» »

NOV LAPTOP PRVIČ UPORABLJAM IN NE MOREM INSTALIRATI WINDOWSA - Zahteva internet za prvo uporabo - kaj narediti?

NOV LAPTOP PRVIČ UPORABLJAM IN NE MOREM INSTALIRATI WINDOWSA - Zahteva internet za prvo uporabo - kaj narediti?

WinXP ::

Pozdravljeni,
danes sem kupil nov prenosnik (laptop) in ker je to zame PRVIČ (ker sem do sedaj uporabljal samo desktope - namizne računalnike) sem naletel na to,da ne morem instalirati Windowsa gor v NAVODILIH pa ki jih PRILAGAM NA SLIKI,piše da je za prvo uporabo treba imeti INTERNET ! Vendar piše samo za WiFi in za LAN,kar pa jaz nimam,imam mobilni internet prek telefona,ki ga povežem z računalnikom,vendar se povezati na mobilni internet verjetno ne bo mogel,saj se on uporablja v že instaliranem Windowsu. Kaj naj storim? Prosim poglejte VSE 4 SLIKE natačno z kratkimi navodili,ki jih prilagam,preden odgovorite !! Prosim za pomoč,ker kaj takega še nisem doživel,na desktopu.

Kako sploh pridem v BIOS - s katero tipko - mora biti ta opcija na laptopu kot na desktopu...
Ko prižgem prenosnik samo ta shell išče nekaj za vpisati ne vem kaj je to. Pa prosim da se OSREDOTOČITE NA TO TEMO,ne da pišete nekaj drugega tralalala. Hvala.
 SLIKA 1 - KAJ SE IZPIŠE KO PRIŽGEM LAPTOP

SLIKA 1 - KAJ SE IZPIŠE KO PRIŽGEM LAPTOP

KAJ SE IZPIŠE KO PRIŽGEM LAPTOP - POVEČANO

KAJ SE IZPIŠE KO PRIŽGEM LAPTOP - POVEČANO

KRATKA NAVODILA ZA UPORABO 1

KRATKA NAVODILA ZA UPORABO 1

KRATKA NAVODILA ZA UPORABO - par besed 2

KRATKA NAVODILA ZA UPORABO - par besed 2

m0LN4r ::

Acer BIOS je ponavadi F2
Boot Menu pa F11 al F12

Pol pa bootas z USBja ki si ga naredil z Media Creation Tool
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

floyd1 ::

Zelo na kratko:

- Vstop v BIOS: Vklopiš računalnik in takoj začneš pritiskati F2, dokler ne zagledaš BIOS-a (tako pravijo na netu za Acerje).

- nastaviš v BIOS (boot) USB ključek kot prvi boot disk

- na stacionarnem računalniku potegneš dol RUFUS, z njim narediš bootable USB z WIN instalacijo, skopirano iz neta:

1. Iz neta potegneš dol RUFUS in Win11 ISO file.
2. Vstaviš kluček v USB in zaženeš RUFUS
3. Izbereš Windows 11 ISO datoteko in izbereš USB drive pod "Device".
4. Zaženeš s Start in počakaš da konča.

- vstaviš ključek v laptopa, restartaš in instalacija bi se morala zagnati

dt711 ::

Kdo pa še uporablja Windows. MX linux si naloži.

Roader_ ::

Glede na navodila, ki si jih dobil, bo tudi hotspot na telefonu okey opcija za nastavitev preko wifi.

_Denny_ ::

Pa ne samo to...stvar je prenosnik, torej jo dvigneš in neseš do družinskega člana, kolega ali koga drugega z ethernetom ali wifijem...v najslabšem primeru v kak bife ali pa knjižnico. Internet najdeš praktično povsod...še moja vukojebina od kraja ima v "centru" že več kot 10 let free wifi.

25 let nazaj smo eni kot osnovnošolski mulci nosili 15kg kište naokoli...sošolec mi je celo večkrat na servis pripeljal njegovega z APN6 in bratom, ki ga je zadaj držal v rokah. V 2025 zgleda kaj takega s pod 3kg laptopi ni možno...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

bm1973 ::

V RUFUSu izklopiš vse annoying Win 11 sranje...

toro69 ::

Uveljavljaj garancijo, ker nikjer v navodilih ne piše da je internet pogoj za uporabo izdelka.

Furbo ::

Imaš prenosnik, daj ga pod pajsko in se spravi v prvi bife z wifijem.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Netrunner ::

toro69 je izjavil:

Uveljavljaj garancijo, ker nikjer v navodilih ne piše da je internet pogoj za uporabo izdelka.

:) Nevem če je @OP omenil ali je je z nakupom računalnika že dobil Windowse ali jih je kupil ločeno. Kaj windowsi pridejo preinstalled na računalnikih kjer je licenca poleg ali jih moraš sam namstiti? Kakorkoli, tudi splošnih pogojev od Windowsov nimaš preden jih kupiš... kaj če se ne strinjaš ti vrnejo denar kjer si kupil?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Han ::

Če narediš zagonski USB ključ z RUFUS* (prej seveda preneseš ISO z M$ spletne povezave), lahko v zadnjem koraku (dodatno okno se pojavi po kliku na ZAČNI) za Polkna 11 izbereš postavke, ki ne forsirajo internetne povezave. Ko so Polkna skoraj nameščena, klikneš na tekst, da nimaš interneta in namestitev se bo normalno zaključila...

* kljukica pri "Odstranjevanje zahteve za Microsoftov spletni račun"
* kljukica pri "Onemogoči zbiranje podatkov (Preskoči vprašanja o zasebnosti)"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

m0LN4r ::

Pri novih buildih to vec ne deluje.
Od 24H2 W10PRo Shift+10 oobe\bypassnro
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Še vedno DELUJE, testirano prejšnji mesec na 24H2.

WinXP ::

Eh,takole: Pritiskal sem F2 tipko in uspel po vaši zaslugi nasvetov PRITI V BIOS in na F12 BOOT MENU.Uefi Shell sem dal z 1. na ZADNJE MESTO in zdaj ne prikazuje prvotnih slik,ki sem jih dal zgoraj v prvem postu. Pokaže se LOGO ACER,Windows začne startati,vendar se ustavi,ker pravi da ni diska v sistemu in da mu pokažem neki driver. Pa sem probal z Ventoy USB ključem,kjer kup iso datotek gor,imam Aomei Partitin Assistant in EaseUs Disk Manager da bi NAJPREJ KREIRAL PARTICIJO preden naložim Windows na SSD M.2 NvmE laptopovem disku,pa ne gre... Prilagam slike. Bom probal še z Rufusem - dati na Rufus SAMO Aomei ali EaseUs Partition Manger,pa da vidimo kaj bo...
 BIOS - Je treba IZLOPITI SECURE BOOT? Ne morem z puščicami na ipkovnici do njega

BIOS - Je treba IZLOPITI SECURE BOOT? Ne morem z puščicami na ipkovnici do njega

Ob installu Windowsa IŠČE NEKI DRIVER - Disk NEZAZNAN - Kreirati z Rufusem PARTICIJO pred installom Windowsa

Ob installu Windowsa IŠČE NEKI DRIVER - Disk NEZAZNAN - Kreirati z Rufusem PARTICIJO pred installom Windowsa

Prilagam 2 sliki.Prosim poglejte.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

yayo ::

uporabi drugi usb ključek. kakega starejšega, magari usb2, pa tam ne več od 8-16 gb. FAT32

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

mtosev ::

Ključ naredi z media creation toolom.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Postopaj tako kot sem napisal...

UEFI in SECURE BOOT morata biti vklopljena.

bm1973 ::

Če je ključek 32GB ali več, znaš imeti probleme...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UPDATE (FLASH) BIOSA

Oddelek: Pomoč in nasveti
10874 (623) WinXP
»

8 GB RAM-u sem DOKUPIL ŠE 16 GB RAM-a DDR4,vendar dela zdaj na 2400 namesto DEFAULT n

372169 (1401) fikus_
»

Z 1.mesta mi da DVD-RW kar samodejno na 2. mesto v UEFI Biosu in NE SHRANI NASTAVITVE

Oddelek: Strojna oprema
141486 (1021) broken/link
»

Ob vklopu novega SSD M.2 diska PC noče delati z SATA 3 novim diskom - Problem verjetn

241206 (821) polde66
»

UEFI in LEGACY BIOS na novi matični plošči

221642 (1344) m3k

Več podobnih tem