Forum » Loža » Stanovanjski kredit
Stanovanjski kredit

brett ::
Tale članek sem zasledil danes:
https://nepremicnine.siol.net/novice/an...
Tisti, ki ste bolj v teh vodah... So parametri in predpostavke realne? Skratka ali ima članek dobre temelje in vsebinsko lahko pomaga nekomu, ki se sooča s tovstnimi dilemami?
Meni je so cifre nore za takšno nepremičnino, verjamem pa so (na žalost) te dni realne glede na ponudbo vs. povpraševanje. In če pomislim, da dohodkov zakoncev iz te zgodbe v Sloveniji nima 2/3 zaposlenih...
Tisti, ki ste bolj v teh vodah... So parametri in predpostavke realne? Skratka ali ima članek dobre temelje in vsebinsko lahko pomaga nekomu, ki se sooča s tovstnimi dilemami?
Meni je so cifre nore za takšno nepremičnino, verjamem pa so (na žalost) te dni realne glede na ponudbo vs. povpraševanje. In če pomislim, da dohodkov zakoncev iz te zgodbe v Sloveniji nima 2/3 zaposlenih...

ZveeZ ::
Tale članek sem zasledil danes:
Ce upostevamo, da se veliko nepremicnin proda za cca 20% nizjo ceno od oglasevane (vir: nepremicninar oz "baba cula, baba rekla), je cena realna.
Oz cena je realna za oglasevalno ceno, za prodajno pa pac ne. Imas v clanku seznam preteklih transakcij na tisti lokaciji.

Zako ::
Dodajam lasten primer, kjer sem prodal nepremicnino 36 m2 z 190.000 EUR, pa je bila oglasevana cena 175.000 EUR.
Poznam 3 primere od marca, kjer so prodali rabljeno stanovanje 3 sobno, za visjo ceno, kot je bila oglasevana.
Cene predvsem v LJ in bodo padle in to da vam govorijo in pisejo v medijih da padajo cene, je laz. Moj flat sem prodal za cash. Clovek je prisel z cashom cez 2 uri, tako da vse kar pise v medijih ne rabite verjet. Tudi 3 ostale primere, ki sem jih navedel, vem da so prodali na pogodbo zapisali veliko manjsi znesek, ostalo je bilo rocno placilo.
Naivni ste, ki cakate padec cen v LJ. Jaz sem cakal 3 leta, in ne cakam vec.
Poznam 3 primere od marca, kjer so prodali rabljeno stanovanje 3 sobno, za visjo ceno, kot je bila oglasevana.
Cene predvsem v LJ in bodo padle in to da vam govorijo in pisejo v medijih da padajo cene, je laz. Moj flat sem prodal za cash. Clovek je prisel z cashom cez 2 uri, tako da vse kar pise v medijih ne rabite verjet. Tudi 3 ostale primere, ki sem jih navedel, vem da so prodali na pogodbo zapisali veliko manjsi znesek, ostalo je bilo rocno placilo.
Zako je zakon!!!

tony1 ::
"Tudi 3 ostale primere, ki sem jih navedel, vem da so prodali na pogodbo zapisali veliko manjsi znesek, ostalo je bilo rocno placilo."
Siolovčki pač živijo ne živijo v realnem svetu in tega ne morejo vedeti.
Siolovčki pač živijo ne živijo v realnem svetu in tega ne morejo vedeti.

Groot ::
Dodajam lasten primer, kjer sem prodal nepremicnino 36 m2 z 190.000 EUR, pa je bila oglasevana cena 175.000 EUR.
Aha potem tudi uradna statistika, ki kaže da je bilo lani prodanih skorajda polovico manj nepremičnin kot nekaj leta nazaj, laže? Po tvoji logiki se proda vse takoj.
No jaz pa po lastnih izkušnjah trdim, da niti približno ni tako. Ja zanimanja je veliko, ampak ob trenutnih cenah so prodaje vseeno precej redkejše kot pred leti. Ista stanovanja se konstantno vrtijo po oglasih, novih pa tako ali tako ni.

Mato989 ::
Takoj se proda vse kar je na dobri lokaciji... ker kot je nekdo tu slavno povedal
1. lokacija
2. lokacija
3. lokacija
99% drugih stvari lahko porihtaš, lokacije pač ne morš spremenit na nepremičnini... no v USA tudi to kdaj lahko pri nas pač ne.
1. lokacija
2. lokacija
3. lokacija
99% drugih stvari lahko porihtaš, lokacije pač ne morš spremenit na nepremičnini... no v USA tudi to kdaj lahko pri nas pač ne.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Lonsarg ::
@Groot, 2024 in 2025 sta popolnoma razlicni zadevi, ti si gledal za 2024 statistiko (ker jo za 2025 dejansko se ni).
2024 je vse stalo, 2025 gredo pa prodaje kot nore, banke ne sfolgajo guzve (sicer ne gre samo za nakupe ampak tudi reprogramiranja to je res).
Je pa tako da ponudbe ni tako veliko, tak da bo bum prodaje zdele v zacetku leta najbrz pomenil bolj suso preostali del leta 2025, vprasanje kaksno bo povprecje. Je pa zdele res konkretni bim.
2024 je vse stalo, 2025 gredo pa prodaje kot nore, banke ne sfolgajo guzve (sicer ne gre samo za nakupe ampak tudi reprogramiranja to je res).
Je pa tako da ponudbe ni tako veliko, tak da bo bum prodaje zdele v zacetku leta najbrz pomenil bolj suso preostali del leta 2025, vprasanje kaksno bo povprecje. Je pa zdele res konkretni bim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

Zako ::
Prodaje katere poznam wknbile v Ljubljani, seveda znotraj obvoznice.
Trenutno se eno stanovanje prodajam,.pa sem dobil ravno včera vplačani aro. Garsonjera 210k. Lokacija Črnuče.
Trenutno se eno stanovanje prodajam,.pa sem dobil ravno včera vplačani aro. Garsonjera 210k. Lokacija Črnuče.
Zako je zakon!!!

MadMen ::
Aha potem tudi uradna statistika, ki kaže da je bilo lani prodanih skorajda polovico manj nepremičnin kot nekaj leta nazaj, laže? Po tvoji logiki se proda vse takoj.
No jaz pa po lastnih izkušnjah trdim, da niti približno ni tako. Ja zanimanja je veliko, ampak ob trenutnih cenah so prodaje vseeno precej redkejše kot pred leti. Ista stanovanja se konstantno vrtijo po oglasih, novih pa tako ali tako ni.
Ja, pa je padec transakcij zaradi cen ali zaradi ponudbe?
Sam spremljam nepremičnine od leta 2022 pa lahko povem da je danes zelo zelo zelo slabša ponudba nepremičnin na trgu. Spremljam Ljubljano in okolico.
Tudi ti lahko podam primer nepremičnine, kjer se je transakcija zgodila par dni nazaj. Prenovljeno stanovanje v Šiški, ob obvoznici, se je prodalo po 5km2, nepremičnina je bila na trgu dobri mesec.

LeQuack ::
@Groot, 2024 in 2025 sta popolnoma razlicni zadevi, ti si gledal za 2024 statistiko (ker jo za 2025 dejansko se ni).
Se pravi kupci so več let čakali, prodaja vsako leta manjša. Zdaj ko so cene na najvišjih nivojih od ustanovitve države, so pa naenkrat rekli, da je čas za nakup? A se samo meni zdi ta logika čudna? In zdaj ko so cene dražje imajo več denarja za nakup, ki ga prej niso imeli za nižje cene? Meni bolj deluje kot oglasno sporočilo nekaterih agencij. Agencije je itak treba spravit na realen nivo, ne prispevajo nič k dodani vrednosti in hočejo imeti neke bajne zaslužke.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()

To je pac efekt ugodnih kreditov. Razlika med lani in letos je komot 20k+ ze pri 2 sobnem.
Sicer pa pomoje niso spet kaj dosti narasle cene, malo ze. Ampak gre bolj za to da se je po podobnih cenah vec prodalo, ker pac ugodni krediti.
Sicer pa pomoje niso spet kaj dosti narasle cene, malo ze. Ampak gre bolj za to da se je po podobnih cenah vec prodalo, ker pac ugodni krediti.

Ja to je blo za lani nekje omenjeno ja, tezko pa rec kolk so poskocile konec 2024 do zacetek 2025 ko je prodaja narasla.
Itak velja kupi cimprej, prej ko se zakreditiras prej ti inflacija poje kredit. Po domace kupis ko je nekaj primernega na voljo in hkrati finance omogocajo, brez ozira na "kje je trenutno trg".
Itak velja kupi cimprej, prej ko se zakreditiras prej ti inflacija poje kredit. Po domace kupis ko je nekaj primernega na voljo in hkrati finance omogocajo, brez ozira na "kje je trenutno trg".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaša obrestna mera za stanovanjski kredit? (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 226171 (48297) | celje |
» | Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 77525 (23873) | Lonsarg |
» | Stanovanjski kredit in katero obresto mero? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22774 (14437) | gansta |
» | Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)Oddelek: Loža | 14777 (7541) | Invictus |
» | Kredit za stanovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19658 (17194) | 3p |