» »

Podražitve Iphonov na vidiku

Podražitve Iphonov na vidiku

«
1
2

mojsterleo ::

Letos sem hotel zamenjati moje aging naprave, sicer Iphone 6s in pa Iphone X, pa ubost vsaj enega novega Iphone 17. In potem preberem danes tole, kar me je skrbelo že dalj časa. EU bo očitno uvedel kontra carine na Trumpežove carine, kar bo vplivalo na ceno Iphonov v prihodnje.

Več kot 2000 evrov za Appleov iPhone?
Delnice družbe so se v četrtek znižale za 9,3 %, kar je najnižje po marcu 2020. Apple proda več kot 220 milijonov iPhonov na leto; njeni največji trgi so ZDA, Kitajska in Evropa. Analitiki iz investicijske banke Rosenblatt Securities pravijo, da bi se cene lahko povečale tudi do 43 %. Za iPhone 16 Pro Max bi lahko odšteli nekaj več kot 2000 evrov.

Vir: https://www.24ur.com/novice/tujina/imf-...

Očitno se po Tesli obeta konec tudi Applovim produktom v Evropi ali sem morda prevelik pesimist?
Kaj pravi slotech in kristalna kugla?

Ganon ::

Odlična novica, držimo pesti, da se uresniči.

starfotr ::

Iphone prihaja iz Kitajske. Tako, da to ni uvoz v EU iz US ampak iz Kitajske.

Ring0Ruin ::

mojsterleo je izjavil:

Očitno se po Tesli obeta konec tudi Applovim produktom v Evropi ali sem morda prevelik pesimist?

Da se tega bojijo samo pozerji, ki bi radi izpadli, kot, da imajo denar.

Tisti, ki imajo denar, jim je za nekaj procentov vseeno.

starfotr je izjavil:

Pol hočeš rečt, da bo v ameriki Iphone obdavčen s 54% carinami? Takšne so nove carine za Kitajske produkte.
Ne vem če to tako deluje...

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox ::

Konec? Zakaj? Tisti ki kupujejo iPhone zaradi softwera, ni alternative zato ga bodo kupovali še naprej, ne glede ceno. Če pogledaš z druge perspektive, če folk kupuje avte za 50 jurjev gor, kot dnevno žemljo, potem jim tudi nekaj deset odstotna podražitev ne bo problem.

Ne, ni konec iPhona, bo pa nekaj manj cekinov v tošeljnu na ta račun. Glede na to da prihajaš iz iPhona 6, potem tudi tebi ne bo problem dat nekaj več, saj ne kupuješ vsako leto novega.

Osebno ne verjamem, da bo prišlo do takih podražitev. Vse je mogoče sicer, bomo videli.

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

Konec? Zakaj? Tisti ki kupujejo iPhone zaradi softwera, ni alternative zato ga bodo kupovali še naprej, ne glede ceno.
No, ja. Paradni konj: Apple intelligence je vsaj 5 let v zaostanku za konkurenco.
In pa ja, cena je pomembna. Če bo treba za entry level Iphone 17 plačati 1000 eur, ga lahko kar imajo. Za tak denar dobiš mdr. Samsung Galaxy S25 pa še kakšen drug high end phone.

OutOfTheBox je izjavil:

Osebno ne verjamem, da bo prišlo do takih podražitev. Vse je mogoče sicer, bomo videli.
Dobavitelj oziroma zastopnik za Apple lahko spusti maržo in s tem zniža ceno do neke mere, ampak bo imel s tem manj profita in bo na koncu propadel. Upam, da Iphone ne bo postal na koncu nek fancy produkt ki ga bodo prodajali v Hoferju po par komadov v sklopu posebne ponudbe. :))

Zgodovina sprememb…

Če bo treba za entry level Iphone 17 plačati 1000 eur,

Sej to je že skoraj danes.

Apple intelligence je vsaj 5 let v zaostanku za konkurenco

Kakšna pa je dodana vrednost inteligence pri konkurenci? Sprašujem z uporabnega vidika.

Dobavitelj oziroma zastopnik za Apple lahko spusti maržo in s tem zniža ceno do neke mere

Mislil sem bolj s tem da se bodo prej zdilali eni in drugi (US in EU), da do splošnih carin oz. vsaj tako visokih ne bo prišlo.

Zgodovina sprememb…

socialec ::

Ja, saj te prakse se drži politika povsod - najprej prestraši do onemoglosti, potem spusti za pol in zmaga in še 10 mandatov z levo roko.

fur80 ::

mojsterleo je izjavil:

Letos sem hotel zamenjati moje aging naprave, sicer Iphone 6s in pa Iphone X, pa ubost vsaj enega novega Iphone 17. In potem preberem danes tole, kar me je skrbelo že dalj časa. EU bo očitno uvedel kontra carine na Trumpežove carine, kar bo vplivalo na ceno Iphonov v prihodnje.

Več kot 2000 evrov za Appleov iPhone?
Delnice družbe so se v četrtek znižale za 9,3 %, kar je najnižje po marcu 2020. Apple proda več kot 220 milijonov iPhonov na leto; njeni največji trgi so ZDA, Kitajska in Evropa. Analitiki iz investicijske banke Rosenblatt Securities pravijo, da bi se cene lahko povečale tudi do 43 %. Za iPhone 16 Pro Max bi lahko odšteli nekaj več kot 2000 evrov.

Vir: https://www.24ur.com/novice/tujina/imf-...

Saj teh 43% ne bo izpuhtelo v nič. To bodo sedaj pobrale države. Ta denar bo potem treba nekam vložiti, razen, če bomo investirali spet v teš6, potem je res brezveze.

OutOfTheBox je izjavil:

Če bo treba za entry level Iphone 17 plačati 1000 eur,

Sej to je že skoraj danes.
Iphone 16e je cca 700 eur, če ga kupiš v trgovini z nekaj popusta. Pri operaterju na vezavo pa je še cenejši.

Pri Apple intelligence je ključen problem Siri integracija. Siri je še vedno na isti stopnji kot 5 let nazaj. Nezna uporabljati aplikacij. Npr. osnoven primer: v Samsungu lahko naročiš, da ti poišče recept za pico in ti ga shrani v beležnico. Siri tega nezna.
Tisto frkanje z besedilom in fotkami itak zna že vsak telefon preko AI zadev ala ChatGPT, Grok, Gemini, Copilot. Ljudje hočejo malo več pameti v pametnem telefonu leta 2025.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

mojsterleo je izjavil:

starfotr je izjavil:

Pol hočeš rečt, da bo v ameriki Iphone obdavčen s 54% carinami? Takšne so nove carine za Kitajske produkte.

Apple bo že našel obvod za te zadeve. Pač uvoz iz Kitajske preko Dubaja...

bm1973 je izjavil:

Apple bo že našel obvod za te zadeve. Pač uvoz iz Kitajske preko Dubaja...

Težko verjamem, glede na to, da je Trumpež obdavčil tudi države z 0 prebivalci in 500 pingvini. :))
Da ja ne bi kdo zaobšel carin.

Saj bo spustil, nič bat, to je navaden MO ČISTO vsake vlade. Potem, ko bo že vse vsem slabo od napovedane groze, bo spustil ali odpravil in bo večno zapisan v analih civilizacije, ko bodo prišli še tisti anunaki/Na'vi/ET iz A.I. filma, ker menda že sedaj teleportirajo in berejo misli, glede na forumska pričevanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Iphone 16e je cca 700 eur, če ga kupiš v trgovini z nekaj popusta. Pri operaterju na vezavo pa je še cenejši.

Aja, sem avtomatsko mislil da misliš base iPhone. Ja, jurja za tega bi bla mal huda ja :)

Trump je carine uvedel že v prejšnjem mandatu.

bm1973 je izjavil:

Trump je carine uvedel že v prejšnjem mandatu.

Res je, toda te ki jih je uvedel zdaj se prištevajo (seštevajo). Kitajci so imeli prej 20%, sedaj imajo še 34% več, skupno 54%.

starfotr ::

mojsterleo je izjavil:

starfotr je izjavil:

Mene ne zanima kake uvozne dajatve imajo v US. Samo za nas me zanima. In pri nas se to šteje kot uvoz iz Kitajske. Kako se pri njih to šteje, mi je vseeno.

starfotr je izjavil:

Mene ne zanima kake uvozne dajatve imajo v US. Samo za nas me zanima. In pri nas se to šteje kot uvoz iz Kitajske. Kako se pri njih to šteje, mi je vseeno.

Malo težko verjamem, da bo v ZDA Iphone dražji za 54% zaradi carin. To neki ne štima.:|
Žal pa Tim Cook ni Elon Musk. Bo bolj malo vpliva na Trumpa.

Zgodovina sprememb…

mr_chai ::

Ojoj ne, sam mojega dragega iphona mi ne podražiti, ne morem brez njega , šmrk-šmrk...:'(:'(

PAthetic!

Bellator ::

54% dražji za koga, Apple ali kupca? Za prvega morda, za drugega skoraj sigurne ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Bellator je izjavil:

54% dražji za koga, Apple ali kupca? Za prvega morda, za drugega skoraj sigurne ne.
Carino obračuna država. S tem pa se posledično podraži produkt za dobavitelja oziroma nato končnega kupca. Načeloma naj..be kupec. Ravno v tem je fora. Da kao kupuješ "domače" ker ni ocarinjeno in je cenejše.

Zgodovina sprememb…

Dobavitelj je Apple, ali ne?

Bellator je izjavil:

Apple je proizvajalec. Dobavitelj pri nas je npr. Istyle in še kdo najbrž, ki dobavlja za operaterje.

mojsterleo je izjavil:

Bellator je izjavil:

Apple je proizvajalec. Dobavitelj pri nas je npr. Istyle in še kdo najbrž, ki dobavlja za operaterje.

A se ne pogovarjava o ZdA? Pa tudi napačno besedo uporabljava, zanima naju uvoznik in ne lokalni dobavitelj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

mojsterleo je izjavil:

Bellator je izjavil:

Odvisno s kom ima pogodbo...

mtosev ::

Na srečo nimam in me iphoni ne zanimajo. Za druge pa upam, da se ne bodo podražili.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Bellator ()

floyd1 ::

Hitro vsi po Iphone 8-).
Nazaj na resno stran - tudi v ZDA je menda opazno poskočila prodaja EU avtov v zadnjih dneh.

kixs ::

Cisto mozno je, da so se tole dogovorili, da je potrebno narod se dodatno pocuzat. Od tega ima korist samo drzava in drzavi - katerikoli - je vedno premalo koliko vzame. Tole je zdaj prikladen izgovor.

floyd1 je izjavil:

Hitro vsi po Iphone 8-).
Nazaj na resno stran - tudi v ZDA je menda opazno poskočila prodaja EU avtov v zadnjih dneh.

Pametno. Hitro nabavit stuff before sh*t hits the roof.

Zgodovina sprememb…

borut_p ::

Odlicna priloznost za evropo, da zdruzi evroazijsko celino tudi v gospodarskem smislu. Ameri naj se tam pozrejo na severnem delu.

Seveda se to ne bo zgodilo, raje hlace dol amerom in akcija dalje. 20% inflacija ... ce smo covid preziveli bomo pa se trumpa ane

borut_p je izjavil:

Odlicna priloznost za evropo, da zdruzi evroazijsko celino tudi v gospodarskem smislu. Ameri naj se tam pozrejo na severnem delu.

Seveda se to ne bo zgodilo, raje hlace dol amerom in akcija dalje. 20% inflacija ... ce smo covid preziveli bomo pa se trumpa ane

Hja Trump bo odšel, carine pa bodo ostale. Sploh če se bo izkazalo, da je to dejansko dobro za ZDA.

kixs ::

Carina ima smisel samo takrat, ko dela nelojalno konkurenco domaci proizvodnji/storitvi. Ali pa ce se gres geostratesko zajebancijo.

borut_p ::

Ali je dobrocza ZDA se bo videlo sele po kar nekaj letih

Ideja je, da se proizvodnja vrne nazaj na severno celino amerike - to seveda je mogoce, ob predpostavki, da je trg dovolj stabilen, da kapital v tem vidi smisel. Se bodo selili, potrm bo pa naslednji ukinil zadevo in kaj potem?

Glede na da ne bo 3jega mandata, tezko da bo sel kapital postavljat fabrike ...se sploh ker je delovna sila hudo draga v zda ... in bi morali nadgrajevat avtomatiko

Pomeni hude vlozke v fabrike in razvoj procesov. Kar pa seveda ne gre cez noc - ocena je 10let

Tarife znajo kar pretresti trg .. vendar bolj kot ne samo iz naslova cen ... vse se bo prelevilo na potrosnika ... mogoce pa bo le tale turbopotrosnja malo ugasnila - nic narobe ... ampak potem se pa moramo sprijazniti z deflacijo, kar pa bo predstavljalo spet svoj suoer problem

mojsterleo je izjavil:

Trump bo odšel, carine pa bodo ostale. Sploh če se bo izkazalo, da je to dejansko dobro za ZDA.

Leto 1930 pravi drugače in republikanci se slabo učijo iz zgodovine.

Ampak da lahko en sam osovražen človek vrže svet iz tečajev in to v samem jedru demokracije?
Ajde, ne bi rekel v Evropi.

Pa kako je možno, da je bil izbran za POTUSa, kako je to možno!?
Kako se lahko takšna abominacija zgodi v letih 2024 in 2025?
Kaj je zatajilo? Ostrostrelec?

Zgodovina sprememb…

en sam osovražen

V bistvu je med republikanci, pravi heroj. Cirka 70M ljudi v ZDA.

Zimonem ::

borut_p je izjavil:

Ali je dobrocza ZDA se bo videlo sele po kar nekaj letih

Ideja je, da se proizvodnja vrne nazaj na severno celino amerike - to seveda je mogoce, ob predpostavki, da je trg dovolj stabilen, da kapital v tem vidi smisel. Se bodo selili, potrm bo pa naslednji ukinil zadevo in kaj potem?

Glede na da ne bo 3jega mandata, tezko da bo sel kapital postavljat fabrike ...se sploh ker je delovna sila hudo draga v zda ... in bi morali nadgrajevat avtomatiko

Pomeni hude vlozke v fabrike in razvoj procesov. Kar pa seveda ne gre cez noc - ocena je 10let

Tarife znajo kar pretresti trg .. vendar bolj kot ne samo iz naslova cen ... vse se bo prelevilo na potrosnika ... mogoce pa bo le tale turbopotrosnja malo ugasnila - nic narobe ... ampak potem se pa moramo sprijazniti z deflacijo, kar pa bo predstavljalo spet svoj suoer problem

Pa saj Amerika nima sploh nobenega podjetja na področju industrijske robotike. Vsi tuji roboti bodo pa spet obdavčeni.
https://artizono.com/top-industrial-rob...

socialec je izjavil:

Ampak da lahko en sam osovražen človek vrže svet iz tečajev in to v samem jedru demokracije?
Ajde, ne bi rekel v Evropi.

Pa kako je možno, da je bil izbran za POTUSa, kako je to možno!?
Kako se lahko takšna abominacija zgodi v letih 2024 in 2025?
Kaj je zatajilo? Ostrostrelec?
On lahko to naredi, ker ima ZDA zelo visok zunanjepolitični dolg in to je kao izgovor za neke vrste izredne razmere, kjer ima Trump določena izredna pooblastila. Očitno je carinjenje eno od teh. Pač neke vrste lov na čarovnice v 21 stoletju. Išče se zunanji sovražnik, ki je kriv za probleme ZDA. Evropa je žal eden izmed izpostavljenih.

Zgodovina sprememb…

Mislim, da rabijo Američani na hard način ugotoviti da carine niso dobra ideja

Ampak vseeno, od vseh volivcev, kaj je zares zatajilo? MSM? Biden? Sniper? Kamala? Demokrati?

Pri njih SDN-* (*=DT) medijski pristop ni učinkovit kot je v EU?

Zgodovina sprememb…

mtosev je izjavil:

Mislim, da rabijo Američani na hard način ugotoviti da carine niso dobra ideja

Kaj briga Trumpa povprečen američan? Važno je, da ZDA pokasira carine na blago. Sej veš, MAGA pa to...

Ja, se strinjam, da je trumptardu vseeno za povprečnega Američana. Žal je drek

floyd1 ::

Elita (politična, gospodarska) stvar zakuha, najeb** reveži. Vedno je isto.

socialec je izjavil:

Ampak vseeno, od vseh volivcev, kaj je zares zatajilo? MSM? Biden? Sniper? Kamala? Demokrati?

Vse po malo kar si naštel. Poslušam drugače enega majstra na tiktoku ki govori z republikanci (majstr ma po 10 jurjev obiskovalcev na lajvu), in večinoma je folk zabit. Razlogi da so volili trumpa so velikokrat prepričanje da ženske niso sposobne voditeljice, da se jim bo svet smejal če bodo meli predsednico, ali pa samo to da ni demokrat ni važno od programa, ipd.

Sami debilni razlogi.

Zgodovina sprememb…

Ja, samo, izgleda, da je poleg prav vsakega republikanca (razen neuspešnega atentatorja!) še nekdo volil za Trumpa. Zakaj niso vsi ostali za Kamalo?

Magic1 ::

Koliko pa stane iphone Apple? 100$ mogoče? Zdaj ima Apple opcijo spet podražat telefone za 30$, ali odrezat malo od dobička. Glede na trenutno stanje, dvomim da si lahko privošči prvo opcijo.
Magic

pero50 ::

iphoni se ne bodo veliko podražili. Vsaj za apple ne. Proizvodnja cena je ranga 100-150€, če daš na to dodatnih 35% carin se podraži za 40-50€. Razlika med prodajno in nabavno ceno - tistega jurja pa toliko časa prelagajo po svojih firmah, da se dobiček izgubi.

Imajo pa dober razlog, da spet podražijo 100-200€ telefone.

socialec je izjavil:

Ja, samo, izgleda, da je poleg prav vsakega republikanca (razen neuspešnega atentatorja!) še nekdo volil za Trumpa. Zakaj niso vsi ostali za Kamalo?
Demokrati se niso iz zgodovine nič naučili. Trump je že leta 2016 porazil žensko - Clintonovo, pa so mu kot protikandidatko spet postavili žensko - Kamalo. In Trump je potem okoli nje delal kroge in vemo rezultat. V bistvu je Trump dosegel bistveno boljši rezultat kot leta 2016.

Zgodovina sprememb…

fur80 ::

pero50 je izjavil:

iphoni se ne bodo veliko podražili. Vsaj za apple ne. Proizvodnja cena je ranga 100-150EUR, če daš na to dodatnih 35% carin se podraži za 40-50EUR. Razlika med prodajno in nabavno ceno - tistega jurja pa toliko časa prelagajo po svojih firmah, da se dobiček izgubi.

Imajo pa dober razlog, da spet podražijo 100-200EUR telefone.

Zadaj na iphonu piše made in USA ali nekje na škatli se mi zdi, ki je last Appe Inc, ki je registriran v USA, kolikor razumem ima še zadnjo besedo pri carini potem še Evropa, ko se bodo iphoni prodajali pri nas?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Indonezija ni zadovoljna z Applovo milijardno investicijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
625350 (2654) no comment
»

Zakaj Apple proizvaja iPhone na Kitajskem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12229701 (23618) jb_j
»

Ali je dal Tump all in pri zasedanje ZN? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5110747 (10022) microchip
»

Trumpove carine ujezile ameriško združenje polprevodnikov

Oddelek: Novice / Ostale najave
208893 (6869) nuphilucle

Več podobnih tem