» »

AMD Navi - GPU

AMD Navi - GPU

Temo vidijo: vsi
««
180 / 183
»»

Ijus ::

ko vas bo še intel nasral pol pa lolnzie time :))
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

GrimReaper3 ::

15% hitrejša od 9070 s 30% večjo porabo. 9070 XT se pomoje najbolj splača znižati na nekje 270W, če se ti gre kaj za P/W.
Na pamet bi rekel, da to narediš z max frekvenco 2700 MHz. Pa še voltažo znižaš do kolikor gre, da gre poraba še ene 20W dol.

Do konca navit model, 3200+, pa jaz ne kupujem več. Je kar dobro, da vsaj stock sigurno dela stabilno, če ne drugega za prodajo, da ti ni treba razlagat kako in kaj je treba nastavit, da sploh dela. Ker pri teh navitih modelih je sigurno več slabih kartic, npr. govorim na pamet, 2% namesto 0.5%.

Zgodovina sprememb…

Meizu ::

Odvisno od QC proizvajalca.

tikitoki ::

tetriandoch je izjavil:

Se pravi 9070=7900xt in 9070xt=7900xt ter še bolj navito. Pa boljši RT in FFG.

XTX je hitrejsa od nove XT, razen v RT in pod dolocenimi pogoji.

DarwiN je izjavil:

Kaj ne vidiš, še usrani Intel je bolj učinkovit od teh jajc. 8-)

Tomshardware trdi, da je ucinkovistost na ravni RTX 5000. Kar se tice TPU, je nesposobno govno katerwga rezultati niso vredni pocenga grosa.

RX 9070 izgleda obertavno, zgolj poceniti jo morajo. Bolj ucinkovita od RTX 5070. Sam cena je preblizu Rx 9070 XT. Pomoje bo to trg zglihasl cenov roku meseca.

Rx 9070 XT je prevec navitav in posledicno ucinkovitost trpi. Glede na krasno ucinkovistost RX 9070ö, bo zanimivo videti kaj prinesejo undervolt, etc.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

D3m ::

Ja 9070 bo bomba. :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

LuGi ::

Kr nej majo po tej ceni.

tetriandoch ::

Ja po tej ceni al pa nič. MSRP je itak fiktiven kot samorogi. Včeraj je avstralski Steve povedal, da AMD časti 50$ za določene modele. Tako, da bo šla verjetno cena še gor ko bo šla začetna zaloga.

LuGi ::

550 USD = 510 EUR + mwst (20%) = 612 EUR

Tolk hudo pa spet ni.

DarwiN ::

7900XT so 700€, pred tedni so bile ~650€. Pa dobiš 20Gb vrama in višjo zmogljivost.. 9070 serija očitno prinaša nižji p/p in nižji p/w (XT različica), v pozitivnem smislu pa FSR4 in malo boljši RT (če to kaj pomeni).

Pa kartice "blestijo" oziroma pridobijo dodatnih ~5% v 4k resoluciji, čeprav niso za to namenjene in gre v resnici za 1440p zadeve.. ;(( Še pri 1440p bodo pokleknile čez par let.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Wrop ::

AMD bi moral imeti tudi referenčne kartice in jih prodajati direktno iz svoje spletne trgovine. Le tako lahko deloma nadzoruješ cene ostalih.

Tole nima smisla in večino gneva pokasira napis, to je pa AMD.

tetriandoch je izjavil:

Ja po tej ceni al pa nič. MSRP je itak fiktiven kot samorogi. Včeraj je avstralski Steve povedal, da AMD časti 50$ za določene modele. Tako, da bo šla verjetno cena še gor ko bo šla začetna zaloga.

Tovrstne nesmisle poslusamo od pametiveka, a se cudeno cene prasviloma umirijo in spustijo.

LuGi je izjavil:

550 USD = 510 EUR + mwst (20%) = 612 EUR

Tolk hudo pa spet ni.

jp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Magic1 ::

Za Rx9070 xt so že cene znane v EU. V Nečiji je zgleda le Amazon prodajal po MSRP, kar je 715€. Ostalo je 747€+. Torej bo verjetno 9070 650€+. RX7800xt je 15% počasnejša v rasta od 9070 in 25% cenejša. Velika razlika, vendar nimaš FSR4 in slab RT. Izgleda bo 9060xt stal 500€, bil na nivoju 7800 s boljšim RT in FSR4. Za 400€ bodo pa kakšna jajca za nikamor.
Magic

Buggy ::

ROFL...SI nima nihce nic na zalogi PCPlus ima par komadov kot genarlni uvoznik in to je to. Amazon FR edina, ki je imela 1 minuto GB 9070 XT na zalogi po 958EUR + postnina...DE in IT amazon podruznica nic-nada...cena pa da na rt pades... tolk o zalogah ...zalostno :S

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

_Denny_ ::

Ista pesem kot pri RTX 50 - vse razprodano v roku ene minute.

In potem bi naj trgovine imele nekaj sto komadov na zalogi...v US mogoče, ja.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Mogoče je AMD vse v USA poslal, da je tam pred trupovimi tarifami.
Magic

yayo ::

zdaj se pojavljajo na EU amazonih, V tem trenutku. Najprej benelux potem še ostali.
Popravek:
gre za preorder. 31 marec

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

tetriandoch ::

Kaj pa v Deutschland Uber alles? Ni ni nič robe?

Kakih 10min nazaj je bila Sapphire Pulse 9070XT na DE Amazonu za 769€. Med premišljevanjem, če bi ali ne bi, so šle vse zaloge.

Za tam 700-710€ (nemški msrp s 3% večjim ddv-jem) bi v sekundi kupil, blizu 800 pa ni šans.

mahone ::

Out of stock ze? Resno?

Kje so vse grafe v Eu?

tetriandoch je izjavil:

Kaj pa v Deutschland Uber alles? Ni ni nič robe?

Do sedaj zgleda, da ne. Amazon.pl je celo dobila. So pa ti diskord boti precej nezanesljivi. Jaz sem doslej imel srečo z amazonom v glavnem tako, da ko so bili dropi njaprej v beneluxu ali v nordijskih amazonih (kar je dober znak, da bodo v kratkem tudi v ostalih) sem že imel na nemškem, italijanskem in franciskem odprte strani izdelka katerega sem želel kupiti in sem te strani konstantno osveževal dokler se kje ni pojavil rumen gumb "kupi" in seveda meni sprejemljiva cena.

Zgodovina sprememb…

_Denny_ je izjavil:

Kakih 10min nazaj je bila Sapphire Pulse 9070XT na DE Amazonu za 769EUR. Med premišljevanjem, če bi ali ne bi, so šle vse zaloge.

Za tam 700-710EUR (nemški msrp s 3% večjim ddv-jem) bi v sekundi kupil, blizu 800 pa ni šans.

Če imaš dovolj denarja na računu takoj kupi saj lahko naknadno skenslaš. Tako boš imel čas za razmislek.V tej situaciji se gre za milisekunde.

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

Previsoke cene. 9070 max 650€ Pri nam je velik ROFLMAO.

Magic1 je izjavil:

Za Rx9070 xt so že cene znane v EU. V Nečiji je zgleda le Amazon prodajal po MSRP, kar je 715€. Ostalo je 747€+. Torej bo verjetno 9070 650€+. RX7800xt je 15% počasnejša v rasta od 9070 in 25% cenejša. Velika razlika, vendar nimaš FSR4 in slab RT. Izgleda bo 9060xt stal 500€, bil na nivoju 7800 s boljšim RT in FSR4. Za 400€ bodo pa kakšna jajca za nikamor.

Cene Bodo sle dol. Teh jajc ne kupuje folk s kesom.

wolverine22 ::

Brez zamere, ampak tudi AMD kupuje folk s kešom.. Pa z možgani 8-)

LeQuack ::

Kdor kupuje v teh časih grafične kartice mora imet res preveč denarja.
Quack !

mtosev ::

Jaz čakam, da se cene umirijo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Se ne bodo, pozabi da bodo grafične kartice še kdaj affordable. Te časi so mimo. Tako kot flagship telefoni ne bodo več 500€ in podobno.
Quack !

Če pride RTX 5090 za 2500-3000€ bom zadovoljen.

Ja, folk, k ni bil pripravljeni.dati 600 EUR za rtx 4070 super, Bo sedaj nabavil isti rang gpuja za 800 EUR. Mocno dvomim, da bo hype dolgo trajal.

Folk k kupuje za AI bo pa zlo verjetno iskal GPU z vec spomina.

Imaš tudi take, ki s(m)o imeli namen kupiti prejšnjo generacijo, a zaradi "bzv kupovati nove 40xx Super kartice, čez pol leta pride skoraj enkrat hitrejša 50xx serija za isto ceno!!!" nasvetov in Jensenovih laži kako je 5070 isto hitra kot 4090 nis(m)o, zdaj se pa vidi kaj je iz tega nastalo. Če bi hotel, bi lahko brez problema vzel naključno scalpersko kartico z Ebaya in se mi sploh ne bi poznalo, samo nisem tak bedak, da bi nekaj preplačeval za x-krat.

Danes sem dejansko nameraval iz principa vzeti 9070XT namesto planirane 5080, a skoraj 800€ mi stvar ni bila vredna...tam za max. 700 še bi, za večjo cifro pa ne mislim gledati diapozitivov v Wukongu in vseh prihodnjih igrah do naslednje nadgradnje čez žnj let.

Wukong je neoptimiziran turd, zal je res najverjetneje, da bomo delezni novih neoptimiziranih turdov.

Jensenova laz je bila zelo ocitna, in ne vem kdo ga je resno jemal.

Se strinjam, da je nekaj ljudi, ki se jim mudi nabaviti nov GPU, sam to ni primerljivo s kriptomanijo, k je folk pricakoval, da se bodo GPUji sami odplacali. Al pa trenutno AI manijo. Trenutno pomankanje se bo razresilo. Edina neznanka je trgovinska vojna, ki pa bo najverjeneje prizadela ameriske kupce, EU zelo verjetno ne bo sla nabijati carin na izdelke iz Azije.

oo7 ::

IGN pravi RX 9070 XT 10/10 :|

AMD Radeon RX 9070 XT Review

https://www.ign.com/articles/amd-radeon...

Jebenim Američanom je fino, ko nimajo 20-22% davka.

Ijus ::

kdaj pridejo xtx ven?
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Meizu ::

scipascapa je izjavil:

Jim je malo manj fino ko rabijo zmetat 2 miljona za operacijo na nogi.

Američani imajo različne davke po zveznih državah. Pa Trump zdaj grozi s 25% uvoznimi.
Magic

Meizu je izjavil:

scipascapa je izjavil:

No realno, tam vsaj preživijo in ne umrejo v čakalni vrsti.
Quack !

Drago

Se že vidi kakšno taktiko je AMD udaril. Osnova targetirana cena je 550$ za 9070 in subvencionirana 9070xt za 600$. Ko bo uvodna akcija potekla bodo xt 700$, vanilla pa 600$. Ne bo osnovne jeze zaradi cene, a na koncu bodo cene tam, kjer jih hočejo. V UK je osnovna XT le 30funtov dražja od vanile... XT so seveda skalperji že pokupli. Toliko le o eni grafični na naslov...
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

mahone ::

A niso imele nekatere trgovine ze vsaj 2 meseca zalogo? Nemogoce, da je vse takoj razprodano.

Skalper time, folk hoče zaslužit male pare... Sploh ker vedno bolj izgleda, da je to zgolj launch price. Torej amd dobesedno prosi, da se skalpa. Mogoče rabijo quick money.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

GrimReaper3 ::

To je pa dober video:

Sweet spot za XT je 260W. Z UV dobiš pri teh Wattih celo stock performanse.
Non-XT pa lahko s PL 110% naviješ na XT performanse, enako 260W.

V bistvu če ti je cilj 260W, vzameš cenejšo kartico.

Vidim pa da power limit nastavlja v ASUS GPU TWEAK III. Ker v Adrenalin gre samo od -15% do +10%. Jaz sem pri 7800 XT zmanjšal power limit z znižanjem max frekvence.

Ampak kaj ko na koncu ni bilo nič s tem launchom, 853EUR za non-XT ter zelo slaba zaloga:
https://www.caseking.de/pc-komponenten/...
Mindfactory ima pa ravno zdaj neke probleme, ker to je bila praktično edina trgovina z normalnimi cenami, mogoče še Alza ter Alternate.
Očitno se od konca 2020 naprej kupuje kartice pol leta do leto in pol po izidu.

Zgodovina sprememb…

LeQuack je izjavil:

Meizu je izjavil:

scipascapa je izjavil:

No realno, tam vsaj preživijo in ne umrejo v čakalni vrsti.

ZAto imajo daljso zivljensko dobo,a ne?

Buggy ::

Tako kot vedno se AMD GPU vedno undevolta in kaksne istocasno se overclocka. Ta serija ima se toliko vec potenciala glede tweakanja, zal pa tega ne bomo kot kaze vsaj nekaj casa (ce sploh) imeli moznost sprobati, ker kartic po normalni ceni prakticno sploh ni banda hudiceva. Naslednja posiljka pa vprasanje ce ne bo se drazja.
Torej kaj je slo narobe? AMD lagal glede zalog, trgovci in uvozniki nacrtno delajo deficit kartic, ker problem ni samo cena ampak dejansko pomanjkanje.
2025 se kar se GPU izdaje in dobave zdi skoraj se slabsi kot 2020 FFS, pa verjetno boljse niti ne bo.

DarwiN ::

Ja, zna bit jeba še ~12 mesecev, ko izidejo next-gen Nvidia Rubin AI kartice na 3nm procesu.. Takrat bomo consumerji zagotovo lažje zadihali, ker se bodo sprostile 4nm proizvodne kapacitete. Teh starih 4nm strojev namreč ne predelajo v stroje, ki bi proizvajali 3nm rezine, ampak seveda za ta namen zgradijo nove mašine/tovarne.. Stari stroji pa lahk začnejo proizvajat druge čipe, v tem primeru naše gpuje. ;)

Lahko se situacija seveda izboljša že prej, ampak v najslabšem primeru bi moralo takrat bit teh 4nm rezin poln kufer. In takrat tudi lahko pričakujemo hitrejše SUPERce z več vrama. Torej pravo 5000 serijo, za razliko od teh obstoječih copy/paste jajc.

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()
««
180 / 183
»»