» »

Kingdom Come: Deliverance 2

««
19 / 20
»»

yayo ::

Zanimivo. Jaz se ne znam tepst in nisem nikoli pretepačin igral tukaj pa so mi spopadi že prelahki. Je odvisno od strenght stopnje?

Izi ::

V RPG igrah ni nikoli nobenega znanja ampak so statistike.
Greš do učitelja in treniraš, karkoli rabiš, dokler ne prideš nekje do 20. stopnje. Potem zadeve postanejo uporabne. Pri 30. stopnji pa dvakrat zamahneš in pade tudi najmočnejši vitez.
Vse je v številkah ne pa v znanju.

Furbo ::

Je tudi v znanju, če pridno blokiraš napade in ne mahaš brezglavo z orožjem ves čas, se da narediti marsikaj.

Seveda se pa vseeno ne premaga srednjeveški tank v spodnjih gatah.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

bemfa ::

1 na 1 se še da, ko pa si sam proti 5 je na začetku problem. Stamine imaš za par udarcev, absolutno premalo da bi se jim pravočasno umikal, vsakega moraš zadet ene 10x, medtem ko če te oni zadanejo enkrat, je boja konec. Saj se da, ampak po par minutah postane dolgočasno, pade koncentracija in skasiraš. Na koncu špila pa brez večjih težav sam pokolješ celo vojsko (80+ enemyev).

bemfa je izjavil:

Na koncu špila pa brez večjih težav sam pokolješ celo vojsko (80+ enemyev).

Na koncu špila jih pokolješ kar precej več kot 80+, po moje jih je bilo kar 300+ :D
Saj si videl mojo statistiko na koncu igre:
Enemies killed: 585
Čez celo igro sem jih pobil kakšnih 200, Banditov nisem nikoli posebej iskal, med potovanji sem se jim vedno izogibal. Tista številka se je tako napihnila v samem zaključku, zadnjih 15 ur, ko ti ne dajo dihati niti trenutek.
Verjetno gre precej mrtvih tudi na račun da sem na koncu večinoma uporabljal lok in to najboljšega skupaj s tistimi posebnimi Črnimi puščicami, ki tudi najbolj oklepljene viteze pokosi z enim samim strelom.
Ko je moj Henry branil oblegani grad z lokom je bil pogled na bojišče isti kot da bi kosil z mitraljezom na obali pri izkrcavanju v Normandiji leta 1944 :))

Machete ::

Meni je ta špil precej overrated. Glasovi so amatersko cringe, da ti pobere vsak immersion, struktura dialogov in situacij je šlampasta, pokrajne so relativno puste, notranjosti hiš po istem kopitu, malo ješ golaž in ti samo sikajo, če prespiš se ne da nič zmenit, če nimaš kinte greš kar na pranger ali pa se moraš stepst. V stražarje se lahko zaletavaš, patruljam se izogneš na 50 m in čeprav bi te v RL vsak videl, te tam kar ne.. :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Izi je izjavil:

bemfa je izjavil:

Na koncu špila pa brez večjih težav sam pokolješ celo vojsko (80+ enemyev).

Na koncu špila jih pokolješ kar precej več kot 80+, po moje jih je bilo kar 300+ :D

Pa ne 300 naenkrat. 80+ pa sem jih poklal pred suchdolom tik pred koncem (spoiler alert):

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bemfa ()

Enaplusdva ::

Machete je izjavil:

Meni je ta špil precej overrated. Glasovi so amatersko cringe, da ti pobere vsak immersion, struktura dialogov in situacij je šlampasta, pokrajne so relativno puste, notranjosti hiš po istem kopitu, malo ješ golaž in ti samo sikajo, če prespiš se ne da nič zmenit, če nimaš kinte greš kar na pranger ali pa se moraš stepst. V stražarje se lahko zaletavaš, patruljam se izogneš na 50 m in čeprav bi te v RL vsak videl, te tam kar ne.. :D

Začetek je težak, ko enkrat padeš not goty 2025.

Res je. Edini problem je ta, a gre za počasno igro. Pri Stalkerju npr. nekaj narediš, če si najdeš le dvajset minut za igro tukaj pa za manj kot uro nima smisla niti zagnati.

oo7 ::

Jaz pa ne vidim problema v tem, da je počasna men kar paše :)

saj meni tudi ampak se ji moraš posvetiti. Pogosto dobiš npr. bolj podrobna navodila od npcja, ki se ne zapišejo v jurnalu. Če igraš zelo fragmentirano sproti pozabiš.

Gregor459 ::

bemfa je izjavil:

1 na 1 se še da, ko pa si sam proti 5 je na začetku problem. Stamine imaš za par udarcev, absolutno premalo da bi se jim pravočasno umikal, vsakega moraš zadet ene 10x, medtem ko če te oni zadanejo enkrat, je boja konec. Saj se da, ampak po par minutah postane dolgočasno, pade koncentracija in skasiraš. Na koncu špila pa brez večjih težav sam pokolješ celo vojsko (80+ enemyev).

Če jih je več zna biti kuža dobra pomoč.

Predsednik11 ::

Machete je izjavil:

Jaz se ne znam tepst in bom zbrisal to sranje. V Mortal Kombat sem legenda, tu me pa vsak hlapec premlati.

Vaja dela mojstra.

Machete ::

Ja saj malo se hecam. Vem. Malo nimam potrplenja ob (poznih) urah, ki mi ostanejo za igre.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Ko se enkrat naučiš je hudo zabaven boj. V nomadskem kampu lahko treniraš pri Tomcatu in te kasneje nauči tudi master strike.

yayo je izjavil:

saj meni tudi ampak se ji moraš posvetiti. Pogosto dobiš npr. bolj podrobna navodila od npcja, ki se ne zapišejo v jurnalu. Če igraš zelo fragmentirano sproti pozabiš.

To pa ja. Sem imel en quest kjer sem moral Sigusmundu krasti klobase in potem v skrinjo dati zelje. Ta quest sem delala kakšen dan kasneje, kot sem ga dobil tako, da sem popolnoma pozabil na zelje :)

Ni mi še uspelo skovati meča, da bi imel Martin rating pa imam aktiviran perk. Zaenkrat najboljša kakovost zlata III.

Kingdom Come: Deliverance II The Devil's Pack Trailer

oo7 je izjavil:

Kingdom Come: Deliverance II The Devil's Pack Trailer

Sem že za hip pomislil da gre za DLC, Ah, ja, bo treba še malo počakati :D
Vseeno pa je to fantastična prikolica, ampak kako si upajo v to legendarno druščino vtakniti Brabanta mi pa ni jasno.

Po 90+ urah grem končno na poroko, le par zakladov imam pred tem za smučat. Kaj predlagate? S kovačem ali z mlinarjev? Katera opcija je bolj zabavna?
EDIT
Mislim, kaj sploh sprašujem, saj je jasno katera je bolj hudomušna, razen, če Kovač ne preseneti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

yayo je izjavil:

Po 90+ urah grem končno na poroko, le par zakladov imam pred tem za smučat. Kaj predlagate? S kovačem ali z mlinarjev? Katera opcija je bolj zabavna?
EDIT
Mislim, kaj sploh sprašujem, saj je jasno katera je bolj hudomušna, razen, če Kovač ne preseneti.

Mlinarska mafija.

Jst kjer je možno najamem sobo za dalj časa. Jih imam že skoraj v vsaki vasi po eno.

A se dogajanje po poroki preseli v sam grad ali gre potem v neke druge kraje in mapo?

yayo je izjavil:

A se dogajanje po poroki preseli v sam grad ali gre potem v neke druge kraje in mapo?

Po poroki se dogaja na gradu lahko pa delaš še odprte stranske queste. Na gradu naredi vsa stranska opravila in razišči grad kajti, ko enkrat odjezdiš te igra zaklene za kar nekaj časa.
Potem pa ja prideš v novo regijo ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

yayo je izjavil:

Trenutno nisi niti na polovici.

Buggy ::

Jaz spilam na gamepadu in sem se kar dosti namatral Master strike dobit pri Tomcatu. Je nek cuden bug glede kombota oz. timinga kdaj kam in s katere strani usekat :8)

Buggy je izjavil:

Jaz spilam na gamepadu in sem se kar dosti namatral Master strike dobit pri Tomcatu. Je nek cuden bug glede kombota oz. timinga kdaj kam in s katere strani usekat :8)

Če nasprotnik drži orožje na levi strani ga ti na desni in, ko se pokaže zeleni ščit namesto blocka napadeš nazaj in izvedeš master strike.
Ne vem pa kako je z gamepadom.

JA v teoriji to vse stima, sam pri njegovih combo attackih ta indikator ni bil synkan z dejanskim stanjem al sem pa jaz retard. Sem se namatral in celo pogledal YT video (kar sicer ne pocnem) kjer so povedali da dolocene akcije in shift iz leve/desne/gor/dol na gamepadu naredi kar sam. Sem sel pol na K/M koncat da mi je ratal FFS

Je kdo splezal na Devils Finger? Je bil kar podvig.
https://ibb.co/VWXyJTJw

do explain? Res da sem kot bolha in prehodim karkoli je mozno in nemozno..sam kaj te je vleklo sem in zakaj? Quest, misleading pointer or just exploring?

Ena od map zakladov ga ima označenega, mislim, da tretja čeprav sam vrh ni cilj mape. Sem se spravil iskati ravno ta zaklad. Vedel sem kje je približno lokacija ker sem jo slučajno včeraj prehodil in opazil en poacher camp, ki ni bil povezan z nobeno nalogo. Pa nekaj experience točk sem imel za porabiti in sem eno investiral v "explorer" perk, ki pokaže na mapi vse interesne točke katere drugače najdeš le z raziskovanjem na slepo. Tako, da se je Devils Finger pojavil v moji neposredni bližini. Sejval sem in se šel malce platforminga. Dvakrat sem si obe noge polomil, tretjič pa prišel na vrh. Ob tistem križu je posoda s par sto groši in en strong saviour schnapps za korajžo pred parkourjem navzdol.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

HEHE...vidim da uzivas spil, kot je bil zamisljen. Vsec :D TNX

Jaz tezko najdem cas, ponavadi ko ne morem spati. Ko pa padem not pa ne morem nehat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Explorer perk pokaže vse pomembne lokacije ne pokaže pa vseh easter eggov.

Buggy je izjavil:

JA v teoriji to vse stima, sam pri njegovih combo attackih ta indikator ni bil synkan z dejanskim stanjem al sem pa jaz retard. Sem se namatral in celo pogledal YT video (kar sicer ne pocnem) kjer so povedali da dolocene akcije in shift iz leve/desne/gor/dol na gamepadu naredi kar sam. Sem sel pol na K/M koncat da mi je ratal FFS

Kako pa na gamepadu premikaš puščico z palčko ali ti igra sama premika puščico?
Na pc z miško je dokaj enostavno ampak moraš sam.

sej to je problem. Desni pad, kjer rotiras pozicijo je al neodziven al pa too-slow (lag) za ingame chalange. Nisem nek mojster na gamepadu, zato sem kot sem reku mogu koncat chalange na miski in tipkovnici, pa sem bil se prevec trmast na gamepadu in izgubil prevec casa. Fuck me, nwm kaj dogaja. Sicer pa Gamepad in zlozen lepo na stolu je epic furat tale spil, samo ta challange me je zjebal.

Očitno zelo v kratkem prihaja Hardcore mode, ki so ga že dolgo obljubljali.
V igri sta se že pojavila 2 čisto nova Achievementa:

Hardcore Henry II
You finished the story in Hardcore mode.

Against All Odds
You finished the game in Hardcore mode with all negative perks enabled.

Treba je priznati da je igra za stare mačke, ki so se kalili v Gothic igrah, močno prelahka in Hardcore mode bi znal ponuditi nekaj izziva, predvsem "Against All Odds" izziv se sliši super z vklopljenimi vsemi možnimi negativnimi Perki 8-)

Hardcore mode:
- na zemljevidu ne kaže tvoje lokacije
- Henry s seboj nima kompasa
- hitro potovanje po zemljevidu ni mogoče, je treba jahati
- vsa UI pomagala na ekranu so izklopljena, se je treba zanašati na občutek
...

Negativni Perki pa so super zabavni :P
- Imaš poškodovan hrbet, kar pomeni da lahko nosiš manj in vsakič ko se skloniš (nabiranje rastlin, pobiranje loota, ...) obstaja možnost da te štihne heksenšus in potem nekaj časa šepaš naokoli.
- Si bolj neumne sorte in ves XP v igri se nabira 20% počasneje
- You feel quite hungry, in ko te zagrabi lakota si praktično neuporaben dokler se ne naješ.
- Hrana se kvari 25% hitreje
- Sovražniki se nikoli ne predajo
- Si precej neroden pri hoji, zato se ti čevlji hitro izrabijo in med hojo povzročaš precej hrupa
- Med spanjem včasih hodiš naokoli in se lahko zbudiš čisto na drugem koncu zemljevida, za povrh se ti Energija porablja precej hitreje in je treba več spati.
- Hitreje se umažeš in precej hitro začneš smrdeti. Ko smrdiš se te zavoha še enkrat dlje kot običajno. Parfumi ne pomagajo nič.
- Glavni overpower skill, ki to igro naredi smešno prelahko je Speech. Tokrat bo Henry slab govorec, Speech bo napredoval zelo počasi, Henry ne bo znal nikogar vprašati za smer in dodatna navodila. Pa še močno sramežljiv bo povrhu in si v javnih kopalnicah ne bo upal naročiti vseh možnih uslug :))
- Ves kriminalni sistem bo imel našega Henrija posebej na piki. Vse kazni so precej hujše. Če te enkrat označijo za kriminalca si označen za vedno in zelo hitro končaš na vislicah. Popraviti ne moreš nič, zato moraš ves čas paziti da ne narediš niti najmanjšega prekrška.

Na začetku je igra zelo težka (če se hočeš s kom boriti) potem pa, ko se enkrat naučiš bojevanja pa je kar lahka.

I Made Trosky Castle - (from Kingdom Come Deliverance II)

Se spača v Kutenbergu izdati Guild Bailifu, ko enkrat končaš njihove queste ?

Ni nekih hudih posledic, naredi kakor se ti zdi bolj prav oz. zabavno.

Kingdom come deliverance 2 sedaj na voljo tudi na GOG.

yayo je izjavil:

Je kdo splezal na Devils Finger? Je bil kar podvig.
https://ibb.co/VWXyJTJw

Jst sem ja.

Zastonj puščice :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Quest za bathouse je dober :))

Nekdo končal igro s 535 knokauti in brez uboja :P

'Medieval Batman' completes Kingdom Come: Deliverance 2 pacifist playthrough with zero kills and 535 knockouts

https://www.pcgamer.com/games/rpg/medie...

Velikonočna jajca so zanimiva. Škoda, da ne razumem konteksta in nimam časa za vse poiskati.
https://ibb.co/dJtfBVLh

yayo je izjavil:

Velikonočna jajca so zanimiva. Škoda, da ne razumem konteksta in nimam časa za vse poiskati.
https://ibb.co/dJtfBVLh

Tega sem našel. Tukaj je ena fora s krokodilom.

En easter egg je v ozadju cutscena če dobro pogledaš letalo.

Predsednik11 je izjavil:

En easter egg je v ozadju cutscena če dobro pogledaš letalo.

Alora kot ex Yugo serija Matija Gubec kjer si med kmečkim puntom enega Fičota opazil v ozadju.:))

Pa še kako res :)

If Kingdom Come Deliverance 2 Was Made by Bethesda...
««
19 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Igre
3912423377 (26) Lojzka
»

The Witcher 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25836290 (588) oo7
»

The Odyssey (Cristopher Nolan) (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
643569 (488) Kayzon
»

Kingdom Come: Deliverance (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

821138775 (9305) oo7

5569 (414) BigWhale

Več podobnih tem