» »

Kingdom Come: Deliverance 2

««
18 / 20
»»

bemfa ::

Več kot je kriminala, bolj so vsi na preži. Komentarji in oprema guardov nakazujejo stopnjo pozornosti. Nekje sem prebral, da če parkrat pokradeš celo vas, so tako paranoični da te potem že po krivem obtožijo za stvari ki jih je nekdo drug ukradel.
Reputation pa lahko resetiraš s plačilom odpustka (indulgence chest) ali z romanjem (pilgramige). Reset ga postavi menda na 30. Nadalje ga lahko hitro povečaš z barantanjem s trgovci, samo da ponudiš večji znesek.

Gregor459 ::

dvince je izjavil:

reputation system je total fucke* up, en dan imam vse pozitivno, drugi dan se zbudim in me spet lovijo kot kriminalca, s tem da ponoči sem samo spal:

https://www.reddit.com/r/kingdomcome/co...

Kaj v 1.2 updatu so to kaj popravili? Igra je postala meni bedna zaradi tega sistema.

Lahko plačaš cerkvi pa popraviš reputation ali pa greš na romarsko pot.
Jst še nisem šel.

Enaplusdva ::

Samostan v drugi mapi ni dostopen razen pokopališča in grobnice ?

oo7 ::

V Samostan tudi meni še ni uspelo priti. Mogoče prideš tja preko kakšnega questa ali pa je to lokacija za DLC.

val46 ::

A se nismo ravno v tej temi menli, da se v 2ki ne da vstopit v nobeno cerkev, torej predvidevam da tudi v samostan ne da. Vsaj meni ni uspelo, nisem pa temu posvečal nobene pozornosti, ravno zaradi tistega kar sem prej napisal.

Posestvo obdano z zidom kjer stoji samostan je ogromno. Že na tisto posestvo se ne, da vstopiti.
Drugače pa je cerkve so nedostopne razen manjših kapelic.

Jst imam težavo pri kovanju meča Valentine sword.
Probal sem ga skovati 5x in vedno je napisalo smiting failed. Imam aktiviran perk Martin secret.
Sumim da gre za bug.

Predsednik11 ::

Je že kdo srečal bandita s puščico v glavi ?
Jst sem ga srečal, ko je ležal ob cesti nato je sledil pogovor. Potem sem mu pomagal nesti vrečo v njegov kamp.
Ko prideva v kamp pa me njegovi pajdaši napadejo in task fail.
Bug ?

Furbo ::

Ni bug, samo predolgo si se obiral po kampu, saj ti tudi on pove, da se hitro spokaj.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Furbo je izjavil:

Ni bug, samo predolgo si se obiral po kampu, saj ti tudi on pove, da se hitro spokaj.

Do kampa sploh nisem še prišel.
Malo pred kampom me opazi stržar kateri patrulira. Ta me takoj začne napadati nato me napade še Arrowhead.

Izi ::

Izdelovanje smodnika pod vplivom alkohola ni dobra ideja !!!
Rezultat: Big Boom in Game Over :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Pa kaj ti si stalno pod dozo ko igraš al kej? :))

Biti ves čas pijan je legit način igranja, saj imaš kup perkov za to :)
Pa verjetno tudi zgodovinsko točen. :)

Seljak ::

Izi je izjavil:

Izdelovanje smodnika pod vplivom alkohola ni dobra ideja !!!
Rezultat: Big Boom in Game Over :))

:)):))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Seljak ()

Furbo je izjavil:

Biti ves čas pijan je legit način igranja, saj imaš kup perkov za to :)
Pa verjetno tudi zgodovinsko točen. :)

Ma ja, to vem...sam meni se res ne da igrat takrat, ko je vse neki megleno, vsakih par sekund Henry zapre oči itd itd. Čisto vse lahko naredim v treznem stanju, razen tistih par questov pač, ki so pogojeni s pitjem. Pa še tam se probam čimbolj "bremzat".

Ja to itak, meni gre tudi na živce, da te parkrat določijo, da piješ.

Kaj save game vsi goljufate z modom? Jaz sem samo od knjig, questov in saviour schnapsa mel drinking lvl 24 na koncu.

Jaz sem si naložil MOD za save in lažji lockpick. Ista moda sem uporabljal že v prvi igri.

Jaz sem končno prišel v Kuttenberg no v predmestje in že predmestje je ogromno :)

Kako se odklene weapon slots 3 in 4 ? Rabiš kakšen perk za to ali je odvisno od opreme ?

aerie ::

oo7 je izjavil:

Kako se odklene weapon slots 3 in 4 ? Rabiš kakšen perk za to ali je odvisno od opreme ?

Za tri slote si nabavi King's belt, za štiri pa Nobel's belt. Nobenga perka ne rabiš.

aerie je izjavil:

oo7 je izjavil:

Za tri slote si nabavi King's belt, za štiri pa Nobel's belt. Nobenga perka ne rabiš.

Ja saj se mi je zdelo, da gre za belt ampak temu res nisem posvečal pozornosti imam enega in istega od začetka.

Hvala

Furbo je izjavil:

Ja to itak, meni gre tudi na živce, da te parkrat določijo, da piješ.

Najbolj sem bil pijan v nomadskem taboru, kjer so hili Cumans.
Na poroki pa ni bilo sile.

Kaj je najboljše hook gun, marksman hook gun, master handgonne ali pištola ?

Nič od naštetega če mene vprašaš. Prepočasno in nerodno orožje, zadaneš pa itak ne nič. Vsaj meni ni uspelo. Tako da, mam v inventarju na konju eno strelno orožje za vsaki slučaj, če bi ga kje v kakem questu slučajno rabil, pa da ga ne bi takrat iskal okrog, drugače ga pa nikoli ne uporabljam.

Ognjenega orožja ne rabiš nikoli, da bi bilo nujno. So pa 2 ali 3 Achievementi povezani s puško oziroma pištolo.

Najtežji je Achievement imenovan Overkill, ki je verjetno tudi en najtežjih Achievementov nasploh. Ima ga okoli 1% vseh igralcev.
S puško ali pištolo moraš ustreliti zajca :))

Že samo zajca je težko najti, potem se mu moraš čim bolj približati brez da bi ga preplašil, ker pa je zajec najbolj plašna žival na planetu to pomeni na okoli 7 metrov, bližje ne gre. Potem pa šele pride najtežji del in sicer na to razdaljo zadeti majhnega zajca ki ga komaj vidiš s tem najbolj nenatančnim orožjem.
Kuglo je nesmiselno uporabiti, sicer leti zelo daleč ampak s tiso malo kuglico ne boš nikoli nič zadel. Precej bolje se obnese "šrot", ki sicer leti samo kakšnih 10 metrov daleč ampak se pa razprši na precej večje območje in ni treba biti tako super natančen.
Po kakšnih dveh urah lova mi je le uspelo da sem enega ubogega zajčka prerešetal s šrotaco in dobil Achievement >:D

Pištolo bi bolj uporabljal če bi Henry po strelu potem hitreje poprijel za meč tako pa traja celo večnost preden zamenja orožja.

Izi je izjavil:

Ognjenega orožja ne rabiš nikoli, da bi bilo nujno. So pa 2 ali 3 Achievementi povezani s puško oziroma pištolo.

Najtežji je Achievement imenovan Overkill, ki je verjetno tudi en najtežjih Achievementov nasploh. Ima ga okoli 1% vseh igralcev.
S puško ali pištolo moraš ustreliti zajca :))

Že samo zajca je težko najti, potem se mu moraš čim bolj približati brez da bi ga preplašil, ker pa je zajec najbolj plašna žival na planetu to pomeni na okoli 7 metrov, bližje ne gre. Potem pa šele pride najtežji del in sicer na to razdaljo zadeti majhnega zajca ki ga komaj vidiš s tem najbolj nenatančnim orožjem.
Kuglo je nesmiselno uporabiti, sicer leti zelo daleč ampak s tiso malo kuglico ne boš nikoli nič zadel. Precej bolje se obnese "šrot", ki sicer leti samo kakšnih 10 metrov daleč ampak se pa razprši na precej večje območje in ni treba biti tako super natančen.
Po kakšnih dveh urah lova mi je le uspelo da sem enega ubogega zajčka prerešetal s šrotaco in dobil Achievement >:D

Achivement 0,5% You finished the game without eating meet or killing animal. Se pravi v enem igranju ne moreš osvojiti vseh achivementov če za enega zahteva,da ustreliš zajca pri drugem pa, da ne smeš ubiti nobene živali. Ta je težka, ker potem se tudi proti volkom in divjim psom ne smeš bojevati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Jaz sem končal igro 8-)
Ta "vegetarianski" achievement da ne smeš ubiti nobene živali in jesti mesa je edini, ki ga nisem končal. Imam 47/48 Achievementov.

Igra je res super, 10/10
Končal sem vse queste in vse kar se sploh da končati. V žepu imam 420k Grošev.
Še nekaj zanimive statistike:
Time Played: 258 Hours
Quests completed: 172
Quests failed: 0
Items stolen: 6895
Enemies killed: 585
Distance traveled total: 1252 Kilometres 8-O

V igri je minilo 7154 ur, od tega sem bil pijan 555 ur, kar je manj kot 8% časa. Verjetno je pol te pijanosti je od shranjevanja pozicije s šnopčkom :P

Buggy ::

Cestitke Izi. Kako pa je z reply value tega spila? Lahko najdes kaksne vzporednice z Gothic fransizo, ker meni deluje tole nekako podobno bogato zapeljano s samo zgodbo, questi, fighting mehanizmom in vzdusjem, upam da se ne motim.

Izi je izjavil:

Jaz sem končal igro 8-)
Ta "vegetarianski" achievement da ne smeš ubiti nobene živali in jesti mesa je edini, ki ga nisem končal. Imam 47/48 Achievementov.

Igra je res super, 10/10
Končal sem vse queste in vse kar se sploh da končati. V žepu imam 420k Grošev.
Še nekaj zanimive statistike:
Time Played: 258 Hours
Quests completed: 172
Quests failed: 0
Items stolen: 6895
Enemies killed: 585
Distance traveled total: 1252 Kilometres 8-O

V igri je minilo 7154 ur, od tega sem bil pijan 555 ur, kar je manj kot 8% časa. Verjetno je pol te pijanosti je od shranjevanja pozicije s šnopčkom :P

Lepa statistika.
Kaj boš pa zdaj igral ?

Polda ::

Današnja Jazbina me je razočarala.
Igri Avowed so dali isto oceno kot Kingdom Coem Deliverance 2.

Buggy je izjavil:

Kako pa je z reply value tega spila?

Bolj slabo, zgodba je bistvo te igre in ko enkrat končaš ne vidim kaj dosti smisla da bi ponovno preigraval.
Tudi odločitve ne vplivajo kaj dosti na zgodbo. Odločaš sicer kdo bo umrl in kdo preživel, ampak zgodba je v bistvu vedno enaka.

Nestrpno pa čakam na kar 3 napovedane razširitve. Imam že vse plačano z Gold verzijo. Ni še konec :D

Prvi DLC naj bi bil malo manjši ostala dva pa večja.

Skoval sem meč Sir Valentine nato ga dal vitezu... nato ga vzel nazaj. Grem v mesto Kuttemberg in me aretirajo, ker naj bi ta meč bil ukraden in mi ga seveda zaplenijo. Čudna fora.

yayo ::

oo7 je izjavil:

yayo je izjavil:

Ubitega potujočega glasbenika z lovskom rogom v riti je kdo našel?

Ne :)) kje je ta lokacija ?

Sem pa našel Elden ring easter egg.

Zadnjič sem le bral o njemu, sedj pa sem ga čisto slučajno našel
https://postimg.cc/nCNfJcmP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Pod tavelikim mestom je pravi labirint. Ali se ga splača raziskovati na lastno pest ali te kakšen quest pelje v to črevesje mesta ?

Gregor459 je izjavil:

Pod tavelikim mestom je pravi labirint. Ali se ga splača raziskovati na lastno pest ali te kakšen quest pelje v to črevesje mesta ?

Je nekaj questov ki gredo tudi v podzemlje. Tako glavni kot stranski.
Tam doli se hitro izgubiš, obstaja pa zemljevid celotnega podzemlja, ki sicer ni hudo uporaben ampak malo pa le pomaga in pa skozi podzemlje imaš dostop praktično do vseh kleti v mestu ;)

yayo je izjavil:

oo7 je izjavil:

yayo je izjavil:

Ubitega potujočega glasbenika z lovskom rogom v riti je kdo našel?

Ne :)) kje je ta lokacija ?

Sem pa našel Elden ring easter egg.

Zadnjič sem le bral o njemu, sedj pa sem ga čisto slučajno našel
https://postimg.cc/nCNfJcmP

Jaz pa še vedno nisem našel.
Trenutno raziskujem ulice Kuttenberga. Mesto me ni tako navdušilo že od igre Witcher 3 Novigrad :)

Koncke igrate s značko ali brez nje ?
Če sem pri volji za dalšo igro igram kar z značko. Je 8000 največ za zmago ?

yayo ::

Mene pa zanima kaj v igri NE počnete. Edina aktivnost katere se jaz izogibam je lov. Sem enkrat sprobal in ugotovil, da ena puščica divjadi ne ubije pa ji moraš slediti s konjem ali psom. Drugače do mesta še nisem prišel. Sem ravno našel onega tipa, ki kislo zelje prideluje iz ukradenih zeljnatih glav pa sva se zmenila za kooperacijo. Zraven je en kumanski tabor. Niso mi dovolili pristopiti pa sem jih vse poklal. Upam, di nisem kakega questa zaprl. A so kumani (ne tisti iz bližine romskega tabora) podobno kot banditi le material za trening ali igrajo kako drugo vlogo? Kocke pa igram na oba načina, v glavnem uporabljam badge, ki omogoča 5+3 kombinacijo.

En side quest je vezan na tisti kamp, ampak brez skrbi, se respawnajo čez par dni.

yayo je izjavil:

Edina aktivnost katere se jaz izogibam je lov.

Tudi jaz ne lovim.
Edino kar sem lovil so volki na prvi mapi kateri so klali ovce. Pa če me napadejo volki se branim drugače pa ne lovim.

Veste kaj mene zanima, ko ste enkrat prišli v drugo mapo ste se kdaj še vrnili v prvo mapo ?

Izi je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

Tam doli se hitro izgubiš, obstaja pa zemljevid celotnega podzemlja, ki sicer ni hudo uporaben ampak malo pa le pomaga in pa skozi podzemlje imaš dostop praktično do vseh kleti v mestu ;)

Kje pa dobiš ta zemljevid ?

Gregor459 je izjavil:

Izi je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

A boš kaj igral ali samo spoilerje prebiral? :P

Praktično prvi glavni quest v mestu Kuttenberg se imenuje "Into the Underworld", tam moraš poiskati Goatskina in ko ga končno najdeš in zaslišuješ ga ne pozabi vprašati kam je skril ukradeno robo.
To sproži nov stranski quest "Master Schindel's Toys". Robo ima skrito v podzemlju, zraven ti pa še pove kam moraš iti da boš našel zemljevid podzemlja.

Izi je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

Izi je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

A boš kaj igral ali samo spoilerje prebiral? :P

Praktično prvi glavni quest v mestu Kuttenberg se imenuje "Into the Underworld", tam moraš poiskati Goatskina in ko ga končno najdeš in zaslišuješ ga ne pozabi vprašati kam je skril ukradeno robo.
To sproži nov stranski quest "Master Schindel's Toys". Robo ima skrito v podzemlju, zraven ti pa še pove kam moraš iti da boš našel zemljevid podzemlja.

Nisem še prišel, do tega questa tako, da ne bom še r8nil v podzemlje.
Kaj misliš bomo v DLC igrali Henrija ali koga drugega ?

Igram kot dobri Henry.
V drugo bom probal kot čisto nasprotje. Menda te lahko pošljejo tudi na vislice.

Machete ::

Jaz se ne znam tepst in bom zbrisal to sranje. V Mortal Kombat sem legenda, tu me pa vsak hlapec premlati.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
««
18 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Igre
3913423567 (145) Meizu
»

The Witcher 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25836308 (606) oo7
»

The Odyssey (Cristopher Nolan) (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
643573 (492) Kayzon
»

Kingdom Come: Deliverance (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

821138907 (9437) oo7

5571 (416) BigWhale

Več podobnih tem