» »

AMD Navi - GPU

AMD Navi - GPU

Temo vidijo: vsi
««
181 / 183
»»

Buggy ::

Torej bo Nvidia s super serijo na 50x0 generaciji naredila spet isto foro kot na 40x0, ko je izdala superce bolj kot ne, da je normalizirala previsoko zacetno ceno? Great :8)

Kayzon ::

Jaz osebno upgrajdsm ko pride ven prava pc eksluziva ki bo znala ikzoristiti moc novih graficnij kartic. Nekaj takega kot smo imeli z HL2,,Doom3,FEAR1,Far Cry 1 in malo kasneje Crysis.

tikitoki ::

DarwiN je izjavil:

Ja, zna bit jeba še ~12 mesecev, ko izidejo next-gen Nvidia Rubin AI kartice na 3nm procesu.. Takrat bomo consumerji zagotovo lažje zadihali, ker se bodo sprostile 4nm proizvodne kapacitete. Teh starih 4nm strojev namreč ne predelajo v stroje, ki bi proizvajali 3nm rezine, ampak seveda za ta namen zgradijo nove mašine/tovarne.. Stari stroji pa lahk začnejo proizvajat druge čipe, v tem primeru naše gpuje. ;)

Lahko se situacija seveda izboljša že prej, ampak v najslabšem primeru bi moralo takrat bit teh 4nm rezin poln kufer. In takrat tudi lahko pričakujemo hitrejše SUPERce z več vrama. Torej pravo 5000 serijo, za razliko od teh obstoječih copy/paste jajc.

Spet te neumnosti. Ni pomankanja 4 nm rezin. Imajo manjko "packaging capacity".

DarwiN ::

Ne verjamem.. Pri pakiranju so inovacije ravno pri teh AI čipih, ki so sestavljeni iz več jeder;(MCM) multi-chip module.. Tu bi mogoče pričakoval težave, ne pa pri monolitnih consumer jajcah, kjer ni nobenih inovacij. RDNA4 kartic tudi ni nikjer, čeprav so jih kao skladiščili skoraj 3 mesece. AMD ima tudi težave s pakiranjem?

Sicer pa daj link v dokaz.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Wrop ::

AMD ne more narediti kartic v količinah, da bo zadostil še zelenkote. Razmerje je 1:10. Če samo 10 % Nvidia kupcev gre na AMD, ima AMD velike težave.

DarwiN je izjavil:

Ne verjamem.. Pri pakiranju so inovacije ravno pri teh AI čipih, ki so sestavljeni iz več jeder;(MCM) multi-chip module.. Tu bi mogoče pričakoval težave, ne pa pri monolitnih consumer jajcah, kjer ni nobenih inovacij. RDNA4 kartic tudi ni nikjer, čeprav so jih kao skladiščili skoraj 3 mesece. AMD ima tudi težave s pakiranjem?

Sicer pa daj link v dokaz.

Ja, sej ves, Sam povezal nisi. Cheap shit consumer kartice ne tekmujejo za packaging capacity.

Sicer pa me boli patak, ce verjames, Al ne. He blo ze dovolj napisanga o tem. Pa tudi ve SE kdo je zakupil vecino tovrstnih kapacitet.

Wrop je izjavil:

AMD ne more narediti kartic v količinah, da bo zadostil še zelenkote. Razmerje je 1:10. Če samo 10 % Nvidia kupcev gre na AMD, ima AMD velike težave.

Ja. Darwin mislim, da bo AMD naredil kup cipov, ce ne Bo prodaje, jih Bo pa proc zmetal. Tko, k so pr cpujih, bi tudi Tu zgolj pocasi visali proizvodnjo in trzni delez.

Poglej x3d Ryzen, enostavno so podcenili povprasevanje in SE nizka zaloga in visoke cene vlecejo ze mesecev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

https://www.reuters.com/technology/nvid...

Za darwina, da bo nehal siriti pravljice o rezinah.

Link govori o karticah za AI oz. podatkovne centre.. Nehaj širit pravljice.

DarwiN je izjavil:

Link govori o karticah za AI oz. podatkovne centre.. Nehaj širit pravljice.

Ti bluzis, da tocno te tekmujejo za rezine s consumer produkti.

V clanku Jasno pise, da rezine nisi problem, Ker je problem packaging capacity.

Sedaj prosim nehajo nabijati, o rezinah. Hvala.

Ja, CoWoS-L kapacitete.. Torej skoraj ves silicij gre v AI čipe, pri čemer je ozko grlo CoWoS-S oziroma CoWoS-L packaging... Če tega ozkega grla ne bi bilo, bi šel VES silicij v AI čipe in consumerji ne dobili niti ene same kartice.. Še reviewerji ne bi dobili kartic, ker je škoda silicija za cheap RTX robo.

Buggy ::

...sej sploh ni vazno kaj je razlog za manjko, trenutno stanje smrdi po manipulaciji trga tako s strani Nvidie kot tudi AMD-ja. Ko v racun vzames se trgovce je racunica taka kot je.
Kot je bilo ze zgoraj receno od nekoga in se popolnoma strinjam. Potrosnitvo v tej obliki je slo na next-level in prav nam je, ker smo za to kot potrosniki krivi popolnoma sami.
Mainstream telefon za jurja, GPU za jurja in pol. Dokler se to kupuje in vec kot ocitno denarja je zgleda za te neumnosti se dovolj, bodo take cene pac postale normala.

Lowink ::

U resnici imamo pravi RGB, zadnja ni še inside, prvo si zelenci narobe interpretirajo ;)

Buggy je izjavil:

...sej sploh ni vazno kaj je razlog za manjko, trenutno stanje smrdi po manipulaciji trga tako s strani Nvidie kot tudi AMD-ja. Ko v racun vzames se trgovce je racunica taka kot je.
Kot je bilo ze zgoraj receno od nekoga in se popolnoma strinjam. Potrosnitvo v tej obliki je slo na next-level in prav nam je, ker smo za to kot potrosniki krivi popolnoma sami.
Mainstream telefon za jurja, GPU za jurja in pol. Dokler se to kupuje in vec kot ocitno denarja je zgleda za te neumnosti se dovolj, bodo take cene pac postale normala.

Steam statistics pravico, da velika vecina ljudi nibpripravlj na Dati niti bistveno manj za gaming pc, kaj sele gpu. Imas pa ocitno precej ljudi, ki so.

oo7 ::

AMD Radeon RX 9050 product category listed by Mexican retailer

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Iskreno. Who cares. Ze 9060 je absolutno minimum.

SE pa 9070 xt in non xt menda odlicno prodajajo. Mogoce SE do poletja cene celo polezejo.

9070 je top shit, ce bi Jo dobil za mrps.

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

pa zakaj delajo tako slabe grafične ko imaš v CPU skoraj podobno no.....tisti z iGPU.

GrimReaper3 ::

iGPU je shit, meni sedaj še Chrome trokira, včasih tudi po 2-5s melje ko hočem kam kliknit. Prej ko sem imel discrete GPU mi ni.
9060 XT mogoče da bo še uporabna in celo boljša kot B580 in 7700 XT, kar je pod to bo pa res brezveze.

Zgodovina sprememb…

Meizu ::

iGPU je shit, meni sedaj še Chrome trokira, včasih tudi po 2-5s melje ko hočem kam kliknit. Prej ko sem imel discrete GPU mi ni.

Zelo unlikely, da je iGPU krivec za to.

D3m ::

Jup. Nekaj drugega mu dela problem.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Lowink ::

AMD je dosegu nivo ko začutiš degradiranje hardware, a bi na 350ko vrgu še enga x3d maybe.. rx6800 umes GRE proti 9070, naj bo to prihodnost.

Meizu je izjavil:

Zelo unlikely, da je iGPU krivec za to.

Ja, jaz imam večje probleme. Zanič 2080 Ti mi je nametala v Event Viewer nešteto Nvidia logov. Te sem vse pobrisal in je Windows zdaj OK, Chrome pa še vedno šteka.
Res da imam odprtih ene 50 zavihkov, ampak sem jih probal shraniti v session manager in vse zapreti in je bilo enako. Pa večkrat mi napiše da se katera stran ne odziva, tisto ko dobiš na izbiro Wait.
Za začetek bom pobrisal cel profil in skopiral samo zaznamke in zgodovino.
Sem preveril tudi browser market share pa ima Chrome še vedno 66%, tako da ostajam na njem.

Reaper ti imaš že tako poln kufer težav s hardwerom, ker si neke vrste beta tester, ko kupuješ latest&greatest robo... Pol pa greš še rabljeno sranje kupovat, pa to ravno modele iz rudarskega obdobja.. Nvidia 1000/2000/3000 in stara AMD jajca bi se jaz izogibal... Ti pa kot da si jih prosiš. ;((

Če se že kupuje rabljene kartice, glej tiste iz po-rudarske ere, torej RX7000 in RTX4000 seriji. Ja, te pa niso poceni. ;((

Reaper pise taksne stvari, da tezko verjames.

Danes videl novo RTX 4070 Super za 600 EUR, bistveno ceneje je nisi nikoli dobil. Kekci pa kupujejo RTX 5070 za min 750. Se bote furajo. ROLF.

DarwiN je izjavil:

Reaper ti imaš že tako poln kufer težav s hardwerom, ker si neke vrste beta tester, ko kupuješ latest&greatest robo... Pol pa greš še rabljeno sranje kupovat, pa to ravno modele iz rudarskega obdobja.. Nvidia 1000/2000/3000 in stara AMD jajca bi se jaz izogibal... Ti pa kot da si jih prosiš. ;((

Če se že kupuje rabljene kartice, glej tiste iz po-rudarske ere, torej RX7000 in RTX4000 seriji. Ja, te pa niso poceni. ;((

Trenutno imam EVGA 2080 Ti, je rekel da je imel undervoltano in podloženo s sag holderjem. In kakor je videti, glede na vizualno ohranjenost in glede na to, da je prva, ki dejansko dela BP, bi rekel da ni lagal.
No saj prejšnji so imeli pod zgodovino prodanih stvari tudi Miner. Ta je imel 4 feedbacka, tako da je sigurno en navaden privat prodajalec in ne preprodajalec ali miner.
Ampak ja, šele četrta dobra ne pomeni da se splača kupovati rabljene kartice na eBay. Sicer pa zdaj izide 9060 XT, tudi če bo malo dražja pri 400EUR, bo vseeno boljši nakup kot zgonjena 2080 Ti, hitra pa enako vsaj v raster, če ne še malo hitrejša.
Pasto bi bilo sicer dobro menjat, ker gre kar v obrate, sploh pri 200W+. Ampak vseeno bolje taka kot pa od minerjev z zamenjano pasto. Ne vem pa če imam dovolj znanja, ker sem do sedaj razdrl samo 8800 GT in GTX 970, ki sta verjetno 3x lažji za razdret.

To da se počaka pol leta po izidu ali pa kupiš prejšnjo generacijo, pa vidim vsak dan ob takih novicah, če nisem že pri svojem 7600X, ki mi je enako crknil:
https://wccftech.com/amd-ryzen-7-9800x3...
Pa nikoli ne kupuješ z zadnjim denarjem, ker RMA se čaka dolgo. Bolje da kupiš še en komplet mobo+CPU in prodaš starega, ko dobiš iz RMA.
Tole trenutno ko kupujem grafične, ko sploh nimam denarja, je bolj za izjemo. Sicer pa kakor vidim, to po enem slučaju dela istočasno cel svet.
A, bom se tudi jaz naučil, brez skrbi.

Zgodovina sprememb…

tikitoki je izjavil:

Danes videl novo RTX 4070 Super za 600 EUR, bistveno ceneje je nisi nikoli dobil. Kekci pa kupujejo RTX 5070 za min 750. Se bote furajo. ROLF.

sure, link.

MihaK3 ::

Tudi jaz sem jo videl na geizhalsu sredi dneva - notebooks.billiger, lahko pa, da je ni več...

Moja logika je drugačna, imam raje za 800EUR pa da jo lahko kupim kot pa da je za 600EUR in gre v eni sekundi.
5070 lahko kupim kadarkoli za 800EUR, ampak za tak denar raje 9070 že zaradi 16GB VRAM, ker 12GB je bilo bolj za 2022-2024.
1000EUR za 12GB kartico, yikes:
https://www.caseking.de/gigabyte-aorus-...

Zgodovina sprememb…

scipascapa je izjavil:

tikitoki je izjavil:

sure, link.

Ce nisi sposoben geiheiza uporabt, ni Moj problem. SE pri bolj znanem trgovcu je/ mogoce sedaj ze blo.

MihaK3 je izjavil:

Tudi jaz sem jo videl na geizhalsu sredi dneva - notebooks.billiger, lahko pa, da je ni več...

Kdor isce, ta najde.

GrimReaper3 je izjavil:

Moja logika je drugačna, imam raje za 800EUR pa da jo lahko kupim kot pa da je za 600EUR in gre v eni sekundi.
5070 lahko kupim kadarkoli za 800EUR, ampak za tak denar raje 9070 že zaradi 16GB VRAM, ker 12GB je bilo bolj za 2022-2024.
1000EUR za 12GB kartico, yikes:
https://www.caseking.de/gigabyte-aorus-...

9070 je boljsa kartica v prakticno vaseh pogledih. AMD je pozitivno presenetil glede porabe. Nisem si mislili, da bo prevzel krono ucinkovitosti s to generacijo.

Lwj, kupis rtx 4070 super z 600 EUR. Zakaj bi Dal 800 za isto performance?

Zgodovina sprememb…

glej sposobni smo dovolj...preprosto ni je. konec.

https://geizhals.eu/?fs=rtx+4070+super&...

Saj bolje da je ni, ni hujšega kot da vidiš 1 FPS, če kaj preveč nastaviš. Me spomni na 1999, ko sem hotel zagnati Kingpin s samo 32 GB RAM-a namesto minimalnega 64 GB, točno 1 uro sem čakal da je prišlo v igro.
Je že bolje da vzameš 7800 XT.

Zgodovina sprememb…

scipascapa je izjavil:

glej sposobni smo dovolj...preprosto ni je. konec.

https://geizhals.eu/?fs=rtx+4070+super&...

Ocitno ne, ce ti je slo mimo radarja.

wolverine22 ::

GrimReaper3 je izjavil:

Saj bolje da je ni, ni hujšega kot da vidiš 1 FPS, če kaj preveč nastaviš. Me spomni na 1999, ko sem hotel zagnati Kingpin s samo 32 GB RAM-a namesto minimalnega 64 GB, točno 1 uro sem čakal da je prišlo v igro.
Je že bolje da vzameš 7800 XT.

Misliš 32MB rama verjetno :D:P

Jarno ::

tikitoki je izjavil:

9070 je boljsa kartica v prakticno vaseh pogledih. AMD je pozitivno presenetil glede porabe. Nisem si mislili, da bo prevzel krono ucinkovitosti s to generacijo.

Arhitekturnih regresij verjetno ne bo, p/w se je tudi opazno izboljšal. AMD ostaja v igri, tudi za gpu/apu-je pri konzolah. Procesorje bodo verjetno tudi izpilili do naslednje generacije, sedanji bi tudi načeloma bili dovolj dobri, ravno zaradi p/w.

Do naslednje generacije jim načeloma preostane, da izboljšajo določene pomembne malenkosti glede input laga in FSR. RT boost je že "major" zadeva.
Kar bi jaz osebno povečal je to, da bi namesto podvojenih FP enot dejansko podvojili število logičnih shader procesorjev, tudi IC in malce bumpali še kak L1/L2.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Magic1 ::

Največji napredek trenutne AMD serije je FSR4 upscaling, le podporo morajo ojačat. To daleč najbolj pohitri vse skupaj. 4K@120 (1440@90 za začetek) je cilj na kakršen koli način že.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

FSR4 v naslednje generacije konzol in bodo kmalu imeli boljso podporo k nVidija.

Jarvice ::

Torej je FSR4 super stvar, DLSS 4 pa zanič?
AMD Ryzen 7 5800X3D - Gigabyte B450 Aorus Elite - MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM X
G.Skill 32GB 3600 - Be quiet! Straight Power 11 850 - Be quiet! Pure Base 500DX
Dell 32 Curved 165Hz S3220DGF - LG OLED55B13LA HDR 120Hz 4K - Sony PlayStation 5

Jarno ::

Tole je AMD tema, DLSS 4.0 (predvsem transformer) je seveda naj dober. ;)
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

yayo ::

če kdo razmišlja o Sapphire kartici si lahko tole ogleda.

Jarvice je izjavil:

Torej je FSR4 super stvar, DLSS 4 pa zanič?

FSR3 je bil jajc, FSR4 je skoraj na nivoju DLSS4, ki je tudi dosti boljši od DLSS3. Problem FSR4 je omejena podpora.

Sony bi moral integrirat HW in SW za FSR4 v PS5 pro, da bi lahko opravičil tako občutno navito ceno.
Magic

Zgodovina sprememb…

Vesoljc ::

Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

A hoces da kaksne nvidijasa zadane kap?

Skyman ::

AMD Board Partners Silently Increase Prices Of Radeon RX 9070 Series; Base Models Priced At Up To $130 Higher

https://wccftech.com/amd-board-partners...

DamijanD ::

A pol so zdaj dražje od 9700XT :-)

Fomo. V zda pa sledijo posledice trgovinske vojne. Koliko SE Bo poznalo pri Nas, bomo SE videli.

_Denny_ ::

To sem slučajno videl v Amazonovih reviewih:

Megathread: RX 9070 / XT Black Screen & Freezing Issues

Zgleda ne zelenim in ne rdečim ni všeč PCIe 5.0.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

pegasus ::

PCIe je bil 10+ let na v3, zdaj pa skače na v4 v5 v6 v7 skoraj vsako leto. Razvoj je malo prehiter, industrija ne sledi, testing / knowhow / best practices se ne širijo dovolj hitro in posledično produkti niso stabilni. Tudi v server svetu imamo s tem težave. Če se recimo v7 ustali spet za kakih 5-10 let, bo spet super zanesljiv ...

Koliko se da spravit 9070 proti 9070 XT? Nekje enako kot vse ostale kartice, +10%.

Steel Nomad
stock 245W - 6136
-100 mV, 245W - 6578 (+7%)
-100 mV, 270W - 6737 (+10%)

Povprečje iz 3DMark strani:
9070 - 6254
9070 XT - 7256 (+8% od 9070 @-100 mV, 270W), tako da se da z navito 9070 priti nekje vmes med stock non-XT in stock XT.

Nekaj se je že govorilo, da dobiš skoraj XT performanse. To je nemogoče, ker te ovira prenizek PL, XT ima 300W. No pa tudi 8 manj CU nekaj vzame.
Non-XT je tako kartica za tiste, ki hočejo okoli 250W, XT pa za tiste, ki jim je vseeno če ima 300-350W.

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

AMD market share in Japan reaches 45%, "AMD just isn't used to selling so many graphics cards"

https://videocardz.com/newz/amd-market-...

Če Nvidia sploh ne dobavlja normalnih grafičnih že pol leta (ok jih, samo smešno nizke količine, vse 5000 serije skupaj v primerljivih količinah 4090). To je že prav smešno. Ali je to namerno, ali imajo neke težave, je zdaj vprašanje.
Magic

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Ne sam da je namerno, je zlo-namerno.
Quack !
««
181 / 183
»»