» »

Grozljivo obnašanje sosedov - prosim nasvet

Grozljivo obnašanje sosedov - prosim nasvet

«
1
2

zpza ::

Imam probleme z zgornjimi zlobnimi sosedi... Vseskozi počnejo nesramne stvari zdaj pa sem doživela šok.

Ograje balkonskih lož imamo steklene, danes so očitno razbijali in montirali steklo, to se je slišalo, zdaj pa sem videla, da so mi steklo od zgoraj pometli vse dol na moj balkon tako imam cel balkon se celo do oken v drobcih stekla.
Zanima me ali je policija dolžna to obravnavati kot ogrožanje varnosti... Ali so dolžni sprejeti prijavi? Se spozna kdo?

Pometajo vse smeti dol zanalasc, to ni prvič, samo da so tako bolni da nam bodo steklo na glavo pometli pa si nisem mislila sem sokirana
  • zaklenil: bluefish ()

Twixz ::

Pomet v smetišnico, pejdi gor pa pozvoni ko ti odprejo mu pa vrž vse čez vrata, pa je krog sklenjen :))

Gagatronix ::

A si ti malo falil forum ? Ni to MON.

Ne ne bom vračala nič, to se mora končati. In oni ne bodo nehali na ta način, naslednjič bo naredil še kaj hujsega. Zlobni so in jaz na njihovo raven ne grem. Konec koncev to bi lahko kdo v glavo dobil.

Jure14 ::

Starost, število in kilaža zgornjih sosedov.
Starost, število in kilaža pri vas doma.
Vidiš v katero smer gre vprašanje?

slon4 ::

V smeri Beograda...

Jaz sem ženska nad katero se znašajo iz zlobe, zgoraj so necivilizirani priseljenci in se zlobni zraven, stikov z njimi se izogibam že od kar so prvič prišli v stanovanje... Že ko so prvič prišli v stanovanje, ko so ga začeli prenavljati se je videlo, da jih ne briga nič ne zakoni ne osnovno spoštovanje ničesar. Takrat sem takoj vedela po obnašanju, da takih se je potrebno ixogibati
Ne bom se spuščala na primitivno raven z njimi, in tudi v kontakt nikakršen ne, želela bi to rešiti, da bo mir po uradni poti. Zato ne zanima če kdo ve po pravni poti lahko policija ukrepa zaradi ogrožanja varnosti... Ker če bi kdorkoli pri nas danes bil kjerkoli na balkonu bi v glavo dobil steklo.

RdecTelefon ::

Normalno, da lahko narediš prijavo na policiji. Upam, da si slikala. Bodo pa opravili sigurno pogovor z njimi za zapisnik. Potem pa naprej. :)

matobeli ::

Če imate sprejet hišni red je ponavadi notri člen ki prepoveduje metanje biločesa skozi okno/balkon.

Pritoži se pri upravniku da to počnejo.

Sicer je pa jeba, sosed na tabo je vedno v prednosti po zoprnijah ki ti jih lahko počne.

IL_DIAVOLO ::

Sekundno lepilo stisni v ključavnico.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

MadMax ::

Ako imajo kak urnik, raje kar na kljuko:P
Če je svetla kovinska, ne bo opazit belega robu, tekoč pa kar nekaj časa zdrži "uporaben".

Sicer pa ja, slike, upravnik, policija.
Srečno!
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

IL_DIAVOLO ::

V kljucavnico z lepilom kljuca vec dobil ne bo ;)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

MadMax ::

Kaplja lepila, ki se ne strdi nekaj deset minut, praktično v trenutku reagira z vlago iz kože.
Za vse drugo je Visa :)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

mojsterleo ::

Obrni se na hišnika, upravnika stavbe. Imej poslikano. Verjetno kršijo tudi hišni red, in izvajajo hrupna dela brez da bi o tem obvestili stanovalce.

Utk ::

Ziher se tresejo...

paradajzos ::

Morda grejo na živce še komu drugemu? Morda je steklo priletelo tudi na balkon pod tvojim...
Prvila foruma so tukaj mrtva črka na papirju.
Proruskost in protislovenskost zagotovljena.
Manipulacije serijsko. Izbrišite mi račun že enkrat!

Na upravnika sem se že obrnila, celo najprej... Pa žal ne stori nič, izmišljuje si neverjetne izgovore, da on na obnašanje ljudi ne more vplivati je rekel, kar seveda ni res, ker je skupaj z njim sprejet hišni red v katerem piše, da je prepovedano metanje česarkoli skozi okna... Obrnila sem se nanj že pred tem, ker ti mečejo se vse kaj drugega: od cigaretnega pepela do vseh vrst smeti, to ti kar pomete na okna, celo vodo iz mokrega balkona od neurja je pometel na mojega, namesto da bi pobrisal, sprica z nekimi čistili na police, v moja okna namerno se vidi ker so cele pospricanem s fleki ne čistim jih več, ker so takoj za tem spet umazane in to lahko v istem dnevu, tako da se vidi da se izživlja, že pri cigaretnem pepelu mi je bilo dovolj, ker lahko takoj nastane požar če imaš okno odprto ampak upravnik ni ukrepal zdaj je šlo pa kreeepko predaleč... Sama sreča da ni bilo nikogar na balkonu, ker bi dobil to v glavo, lahko v oči, je pa po celem balkonu, če bi bila okna odprta v dobo bi se notri letelo, tako da se vidi, da je namerno.
Ljudje zgoraj kršijo vse v hišnem redu, recimo tudi prepoved dela ob praznikih in nedeljah je pa je danes razbijal, rezal, ne vem kaj delal s stroji... Ne briga ga nič, upravnik pa tudi nič ne naredi, čeprav bi k rap in vem da je pristojen, samo še lažno izgovarja.

Sem pogledala zakonik kazenski in zame je to danes jasna povzrocitev splošne nevarnosti. Prvi odstavek tega člena, če ne celo drugi, ker je jasno da se z vsemi ponavljajočimi dejanji namerno izživlja in samo stop huje nevarna ravnanja...

OutOfTheBox ::

Neighbors from hell

slon4 ::

Jaz bi šel gor k njemuxpa rekel najxpride pogledat kaj je nasral. Pa naj spuca. Drugače pa policijo . Ni kaj drugega...

fur80 ::

zpza je izjavil:

Imam probleme z zgornjimi zlobnimi sosedi... Vseskozi počnejo nesramne stvari zdaj pa sem doživela šok.

Ograje balkonskih lož imamo steklene, danes so očitno razbijali in montirali steklo, to se je slišalo, zdaj pa sem videla, da so mi steklo od zgoraj pometli vse dol na moj balkon tako imam cel balkon se celo do oken v drobcih stekla.
Zanima me ali je policija dolžna to obravnavati kot ogrožanje varnosti... Ali so dolžni sprejeti prijavi? Se spozna kdo?

Pometajo vse smeti dol zanalasc, to ni prvič, samo da so tako bolni da nam bodo steklo na glavo pometli pa si nisem mislila sem sokirana

Samo na grobo! :D haha

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

mirator ::

Slabi sosedi so res zoprna reč. Žal.
Edina prava, vendar dolgotrajna in mučna pot je, da vsakič, ko se kaj zgodi poslikaš in pokličeš policijo, mogoče tudi kakšno inšpekcijo in seveda tudi neučinkovitega upravnika. Že s tem, ko boš ti njim težila bodo mogoče poskušali disciplinirat soseda.
To kar ti nekateri predlagajo z variantami milo za drago, pa z lepilom v ključavnico ali na kljuko in podobno, je pač forumsko junačenje, ki ne prinese nič dobrega.
Skrajna in žal mogoče edina rešitev pa je, da kupiš novo stanovanje tega pa prodaš po možnosti nekomu, še hujšemu od soseda. Potem pa se naj ona dva prijateljsko trepljata.

LeQuack ::

Zato pa imajo v ZDA home owners associations. Ljudje mislijo da so brezveze ali celo nadležni, ampak če delaš zgago, kot npr. taki zoprni sosedje, te lahko prisilno izselijo iz soseske brez problema. Ne pa tako kot pri nas kot ne moreš nič.
Quack !

fikus_ ::

Tudi v SLO se da izseliti zoprne sosede po legalni poti, ampak traaaaajaaaa.....

Zpza, sožalje. Preostane ti dokumentiranje zadev, fotografiranje,.... to redno dostavljaš upravniku na način, da imaš dokaz, da je prejel. Če gre zadeva enkrat na sodišče, imaš dokaze.
Mogoče narediš pločevinasto strešico, da stvari z zgornjega balkona ne bodo padale na tvoj balkon,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

feryz ::

Mislim, da sem že povedal to zgodbico, pa jo bom še enkrat.
Grem na obisk v blok, stanovanje v drugem štuku. Mož skuha kavo, mu rečem, da gremo na balkon enega prižgat. In mi on reče, da ne bi šel.
Če pa že, naj pazim na padavine. Mi razloži kaj in kako.
In res, grem jaz ven, zapalim cigaret, ne mine niti minuta, vuššš. Se umaknem noter in v tistem prileti voda na balkon.
V bloku imajo noro babo, v šestem štuku, ki jo moti dobesedno vse, od kajenja, muzike, vonja po hrani, vse. Zato ima na balkonu vedno par ajmerjev napolnjenih z vodo, vahta cel dan in čim nekdo nekaj dela na balkonu, fukne dol vodo in ta leti, kjer pač leti.
Baje je enkrat že enega mulca prevrnilo spodaj. Tudi nalomil jo je že nekdo, ampak ne nuca nič, tega enostavno ne morejo rešiti. Niti s policijo ne. Niti z inšpekcijo ne. Niti z batinami ne.

Invictus ::

Pozabi, da boš pri nas koga izselil.

Če je v najemu, še mogoče, lastnika praktično ne moreš vreči ven..
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

link_up ::

Ah, zazida se jih not pa je ... Gadje so to ze davno osvojili.
In and Out

starfotr ::

LeQuack je izjavil:

Zato pa imajo v ZDA home owners associations. Ljudje mislijo da so brezveze ali celo nadležni, ampak če delaš zgago, kot npr. taki zoprni sosedje, te lahko prisilno izselijo iz soseske brez problema. Ne pa tako kot pri nas kot ne moreš nič.

HOA je največje možno sranje v US.

LeQuack je izjavil:

HOA te lahko prisilno izselijo iz soseske ce ne kosis trate pred hiso tako kot si je glavna stara baba na HOA zamislila. Ali pa ce ji gre v nos, da na nedeljo obesis perilo da se zunaj susi. Ali katerakoli za lase privlecena bedarija.

Predstavljaj si najbolj zatezeno staro sosedo v bloku in potenciraj na 1000.

Machete ::

V Švici se še tuširat ne smeš po xy uri.. D:
Land of the free.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Machete je izjavil:

V Švici se še tuširat ne smeš po xy uri.. D:
Land of the free.

Svajcerija je totalno katolibanska.

MadMicka ::

zpza, policija nima nič s tem. A da bi namontirala nadstrešek, a to pa ne moreš?

no comment ::

MadMicka je izjavil:

zpza, policija nima nič s tem. A da bi namontirala nadstrešek, a to pa ne moreš?

Kako pa naj bi vnaprej vedela, da ji bodo zmetali steklo na balkon?

Sicer pa zna biti, da niti ni bilo namerno ali pa lastnik/najemnik niti ne ve kaj so delavci pri montaži naredili. In tudi ne bo izvedel, ker se OP "ne misli pogovarjati z njim(i)".

LeQuack ::

Gagatronix je izjavil:

HOA te lahko prisilno izselijo iz soseske ce ne kosis trate pred hiso tako kot si je glavna stara baba na HOA zamislila. Ali pa ce ji gre v nos, da na nedeljo obesis perilo da se zunaj susi. Ali katerakoli za lase privlecena bedarija.

Ja, ampak ta pravila so znana in če se jih nočeš držati ne greš v tako sosesko. Dosti je en sosed ki bi rad bil poseben, da zamori vsem ostalim življenje. Sploh v bloku še bolj.
Quack !

Invictus ::

Saj to pred selitvijo ponavadi ne veš...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

paradajzos ::

slon4 je izjavil:

Jaz bi šel gor k njemuxpa rekel najxpride pogledat kaj je nasral. Pa naj spuca. Drugače pa policijo . Ni kaj drugega...

Če ne pade nič k sosedom pod OP balkonom, potem bi jaz tudi naredil prvi del. Če ne bojo odreagirali, se opravičili in se ponudili, da pospravijo, nimaš kaj veliko za pričakovat, razen če si želiš nagajanja in kreganja, kar mislim da nima ravno smisla.
Če jim ne potegne, potem v resnici preostane da se pozanimaš, če druge sosede tudi motijo in če jih ne, potem si išči drugo stanovanje, to pa prodaj.
Prvila foruma so tukaj mrtva črka na papirju.
Proruskost in protislovenskost zagotovljena.
Manipulacije serijsko. Izbrišite mi račun že enkrat!

Jaz pa menim,da ima, saj če bi kdo bil na balkonu bi to dobi v glavo lahko, v oci, bil kakorkoli porezan ali stopil na vse raztrošene delce stekla, ki so po celem balkonu, celo največ jih je na najbolj notranjem delu, tja niso mogli slučajno dol past niti od pometanje ne, ampak je očitno da jih je nekdo namerno metal, drugače čisto notri do oken ne bi mogli pasti.
Na balkonu je poletna mala vrtna mizica z dvema stoloma , čisto notri k steni in oknom od sobe pomaknjena, tam je največ steklovine. Tja ni mogla pasti slučajno, tja jo je namerno očitno metal, druge razlage ni.

Sreča je tudi, da sem opazila to, ko je sonce te drobce obsojalo in se je nekaj nenavadno svetilo na tleh na plosvicah in grem gledat in vidim, se sreča pravočasno, sicer bi lahko nič hudega sluteč stopil bos kdorkoli zdaj poleti na balkon in se porezal. Ali pa če bi sedeli zunaj s hrano in pijačo na mizi, bi kaj od teh drobcev lahko pristalo v pijači, na hrani in tega ne bi opazili in potem to nič hudega sluteč poješ, popiješ...
Zato se kako menim, da je to povzročanje nevarnosti po kazenskem zakoniku in za to je še kako pristojna policija.
Sama sreča, da sem opazila predno je kdo šel na balkon in da v času tega njihovega početja ni bilo nikogar na balkonu, ker čisto lahko bi bil na poletni dan za mizico na balkonu, ali pa se sončil na ležalniku. To je normalna uporaba balkona in kaj dobiš med tem v obraz, oči, po telesu črepinje stekla. To tako ne more biti. Menim da je to ogrožanje varnosti stanovalcev in za to je pristojna policija.

Kar pa nadstreškov in to zadeva pa ne sme se spreminjati zunanjega izgleda bloka brez dovoljenj in nimam kaj montirati gor... Poleg tega menim da ni moja dolžnost dodatnih stroškov zato, da bi se lahko počutila varno, ker nekdo izvaja stvari, ki so nevarne ... pa se na okna ne morem dat nadstreškov, da mi ne bo notri letel tlec cigaretni pepel in vse ostale stvari ki jih mečejo tudi skozi okno in pometajo iz balkona tudi dol na moja okna, ki so zraven.

MojsterX ::

prodaj stanovanje in naseli notri cigane. Tako boš ubila dve muha na en mah. Rešila boš sebe in tvoji sosedi dobo dobili bumerang nazaj. To je edina rešitev zate.

Nič ne boš dosegla po mirni poti. Taki ljudje bodo vedno umno na stopnji nerdentalcev. Jih ne moreš ustaviti, ne s policijo, ne z hišnim redom. Četudi bi kršili hišni res imate vsi prebivalci v bloku jih pravico deložirati, ampak to traja po sodni poti.

LeQuack je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Ja, ampak ta pravila so znana in če se jih nočeš držati ne greš v tako sosesko. Dosti je en sosed ki bi rad bil poseben, da zamori vsem ostalim življenje. Sploh v bloku še bolj.

No, ti predlagam, da gres v eno sosesko s HOA in porocas, ko ti bodo srali po glavi ker si en dan prepozno pokosil trato ali ker avto parkiras na lastnem dovozu namesto v garazi in podobne bedarije. Me zanima kako pameten bos potem.

Ali si samo se eden tistih, ki prostovoljno nastavlja supak, da ga na suho jebejo za vsak drek ?

eEdbM ::

Namesto neproduktivnega razburjanja raje prilepite vsaj tak link s pro&cons - ker težave niso izključene, če se res nameravate tja selit - zeloooo malo verjetno, ne glede na 'kaliber' šupka ali hemeroide.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

Oberyn ::

Glede zlobe se motiš, niso zlobni, samo ravnajo v skladu s svojimi navadami in običaji. Metati odpadke skozi okno in čez balkon je ponekod popolnoma rutinsko opravilo, vsi razumejo, da je oni spodaj pač spodaj, to je njegov naravni položaj, oni pod njim so pa še bolj spodaj. Tako ščasoma vse pristane na tleh pod blokom in ni več nobenega problema. To je podobno kot v Dalmaciji, kjer se vsi odpadki, ampak čisto vse, dumpa v morje. To je tam nacionalni šport. Ti si zdaj del multikulturne družbe, moraš se privaditi. Prej se privadiš, lažje ti bo. Drugi to že razumejo. Ne biti zlobna, to je narobe, to je slaba karma. Samo prepusti se toku. Tista steklovina se z minimalnim pospeškom in brez velikega truda lansira vzdolž lokalne zakrivljenosti prostor časa, če razumeš, in to njena naravna pot.

Plus čisto mimogrede, ena primerno nameščena plošča iz akrilnega stekla ne bo spreminjala zunanjega izgleda bloka, ker je nihče ne bo niti opazil. Plus en poceni kompresor na 15 barov iz OBIja, da sproti odpihneš kako stvar, prah pa to. Adaptiraj se, resistance is futile.

fikus_ ::

zpza, opozori upravnika! Če to ne pomaga, zmontiraj streho širine 20-30 cm izven balkona v barvi bloka, da bo čimmanj opazno. Če bo kdo kompliciral, povej vzrok. In še poveš, ko bodo to odpravili, potem pa odšravfaš tisto streho vstran.

Za streho se dogovoriš s kakšnim krovcem, da ukrivi in nato zmontira pločevino.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

fur80 ::

feryz je izjavil:

Mislim, da sem že povedal to zgodbico, pa jo bom še enkrat.
Grem na obisk v blok, stanovanje v drugem štuku. Mož skuha kavo, mu rečem, da gremo na balkon enega prižgat. In mi on reče, da ne bi šel.
Če pa že, naj pazim na padavine. Mi razloži kaj in kako.
In res, grem jaz ven, zapalim cigaret, ne mine niti minuta, vuššš. Se umaknem noter in v tistem prileti voda na balkon.
V bloku imajo noro babo, v šestem štuku, ki jo moti dobesedno vse, od kajenja, muzike, vonja po hrani, vse. Zato ima na balkonu vedno par ajmerjev napolnjenih z vodo, vahta cel dan in čim nekdo nekaj dela na balkonu, fukne dol vodo in ta leti, kjer pač leti.
Baje je enkrat že enega mulca prevrnilo spodaj. Tudi nalomil jo je že nekdo, ampak ne nuca nič, tega enostavno ne morejo rešiti. Niti s policijo ne. Niti z inšpekcijo ne. Niti z batinami ne.

Vzameš dežnik in lepo kadiš, kot da se ni nič zgodilo. Nevihte pridejo in gredo, za čik ko je nuja, se gre tudi na -10 v gatah, če je treba. Če si reden kadilec namontiraš močno tendo in kadiš kolikor te je volja na balkonu. Če dobiš kaj v glavo, tožiš, če te vdarijo vdariš nazaj.

delavec44 ::

Kaj kajenje v blokih še ni prepovedano?

Kaj takih tepcev kot si ti se niso prepovedali ?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

starfotr ::

delavec44 je izjavil:

Na žalost ne. Tudi pitje alkohola ni prepovedano v večstanovanjskih stavbah in s tem povzročanje raznih težav.

delavec44 ::

starfotr je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Na žalost ne. Tudi pitje alkohola ni prepovedano v večstanovanjskih stavbah in s tem povzročanje raznih težav.

Čudno. Pri nas še na plaži težijo (beri lahko dobiš kazen), če piješ alkohol. Kadijo pa še vedno lahko zgleda, pa čeprav je polno otrok okoli.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Pir zavij v papirnato vrečko ali časopisni papir, pa ga žuli.
Saj menda vidiš na TV, kako se to grejo v civiliziranem svetu.

Genetic ::

Pojdi do njih, pozvoni pri vratih in jih opozori, naj bodo previdni, ker neki bedaki nad njimi stresajo steklovino kar na spodnje balkone.

2f4u ::

Oj,
nisem vsega bral...

Jaz sem imel zlobne babnice nad mano; mat pa hčer. Hodile so v coklih, pa so tudi čez balkon kaj vrgle; pa ni da ni.

Imel sem 3 korake:
. obvestilo stanja lastniku stanovanja in upravniku.
. policija ... dobil sem uraden dokument.
. tožba (sem pa posnel in je bilo še na posnetku grozn).

Je pa finta; ali najemnik al je lastnik stanovanja?

Po nekje 2 mesecih je bil mir. Res pa, da sta obe gledali črno.

Še tole:
https://pravniknadlani.si/hrupni-sosedj...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2f4u ()

feryz je izjavil:

Pir zavij v papirnato vrečko ali časopisni papir, pa ga žuli.
Saj menda vidiš na TV, kako se to grejo v civiliziranem svetu.

"Civiliziran svet" ne komplicira okrog konzumiranja alkohola v javnosti.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kajenje v bloku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8311406 (4328) Baja
»

Življenje v večstanovanjski hiši

486331 (3604) buttcrack
»

Žar v bloku? (strani: 1 2 )

6315173 (12340) OK.d
»

soseda se pritožuje nad hrupom ki ga ni (strani: 1 2 )

6920756 (15034) [D]emon
»

Prepoved kajenja doma (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17917827 (13272) bluefish

Več podobnih tem