Forum » Problemi človeštva » Demokracija kot iluzija
Demokracija kot iluzija

dronyx ::
EU je hlapec ZDA na področju denarne politike. ECB dela isto kot FED. ECB nima lastne pameti. Vseeno, če bi ECB razpustili in prepustili FED-u da upravlja z evrom (tiska mimogrede še evre).
Hlapec v kakšen smislu? Kaj pa bi morala narediti ECB? Iti v kontra smer? Tako kot Erdogan v Turčiji, ko je inflacijo reševal z nižanjem obrestnih mer?(rezultati so vidni na ulicah)
To si dal sedaj pa primer. Trdim pa, da so bili QE ter obrestna mera 0% ali celo negativna bedarija, ki je povzročila, da so danes nepremičnine za večino povsem nedostopne in ljudem ostaja samo še drag najem, za življenje pa ostane morda 20% prihodka. Poglejte stanje v Kanadi, Avstraliji, marsikje v EU in tudi pri nas. To stanje je direktna posledica monetarne politike centralnih bank, oziroma FED-a, ostali so pa kopirali.
no comment je izjavil:
...da bi ti lahko naredil še največ, če se priključiš kakšni že uveljavljeni firmi med slovenskimi strankami. Ne vem, na živce ti gre t.i. "demokracija", sodstvo, mediji... kak SDS?
Mi prosim zaupaš naslov, da ti pošljem ovco? Predsedniku vlade sem poslal hobotnico za 4 eure za darilo. Ne pričakujem, da se mi bo zahvalil. Nekoč pa bo morda razumel, kaj sem mu želel s tem sporočiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

no comment ::
To si dal sedaj pa primer. Trdim pa, da so bili QE ter obrestna mera 0% ali celo negativna bedarija, ki je povzročila, da so danes nepremičnine za večino povsem nedostopne in ljudem ostaja samo še drag najem, za življenje pa ostane morda 20% prihodka. Poglejte stanje v Kanadi, Avstraliji, marsikje v EU in tudi pri nas. To stanje je direktna posledica monetarne politike centralnih bank, oziroma FED-a, ostali so pa kopirali.
Ni čisto jasno ali se sedaj tepeš po glavi, ker nisi vzel kredita, ko so bili še dragi ali zato, ker ga nisi takrat, ko so bili poceni?

Ring0Ruin ::
In tako so prišli v situacijo, da ima 1% najbogatejših 60% vsega premoženja, ali celo še več.
Si pomislil, da si v tistem 1% tudi ti :) ?
Ja, zato se vsak večer bičam z leskovo šibo.
Drugače pa po moje nisem med 1% niti pri nas, kaj šele v bogatejših državah.
Rekel si na svetu. V tem primeru se primerjas tudi z ljudmi, ki umirajo na cesti od lakote.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

Rekel si na svetu. V tem primeru se primerjas tudi z ljudmi, ki umirajo na cesti od lakote.
According to the 2018 Global Wealth Report from Credit Suisse Research Institute, you need a net worth of $871,320 U.S. Credit Suisse defines net worth, or “wealth,” as “the value of financial assets plus real assets (principally housing) owned by households, minus their debts.”vir
More than 19 million Americans are in the 1 percent worldwide, Credit Suisse reports, far more than from any other country, while “China is now clearly established in second place in the world wealth hierarchy,” with 4.2 million citizens among the world’s top 1 percent.
To be among the top 10 percent worldwide, you don’t even need six figures: A net worth of $93,170 will do it.
And even if you have just $4,210 to your name, you’re still richer than half of the world’s residents.
Morda sodim med 5% najbogatejših na svetu. Ni da bi se s tem hvalil. Seveda če pa merim bogastvo z drugimi vatli, sem pa z naskokom najbogatejši. Tu mi pa niti Musk ne seže do kolen.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

phantom ::
Višje obrestne mere ne bi tega rešile, kvečjemu upočasnile in bolj zaštopale gospodarstvo. Rešitev so višji davki (na premoženje, ne prihodek). Recimo Evropa se je iz prejšnje krize hotela rešiti brez nižanja obrestnih mer in posojanja denarja, medtem ko so ZDA šle v QE takoj. Rezultat je bil, da se je v Evropi kriza veliko bolj zavlekla in se je rešila šele s QE.
~
~
:wq
~

Saj imajo marsikje po svetu kar visoke davke na premoženje, pa to ni preprečilo eksplozije cen nepremičnin. Primer Kanada, morda tudi Avstralija in še kje. S tem eksperimentom so denar naredili povsem neuporaben za hrambo, nepremične pa so postale finančni instrument oz. najbolj privlačen naložbeni razred. Ampak to ni tema...o tem smo že veliko debatirali.

energetik ::
Krize sploh ne bi bilo, če ne bi centralne banke stalne mešale dreka s QE in QT. Če bi svet uporabljal le hard money, in ga tudi varčeval za hude čase (naravne katastrofe), verjetno sploh ne bi poznali nobenih boom/bust ciklov, prav tako bi se kakršnakoli vojna končala še skoraj preden bi se začela.
Višje obrestne mere ne bi tega rešile, kvečjemu upočasnile in bolj zaštopale gospodarstvo. Rešitev so višji davki (na premoženje, ne prihodek). Recimo Evropa se je iz prejšnje krize hotela rešiti brez nižanja obrestnih mer in posojanja denarja, medtem ko so ZDA šle v QE takoj. Rezultat je bil, da se je v Evropi kriza veliko bolj zavlekla in se je rešila šele s QE.
vires in numeris

Strel455 ::
EU je hlapec ZDA na področju denarne politike. ECB dela isto kot FED. ECB nima lastne pameti. Vseeno, če bi ECB razpustili in prepustili FED-u da upravlja z evrom (tiska mimogrede še evre).
Bedasto lažeš. ECB je v februarju zmanjšal obrestno mero, FED je ni.
LOL, to je edina razlika? Kaj pa količina natisnjenega denarja brez podlage, QE scam, ki je povzročil šok na nepremičninskih trgih itd? Vse zaposlene v Frankfurtu bi zlahka vrgli na cesto. njihovo delo opravi FED med odmorom za malico.![]()
Ponavljam, DA BEDASTO LAŽEŠ.
EBU je znižal obrestno mero, FED je ni.

socialec ::
Ja, dronyx, lažeš, res je, (pa saj ne samo) tokrat je ECB res neko malenkost kakor zasolirala, izjoči se za milost glede netočnosti, ker drugače bo tvoja kredibilnost strmoglavila in ti še AI z opicami ne bo pomagala.

Ja, dronyx, lažeš, res je, (pa saj ne samo) tokrat je ECB res neko malenkost kakor zasolirala, izjoči se za milost glede netočnosti, ker drugače bo tvoja kredibilnost strmoglavila in ti še AI z opicami ne bo pomagala.
Ok, priznam, moja napaka. Danes zvečer še dva dodatna udarca z leskovo šibo po hrbtu v pokoro.

no comment ::
Jaz mislim, da naš doktor hudo pretirava. Oz. ima nesrečo, da vidi probleme v stvareh s katerimi se večina nas volilcev sploh ne sreča. Mislim, razumem, da je jeba, če si v neki marginalizirani skupini in te samo premetava sem in tja, ker nihče nima istih problemov kot ti, ampak tako pač je z manjšinami v demokraciji.
Prišel je čas, ko smo poskrbeli za prave nadloge, ki so nas pestile (woke, trans, dei). Zdaj se za par desetletij vkopljemo, da te nadloge ponovno ne vzniknejo, potem pa lahko, da itak že ne boš več rabil stanovanja. Na dolgi rok se vse pogliha.
Prišel je čas, ko smo poskrbeli za prave nadloge, ki so nas pestile (woke, trans, dei). Zdaj se za par desetletij vkopljemo, da te nadloge ponovno ne vzniknejo, potem pa lahko, da itak že ne boš več rabil stanovanja. Na dolgi rok se vse pogliha.

socialec ::
Saj vem, da te ne zanima in da ti bo to samo še potrditev, da ravnaš pravilno - meni je dejansko veliko bolj neugodno, ko se strinjam z večino in MSM kot pa obratno, ker se mi zdi, da nečesa ne vidim ali ne razumem. Ja, je čisto drugače, če sem ali nisem kako motiviran. Tudi na trgih me moti, če, kot socialec (!), ravnam kot ovca v fomo fazi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Unilseptij ::
no comment je izjavil:
Jaz mislim, da naš doktor hudo pretirava. Oz. ima nesrečo, da vidi probleme v stvareh s katerimi se večina nas volilcev sploh ne sreča. Mislim, razumem, da je jeba, če si v neki marginalizirani skupini in te samo premetava sem in tja, ker nihče nima istih problemov kot ti, ampak tako pač je z manjšinami v demokraciji.
Doktor nic ne pretirava... vse, kar pravi je res, ceprav je res tudi to, da so vse alternative, ki so trenutno na voljo, se precej slabse od nase trenutne demokraticne "iluzije". Torej, ja demokracija v sodobni obliki je iluzija, ampak za silo deluje, dokler ljudje igrajo igro... volilci se delajo, da vejo, kaj, zakaj in koga volijo, izvoljeni zastopniki ljudstva pa se delajo, da jim je mar in da bodo dejansko kaj izboljsali. In ce se vsi dovolj zavzeto delamo, da delamo, se morda vcasih kaj res premakne na bolje, oz. morda vsaj preprecimo, da se poslabsa.
Ko se bodisi volilci bodisi izvoljenci nehajo pretvarjati in dejansko hocejo zaceti zares "delati", dobimo pac razpad sistema in volilci volijo tiste, ki obljubljajo, da bodo stvari naredili kot je treba, pa cetudi po nedemokraticni poti, izvoljenci pa potem to tudi zares pocnejo, sploh ker so praviloma bolj ali manj nori in svoje vloge ne razumejo vec kot sluzbovanje ljudem ampak kot poslanstvo oz. odresenje oz. izpolnjevanje bozje volje oz. vstavi po zelji... pri taki logiki potem postane nepomembno, kaj se potem res izvede in koliko to koristi oz. skodi ljudem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()

Saj imajo marsikje po svetu kar visoke davke na premoženje, pa to ni preprečilo eksplozije cen nepremičnin. Primer Kanada, morda tudi Avstralija in še kje. S tem eksperimentom so denar naredili povsem neuporaben za hrambo, nepremične pa so postale finančni instrument oz. najbolj privlačen naložbeni razred. Ampak to ni tema...o tem smo že veliko debatirali.
Khm, prvi zadetek na Googlu: https://taxnatives.com/jurisdiction/can...
In Canada, you won’t pay taxes on net wealth or worth, and there are no federal or provincial taxes on inheritances, estates, or gifts. Looking to make the most of these handy benefits? Get in touch today for custom advice from our wealth tax experts in Canada.
Samo tudi z večjimi obrestnimi merami in manj tiskanja denarja, kaj boš spremenil? Bogati bodo pač depozite kopičili in na njih gotovo bolj služili o tebe, siromaka. Kakorkoli obrneš, edina rešitev je davek na premoženje. Ali pa nacionalizacija, za tiste, ki so bolj radikalni in rdeči pod kožo

Največji problem pri QE, da se denar iz ECB ne pretaka direktno v proračune držav, ampak so v veliki meri vmes kot posrednik (privatne) finančne institucije, ki poberejo "provizijo". Bolje, da bi ECB neposredno kupoval državne obveznice ali pa nakazal denar direktno državljanom (v primeru kriz kot je covid ipd.).
~
~
~

Nikonja ::
Tisti kateri ne verjame u demokraciju naj se preseli v Kongo, Severno Korejo, Iran, Libijo, Burundi, Indonezijo... in naj tam okusijo kako je fajn bit priviligarni belček.
Fak, vam je polna rit vsega ampak še ni dovolj, zmeraj je zakaj on ima več kot jaz, jaz bi tudi!!!! Boli vas k...c za demokracijo, dejansko ste vsi samo ljubosumni da vi nimate tolk kot oni in to je edini razlog zakaj "kao" ne verjamete v demokracijo, nič drugega, samo stara dobra fovšija!!!
Vsak od vas gleda kako zaj... državo, kako dobit čim več od države in čim manj dat nazaj, ampak ko ta ista država naredi isto vama potem so oni pokvarjeni ane... hinavščina na kvadrat!
Fak, vam je polna rit vsega ampak še ni dovolj, zmeraj je zakaj on ima več kot jaz, jaz bi tudi!!!! Boli vas k...c za demokracijo, dejansko ste vsi samo ljubosumni da vi nimate tolk kot oni in to je edini razlog zakaj "kao" ne verjamete v demokracijo, nič drugega, samo stara dobra fovšija!!!
Vsak od vas gleda kako zaj... državo, kako dobit čim več od države in čim manj dat nazaj, ampak ko ta ista država naredi isto vama potem so oni pokvarjeni ane... hinavščina na kvadrat!

Khm, prvi zadetek na Googlu: https://taxnatives.com/jurisdiction/can...
Underused Housing Tax 1%. pri nas pa koliko? Ostalo se mi ne ljubi iskat, samo skorja sigurno ima Kanada davek na nepremičnine.

Kayzon ::
"Man has learned almost nothing even when confronted with the impending end of the world. The majority of people continue to make their daily choices on the basis of what they desire and what pleases them. Democracy caters to the whims of man: the will of the people. The consequences of this are frightening: what democracy leads to is the kind of suicidal society that we see all around us. Democracy is the most miserable of all known societal systems, the building block of doom. Therein the unmanageable freedom of production and consumption and the passions of the people are not only tolerated, but cherished as the highest values. The most serious environmental disasters occur in democracies."

harmonkar9 ::

CiClon ::

Underused Housing Tax 1%. pri nas pa koliko? Ostalo se mi ne ljubi iskat, samo skorja sigurno ima Kanada davek na nepremičnine.
Ok, ampak to so šele lani sprejeli. To se bo torej šele enkrat v prihodnosti poznalo. Nadalje, velja zgolj za (skoraj) prazne nepremičnine. Jaki davek na premoženje.
~
~
~

D3m ::
harmonkar9 je izjavil:
Vsak od vas gleda kako zaj... državo, kako dobit čim več od države in čim manj dat nazaj
Ni to bistvo demokracije?
Sem mislil, da je to šport.
Oni mene jaz njih. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Ok, ampak to so šele lani sprejeli. To se bo torej šele enkrat v prihodnosti poznalo. Nadalje, velja zgolj za (skoraj) prazne nepremičnine. Jaki davek na premoženje.
Kanada seveda ima nepremičninski davek, ki je odvisen od okrožja oz. pokrajine. Vem zato, ker je kolega razlagal, kako se nek par iz Kanade ni mogel načuditi, kako imaš lahko pri nas v Portorožu vilo ob morju, vredno par milijonov, davka pa nobenega razen verjetno simboličen NUSZ. To je za njih smešno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Inflacija 2021/2022 (strani: 1 2 3 4 … 217 218 219 220 )Oddelek: Problemi človeštva | 1156014 (991) | Strel455 |
» | Besede, kot je recesija, so se umaknile z dnevnega reda (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Loža | 122866 (2038) | Malidelničar |
» | Finančna kriza 2023 (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Problemi človeštva | 128585 (52053) | Mr.B |
» | Trojka v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 43734 (37983) | AndrejO |