na cesto. njihovo delo opravi FED med odmorom za malico. :))

Ring0Ruin ::

karafeka je izjavil:

In kaj bi bila rešitev? Obdavčit ultra bogate s 100% davkom nad določenim zneskom v vseh državah. S tem bi rešili dva problema. Ti bogati ne bi imeli več toliko toliko vpliva na politike, in njihov denar se bi porabil za takšne, ki jim usoda ni namenila milijonov.

Se strinjam, razni zblojenci mislijo, da so davki problem. Ne. Problem je premalo davkov za najbolj premozne.

dronyx je izjavil:

In tako so prišli v situacijo, da ima 1% najbogatejših 60% vsega premoženja, ali celo še več.

Si pomislil, da si v tistem 1% tudi ti :) ?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Jarno ::

Sposobni politiki > idealisti > laže/krade/se želi ovekovečit.

To velja vsaj za EU. Ne pomeni, da tisti s spodnjega konca kdaj nima prav napram idealistom.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

phantom ::

dronyx je izjavil:

Hlapec v kakšen smislu? Kaj pa bi morala narediti ECB? Iti v kontra smer? Tako kot Erdogan v Turčiji, ko je inflacijo reševal z nižanjem obrestnih mer? :)) (rezultati so vidni na ulicah)
~
~
:wq

no comment ::

dronyx je izjavil:

Ja...menda. Kakšen je doseg če si v dnevniku na POP TV in RTV SLO in kakšen če kaj objaviš na twitterju?

Ne gledam Twitterja. Ampak Musk je rekel, da je Twitterjev doseg bistveno boljši kot legacy media. Ne spoznam se pa toliko, da bi ti lahko dal številko koliko je boljši.

Ampak, pomoje se moraš sprijazniti, da politika je tako kot biznis. Od jamranja še noben ni obogatel (razen, če jamraš na OF). Npr. tvoja stališča ne bi prepričala niti mene, ki vsako leto volim za drugega. Se mi zdi, da bi ti lahko naredil še največ, če se priključiš kakšni že uveljavljeni firmi med slovenskimi strankami. Ne vem, na živce ti gre t.i. "demokracija", sodstvo, mediji... kak SDS?

karafeka ::

Problem niso stranke in ljudje, problem so poštene vrednote. Oz. njihovo pomanjkanje.
Malo je takih, ki bi se postavili na stran malega človeka, če jim nasproti stoji nekdo z praktično neomjenim kapitalom in obljubami. Če pa te ne morejo zlepa prepričat, te bodo pa zgrda.
Ves problem je v kopičenju neomejenga kapitala in moči.

Ring0Ruin je izjavil:

dronyx je izjavil:

In tako so prišli v situacijo, da ima 1% najbogatejših 60% vsega premoženja, ali celo še več.

Si pomislil, da si v tistem 1% tudi ti :) ?

Ja, zato se vsak večer bičam z leskovo šibo. :)

Drugače pa po moje nisem med 1% niti pri nas, kaj šele v bogatejših državah.

Here's how much wealth you need to be a part of the 1% across the globe:
Monaco - $12.9 million.
Luxembourg - $10.8 million.
Switzerland - $8.5 million.
United States — $5.8 million.
Singapore – $5.2 million.
Sweden — $4.8 million.
Australia — $4.7 million.
New Zealand — $4.6 million.
...

Bolj je država "bogata", večje so neenakosti med 1% in navadno rajo.

Zgodovina sprememb…

«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inflacija 2021/2022 (strani: 1 2 3 4217 218 219 220 )

Oddelek: Problemi človeštva
109711156228 (1205) Strel455
»

Besede, kot je recesija, so se umaknile z dnevnega reda (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Loža
1134122916 (2088) Malidelničar
»

Finančna kriza 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

801128660 (52128) Mr.B
»

Trojka v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25143738 (37987) AndrejO

Več podobnih tem